הגדרת אופי הגשם

הגדרת אופי הגשם

משתמשים כאן הרבה במושגים של: גשםקל; גשם בינוני; גשם כבד.

אני מבין שלכל כותב יש את הקריטריונים שלו. גם לי יש - האם קיים קריטריון אחיד ממסדי עם גבולות מוגדרים.
הרי אופי הגשם נקבע ע"י 3 גורמים: הכמות במ"מ; המשך בדקות; העוצמה במ"מ/שעה.
למשל: עוצמה של 100מ"מ/שעה נחשבת לעוצמה גבוהה מאד. אבל כאשר היא נמשכת דקה אחת בלבד הכמות שירדה היא פחותה מ-2 מ"מ גשם שהוא גשם קל.
כמות של 100 מ"מ ליממה, הנחשבת לכמות בעלת הסתברות נמוכה במקומותינו, כאשר היא מתפרסת על כל היממה "מניבה" ב-4 מ"מ בשעה, הנחשב כגשם קל.

אנא התייחסות המגדירים השונים

הפרבולה

New member
אם כבר מספיק 2 גורמים ולא 3

כי מבין 3 הגורמים הכמות במ"מ; המשך בדקות; העוצמה במ"מ/שעה , תמיד אחד נובע מ 2 האחרים לפי הקשר ( בהנחה של עוצמה קבועה )
העוצמה * זמן = כמות

ואם העוצמה לא קבועה אלה פונקציה משתנית f של הזמן אז הקשר הוא :

S = ∫f(t) dt

S זה הכמות וגבולות האינטגרל זה זמן התחלה וסיום של הגשם.

natigr

New member
גשם קל, בינוני, כבד מתייחסים לעוצמת הגשם

ובד"כ מתארים את עוצמת הגשם בנקודת הזמן הנוכחית אלא אם מצוין גם משך הגשם.
לגבי הדוגמאות שנתת הן קיצוניות למדי לפחות לאזור שלנו, ביממה שירדו 100 מ"מ די בטוח שחלק ניכר מהכמות ירדה בצורה של גשם בינוני כבד

הפרבולה

New member
וגם בטוח שירד לפחות עוצמה של 4.1666666

ממ גשם בשעה בנקודת זמן אחת או יותר כלשהיא של היממה בדוגמה שהבאתה של 100 ממ ב 24 שעות.

מתארים את עוצמת הגשם בנקודת הזמן הנוכחית

כלומר, עוצמה של 100מ"מ/שעה הנמשכת דקה אחת בלבד ומניבה כמות גשם הפחותה מ-2 מ"מ, מוגדר על ידך כגם כבד ?

לדעתי לא זאת התשובה.

לדעתי ההגדרה חייבת לכלול לפחות שני מרכיבים - כמות גשם מינימלית ומשך הזמן בה היא ירדה.

האם קיימות הצעות אחרות ?

המוביל 4

New member
ההגדרה:

גשם מקומי...גשם שאף חזאי לא יכול לחזות בדיוק את מיקומו ועוצמתו.

natigr

New member
גשם מקומי מתייחס לתפרוסת הגשמים ואין קשר

לעוצמת הגשם. מעצם הגדרתו אי אפשר לחזות מראש היכן יירד וכמה.
בקשר להגדרה גשם כבד בינוני או קל אני עדיין סבור שאין קשר לפרק הזמן שירד. אם ירד גשם בעוצמה של 100 ממ לשעה במשך דקה ונפסק לחלוטין הייתי מגדיר אותו כגשם כבד אך מקומי כי מדובר כנראה בתא מפותח מאוד אך קטן. מעבר לכך אני בספק אם הדוגמא הזו באמת מציאותית. כמות הגשם שירדה במצטבר ביממה לא רלוונטית בכלל לעוצמת הגשמים ולהגדרה של גשם כקל בינוני או כבד

למעלה