הגדרה עצמית

Cherry Spike

New member
הגדרה עצמית

שלום לכם. לאחרונה קיבלתי מחמאה מידידה שלי. יצא לנו לדבר המון על מהלך החיים שלה, ולאחר מכן על שלי. לאחר השיחה היא החמיאה לי ואמרה לי שאני ממש לוחם ושיש לי עמידות נפשית מדהימה. המחמאה הזו עוררה בי רגשות מאוד זרים לי. מעולם לא הרגשתי כמו לוחם. מעולם לא חשתי עמיד לשום דבר, מעולם לא חשתי תחושת הישג מסויימת בנושא, אך מבלי להישמע שחצן, כשאני מסתכל אחורה על שרשרת האירועים בחיי אני מגלה שעלה בידי לבצע מעשים הדורשים קשיחות מנטלית. כמו לדוגמא לעבור מילד שמן אסתמתי שמעשן חפיסת סיגריות ליום לנער שלא מעשן, עוסק בכושר ובאומנות לחימה ובעל ביטחון עצמי גבוה הרבה יותר מבעבר. עמידות מנטלית זה הדבר האחרון שהייתי חושב שיש לי, אך כעת אני מתחיל לנסות להעריך את עצמי מעט על חלק מהישגי (יש לי בעיה של הערכה עצמית נמוכה). רציתי לשאול אותכם כיצד אפשר לבסס תחושה של הישג (לא עד לנקודה של שחצנות והתרברבות, אך לפחות תחושת הישג, כוח ועמידות פנימית מסויימת).

yom

New member
אחת הדרכים הפחות טובות זה לקבל

חיזוקים ומחמאות כתגובה למה שרשמת - זה בעצם לזלול לאחרים את האנרגיה ככדי להעצים את עצמך. בדיוק פה תעצור. תמצא/תזמן מישהו או ארוע, מתוך כוונה שבו תבחן את הנקודה הזו שמעניינת אותך. תופתע לגלות שאם רוחך נכונה אתה תקבל את אותה תחושה של ביסוס שאתה מחפש מתוך המציאות.

Cherry Spike

New member
להעמיד את עצמי במבחן?

אפילו אם אני אעבור אותו, אני לא אחוש תחושת הישג גדולה במיוחד. ואם כן אחוש, זו תהיה אופוריה זמנית, ולא משהו קבוע. כלומר, ביום שלאחר מכן, אם ארצה לעבור את אותו מבחן, לא יהיה בי את הקול הזה שיגיד לי "אל תדאג, אתה תצליח לעבור אותו משום שהצלחת כבר בעבר". זו הבעיה. מצד שני אם אני אכשל, אז כן יהיה בי את הקול שיגיד לי "נכשלת בעבר ותיכשל שוב", אבל את זה יש לכולם..

KEiN

New member
פה,

אתה צריך להימנע מאופוריות, שהן מאד פיזיות, הן קושרות אותך למיצאות, ביום מן הימים כאשר תיאלץ לעזוב את המציאות (כמו כולנו) אתה תישאר תקוע באמצע בגלל געגוע לאופוריות, ואז בעצם תהיה תקוע לנצח... בגלל זה אנחנו מבצעים את מה שנקרא יקוש, כדיי להתנתק מהקשר לאופוריות, ולהשיג חירות, ועוצמה.

yom

New member
שתסכים להיפרד מהתפיסה שלך לגבי

עצמך כבעל "הערכה עצמית נמוכה", כשפי שאתה כותב, ותסכים להינתק מכל שאר המאפיינים שאתה מגדיר את עצמך דרכם - אז מערכת האמונות שלך תשתנה. כל עוד שאתה ממשיך לספר לכולם ולעצמך את אותו סיפור באמת אין מקום לשינוי והתפתחות. בהצלחה

זו שאלה שאתה צריך לשאול

את האגו שלך..... ככל שהעמידות הפנימית יותר חזקה, כך האגו פחות מתקומם.

למעלה