הגדרת ERP וCRM

blablaagain

New member
הגדרת ERP וCRM

יש לי דיון עם חבריי. איך מגדירים את הבאז-וורדז האלה, בעיקר ERP. זה תפישה עיצובית, ארכיטקטורה, מתודולוגית פיתוח ? איך נכון להתבטא: * אני מפתח מערכת בתפישת ERP, * אני מפתח מערכת בארכיטקטורת ERP * אני מפתח מערכת במתודולוגית ERP * וכו'.... (בכוונה אני לא משתמש בניסוח: אני מפתח מערכת ERP) אשמח לדעתכם,

ניחוש: לא זה ולא זה.

מערכות ERP הן מערכות ענקיות, שמיועדות לטפל בארגונים ענקיים. מפתחים אותן צוותים גדולים מאד של מומחים מתחומים רבים, ממש לא רק מתכנתים. (רואי חשבון, לוגיסטיקה, ייצור, ועוד). המחיר שלהן בדרך כלל נמדד במיליונים, ורק ההטמעה שלהן (שזה כולל שלב של מין חצי תכנות, יש להן בדרך כלל גם שפה פנימית) לוקחת חודשים רבים ועולה מאות אלפי דולרים. זה דוקא תחום טוב להתמחות בו, מרויחים בו הרבה כסף, ותמיד דרושים יועצי ERP בשכר מאד גבוה לתקופות קצרות של חצי שנה עד שנה. לפני שאתה מתחיל לפתח ERP, או משהו דומה, כדאי לך ללמוד לפחות מה מציעות המערכות הקיימות, כדוגמת sap, Oracle Applications, וכו'. שיהיה בהצלחה.

blablaagain

New member
ברור

ברור שאני לבד לא מפתח מערכת ERP. לצורך השאלה נתתי את הביטוי "אני מפתח..." בשביל להגדיר ERP. אבל בכלל היום הרבה אנשים/מערכות שמות להם את הERP בשם בשביל הבאז שלו, ככה שאולי אפשר להגיד שיש כמה רמות של ERP כיום... אם אני כן מבין נכון ERP בסופו של דבר זו מערכת אחת, תשתית אחודה לכלל התהליכים במערכת לא?

כן.

ויותר מזה: מערכת ERP מניחה שיש כמה תהליכים עסקיים שאפשר להגדיר, שכל חברה בעולם מממשת אחד מהם או יותר, ולכן התוכנה הזו אמורה להתאים לכל עסק. כמובן שבפועל זה לא עובד ככה, ולכן יש כל כך הרבה יועצי ERP שתפקידם לגשר על הפער ולכתוב התאמות לכל עסק. ובאמת נכון שאחד היתרונות, אולי הגדול ביותר, הוא שכל התהליכים מדברים אחד עם השני ואין את המגדל בבל הרגיל שיש בארגונים, שיש תוכנת הנהלת חשבונות מצוינת, אבל אין קשר בינה לבין מערכת הליסינג, הייצור, אתר האינטרנט, ניהול הספקים והרכש, מלאי, וכן הלאה. מובן שרכישת מערכת כזו מגדירה מחדש את המושג "חתונה קתולית". אצלם זה עד המוות. ב ERP ? הרבה אחרי זה.

blablaagain

New member
ואחרי כל זה

איך תגדיר ERP כהגדרה מילונית מבחינת תוכניתן/מעצב?

למעלה