הגדרת רמת מודעות

thedwarftea

New member
הגדרת רמת מודעות

איך אני יודע את רמת המודעות העצמית שלי? האםפ יש כמה מישורים של מודעות? גופנית,רוחנית? תודה בכל מיקרה מאור

לעניות דעתי.....

לא קיימת סקאלה לרמת מודעות ולא להארה. מודעות היא כמו בצל אינסופי.....ככל שעובדים יותר ומודעים יותר, מתקלפת שכבה נוספת. רק שבניגוד לבצל שבו מספר השכבות מוגבל, המודעות היא אינסופית. איך יודעים שהתקלפה לנו עוד שכבה בבצל? מהניסיון שלי-זו תחושה של "נפל לי האסימון", של הבנה פתאומית - שמלווה בדרך כלל בכאב ריגשי. כאבי הצמיחה הם כנראה שלב אקוטי בדרך למודעות גבוהה. הצלחתי להסביר?

כאב ריגשי....

דוגמאות לכאב ריגשי: אהבה נכזבת, נטישה של אדם קרוב, פגיעה של מישהו בנו.

כמה את יודעת את עצמך?

תסתכלי אחורה ותראי - האם עכשיו את יודעת יותר את עצמך מאשר לפני שנה נניח? אז הרמה עלתה. ככל שהאיזור המוחשך הלא מודע שלנו נהיה מואר ומוכר ומודע - הרמה עולה אפשר לדבר על כל מיני מישורים של מודעות, אבל נראה לי שזאת עוד דרך להגדיר הארת מקומות חשוכים ונסתרים בחיים

thedwarftea

New member
../images/Emo4.gifאמממ

איך אני אמורלדעתאםאני יודע עלעצמי יותר אם אלו דברים לא מודעים? כאילו איך אני אמור לדעת עפ מה להסתכל או איךאנייודעשאני באמתיודע יותר...?

התרחבות המודע

נגיד, לפני שלוש שנים לא היית מודע בכלל לפחדים שלך. בכל פעם שהתעורר מצב מסוים, באופן עיוור נהגת כתוצאה מהפחד בלי לדעת זאת. היום אתה מודע לעשרה פחדים שונים (ואכן, אינך יודע על נוספים כי זה לא מודע עדיין), ובאותן סיטואציות לפעמים אתה ער לאיך ולמה אתה פועל מתוך הפחד. לא בהכרח התגברת עליו, אבל אתה מודע לו =אתה יודע על עצמך יותר מקודם או נגיד, כשאתה יושב במדיטציה, ואתה פתאום שם לב לכל מיני תחושות גוף, שלא הרגשת קודם לכן? הכנסת לתחום המודע חלקים נוספים זאת יכולה להיות הגדרה אחת לרמת מודעות עוד הגדרה יכולה להיות איכות הבהירות של הראייה שלך (לא הראייה הפיזית אלא ראיית עצמך והעולם בהכרה) - כשאתה במצב נתון, עד כמה אתה רואה את המציאות כמו שהיא, או להיפך - עד כמה הפרשנות האישית שלך את המציאות מעוותת את הראייה.

hilabarak

New member
לאן השאלה אמורה להוביל ?

הרי את לא באמת מתעניינת בדירוג המודעות. מה בדיוק את מחפשת ?

thedwarftea

New member
אני פשוט רוצה לדעת

אם אני מודע לעצמי ולהתנהגות שלי ולרגשות שליאו לא

hilabarak

New member
אם נשווה לרגע את המודעות לניהול

עולמנו הפנימי. אז לשאול האם אני מודע לעצמי ולהתנגות שלי או לא, זה בעיני כמו לשאול האם אני מנהל מוצלח או לא ? זו שאלה ללא תשובה. אולי אתה מנהל מוצלח ל4 אנשים ול 6 כבר לא. אולי אתה מנהל מוצלח רק אם עובדים תחתייך אנשים רציניים ואולי דווקא אתה מוצלח עם אנשים שצריכים משמעת. אולי אתה מעולה ביכולת ניהול תחת לחץ, אבל בזמן רגיעה כשצריך לחשוב ולתכנן אתה גרוע ולהיפך. אדם יכול להיות מ"פ נהדר בצנחנים ולפקד על 50 איש בצורה מדהימה, אבל אם תיתן לו 3 מהנדסים תחתיו הוא לא יפיק מהם מאום. מודעות איננה שונה בעיני. אני מעולה ב1,000 תחומים בנושא המודעות, כולל כל דבר הקשור לניתוח רגשי. אני גרוע מאוד בספונטניות וזרימה. האם אני מודע ? האם אינני מודע ? אני דווקא מעדיף את השאלה : איך אדע אלו תחומים במודעות שלי עליי לשפר ? ולזה יש תשובות יחסית פשוטות : 1. תשאל אנשים קרובים מה דעתם. 2. תנסה להיות כנה עם עצמך לגביי תחומים שהמודעות שלך חלשה בהם.

hilabarak

New member
טוב חלק מהאנשים אומרים שאני יותר

מידי מודע, אז נשארנו באותו מקום. יש לי חבר שטוען שאני האדם הכי שכיר שהוא מכיר, אך גם האדם הכי עצמאי שהוא מכיר. אני האדם הכי לא מתרגש אך הכי דרמטי שהוא מכיר וכולי. אז אפשר להוסיף שאני האדם הכי מודע ולא מודע שהוא מכיר.

../images/Emo69.gif

אההה.. לא הבנתי אם ההודעה כוונה אליי, ואם חשבת שהקודמת כוונה אליך?
אבל ההוא שאל אם הוא מודע או לא מודע לעצמו, אז עניתי לו מתוך הקשה פשוטה... שיהיה סוף שבוע נעים ומודע

למעלה