הגדרה ל"נורמלי"

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
הגדרה ל"נורמלי"

בעקבות השירשור של הטרול האחרון שביקר בפורום ושיחה עם חברה הגעתי למסקנה שיש הבדל בין ההגדרה המילונית של המילה "נורמלי" לבין השימוש היום יומי של אנשים במילה הזו.

אנחנו לרוב מגדרים נורמלי בתור "רוב מוחלט של האוכלוסיה".
כל מה שלא נופל לתוך הרוב הנל נחשב ל"לא נורמלי".

אבל זה לא בדיוק איך שאנחנו משתמשים במילה נורמלי. אם תחשבו על זה, ותנסו להיזכר במקרים שאמרתם על משהו "לא נורמלי"/"כן נורמלי" - אנחנו לרוב משתמשים במילה בצורה מעוד סוביקטיבית.
ולרוב נורמלי זה כל מה שניראה לנו כהתנהגות סבירה.
והתנהגות סבירה היא כל דבר שאנחנו יכולים לחזות.
אם יתרחש א' ואדם כלשהו הגיב ב' ומבחינתנו (עלפי מה שאנחנו היינו עושים או חושבים שאנשים אחרי יגיבו) תגובות אפשריות בעלות סיכוי גבוהה הם ב', ג' או ד' - אנחנו נחשיב את זה בתור נורמלי.
אם אנחנו נחשוב שתגובות סבירות (בעלות סיכוי גבוה) הן ה' וו' - אז נחשוב שב' אינה התנהגות נורמלית.

לכן כשאדם נכנס לפורום ואומר שאנחנו צריכים טיפול כי לא להיות מעוניינים במין זו התנהגות בלתי נורמלית (לא סבירה מבחינתו) התגובה שלי לרוב (בצורה צינית - כי זו התנהגות נורמלית מבחינתי, להגיב בציניות לטרולים) מנסה לענות לרוב על הנקודה הזו -
אני לא מבינה אנשים מיניים. אני יודעת אם הם מגיבים אבל זו אינפורמציה - לא חיזוי שבא מחישוב הכוח שמופעל על כדור הביליארד והזווית שהוא פוגע בשולחן. לכן מבחינתי - מיכולת החיזוי שלי - מניות היא הדבר הלא נורמלי (בניגוד ל"א-מיניות" שאותה קל לי לחזות).

כך שעזבו את ההגדרה הקלינית - בשימוש יום יומי - נורמלי מגדיר את יחולת החיזוי האישי שלנו יותר מכל דבר אחר.

the0god

New member
מזכיר קצת את האדם הסביר של ברק

בלימודי משפטים נפגשנו במושג מאוד דומה ל"נורמאלי" שזה האדם הסביר, שכיום הוא פחות או יותר ה"בן" של השופט או יותר נכון, אדם אשר היה פועל על פי הנורמאליות של השופט.

הדעה שלך מאוד מזכירה את זה... אבל במציאות.... לצערינו... ההרדרה של נורמלי נלקחת מהרוב אל המיעות. מי קובע בכיתה ה' איזה ילד נורמלי ואיזה לא? מלכת הכיתה... מי קובע איזה חולצה היא נורמלית ואיזה לא? התקשורת בשילוב פירמות האופנה הגדולות (כן... ישנם גם הפשעות מזעריות אחרות אבל זאת האמת...) בקיצור, נורמלי זה אינטרס.

טענה: אף אדם אינו נורמלי, אחרת לא היינו מבדילים בין האחד לאחר.

ואנחנו? לא שונים מהרוב, ההבדל הוא שאנחנו (כמו חלק מהאנשים המיניים) חושבים יותר בשביל עצמינו. והאמת?

חשיבה עצמית = לא נורמלי.

case closed.

p019

New member
אז עלפי הטענה שלך זה לא הרוב

אתה טוען שהמשכוחית מחליטה מה זה נורמלי.
(המשכוחית זה סוג של כבסה - היא מנווטת את העדר בלי להיות המנהיגה).

זאת אומרת - הנורמלי מוחלט ע"י המשפיעים - וזה לאוו דוקא הרוב.

p019

New member
כיוון שאני מתמטיקאית ואלגוריטמיקאית

הייתי אולכת על גם וגם במשקלים שונים אצל אנשים שונים.
אצלי אני מעריכה זה 80-90% דעה אישית + 10% משכוחית.
מה אצלך?
כשאתה חושב על משהו -"זו התנהגות לא נורמלית/זה דבר לא נורמאלי" כמה מיזה נובע מתפיסותיך על העולם וכמה מההשפעה של הטפיסה של החברה סביבך?

the0god

New member
כיוון שאני....

מתנשא ועילאי (חחח..) אני תמיד ראיתי את מלכת הכיתה כמטומטמת ולא כמודל לחיקוי חברתי. אז אני מקבל את ה80-90% אם טוויסט למודל לחיקוי שבחרתי בעצמי (אז זה עוד 10-20% לי באיזהו מקום?)

אבל! אני טוען שנורמלי היא הגדרה חברתית, ומכיוון שרוב האוכלוסיה... פחות... נאמר חזקה מבחינה נפשית, התוצאה היא 80-90% לטובת המשוכיות :X

למעלה