הגדרת מוצר

udi500

New member
הגדרת מוצר

בחיפוש אחר המכשיר שיתאים לי (מסך גדול, ניתן לקריאה באור שמש, BT, WIFI) מצאתי לאחר חיפוש בפורום את האתר PDAdb - וכשאני צריך להקליד את מה אני רוצה מהמכשיר המבוקש על מנת לערוך השוואה, הרבה מן הביטויים אינם מובנים לי כמו גם יתרונות וחסרונות בין תכונות שונות. האם יש אתר/כתבה המסביר את המפרטים הטכניים יתרונות וחסרונות ? תודה אודי

udi500

New member
הגדרת מוצר

שאלות טכניות פשוטות עבור החיפוש: איזו מערכת הפעלה מקובלת : windows mobile profesionnal 5.0, 6.0 or CE ? מה מקובל בנושא GPS protocol ? main display type: color transflective TFT color reflective TFT bluetooth 1.0, 1.1, 2.0 ואילו רק חלק מהפרמטרים הנדרשים להגדרה לטןבת החיפוש. תודה

BravoMan

Active member
קצת סדר בבלגן:

אתה ניגש לעניין הזה כמו לבחירת מחשב רגיל והדבר פשוט לא יעבוד. המכשירים האלה הם "קופסה שחורה" כך שלא ניתן להחליף בין רכיבים. תמיד צריך להתפשר על משהו אבל לרוב זה לא נורא. עובדה זו משנה את המשקל של גורמים כמו מערכת הפעלה. למשל: Windows Mobile Professional וStandard זה לא כמו XP HOME וPRO. אלא פשוט שמות חדשים (ומטומטמים לדעתי) של MS לשני סוגי מכשירים שונים: PPC וSMARTHPONE. ההבדל הגדול הוא בכך שלראשון יש מסך מגע ולשני לא. מערכת CE אינה לענייננו כי זו מערכת שונה המשמשת מכשירי ניווט יעודיים ועוד כל מיני דברים כמו מסופונים. באשר ל6 או 5: אובכן ההבדל לא גדול. אם נתוני חומרה של המכשיר עדיפים במכשיר מסוים עם WM 5 אז לך על זה. כמובן שאכשיו מכשירם עם WM 6 עדיין נדירים אך כל דבר (כמעת) חדש שיצא החל מהחודשים הקרובים יהיה עם המערכת הזו. אגב הנה לינק לPDF רשמי של MS שמשווה בין המערכות: http://blogs.msdn.com/jasonlan/attachment/1904298.ashx לגבי GPS הפרוטוקול הוא לא הקובע. זה סך הכל איך המקלט מתקשר עם התוכנה והסטנדרט הוא NMEA. כל התוכנות תומכות בזה וכך גם כל נקלטים. מה שחשוב (אבל שוב לא בעיה אם בוחרים מכשיר חדש) שיהיה שבב SIRF III ולא אחת הגרסאות הקודמות. זה מה שבאמת משפיע. לגבי מסך קראתי פעם כתבה על ההבדלים, אך איני זוכר את הלינק או איזה סוג בדיוק נחשב ליותר טוב. הכתבה אי שם בארכיון WWW.POCKETPCFREAK.COM בכל אופן המסכים הם די סטנדרטים רק הגדלים משתנים במקצת. באשר ל BT כמה שיותר גבוהה כך עדיף. 2 מאפשר העברת נתונים יותר מהירה, אבל מה שבאמת חשוב לבדוק זה אלו פרוטוקולים הותקנו במכשיר (זה כבר עניין של תוכנה). למשל אם אתה רוצה לשמוע STEREO דרך BT אתה חייב מכשיר שתומך בA2DP. יש עוד הרבה דברים חשובים של הזכרתה: WIFI, טלפון, מקלדת חומרה, מצלמה. אין מכשיר אולטימטיבי והיות שלא ניתן להרכיב כזה בניגוד לPC אולטימטיבי אתה צריך להחליט בדיוק מה אתה רוצה לעשות עם המכשיר ואלו תכונות אתה צריך ורק אז לגשת למנגנוני השוואה למיניהם.

udi500

New member
התקדמות בתהליך

תודה על ההסברים. אני מחפש מכשיר שישמש אותי עבור: 1. בעבודה בעיקר סנכרון מול OUTLOOK. 2. בטיולים GPS. 3. רצוי מאד BT + WIFI. 4. מחפש מסך גדול מ- 3.5 (אם בכלל יש...) ושניתן לקריאה באור שמש. אשמח לכל תגובה.

למעלה