הגדלת הזיכרון ב MAIN MEMORY

c0nfig

New member
הגדלת הזיכרון ב MAIN MEMORY

היי, יש לי מכשיר HP מדגם HX2415, הדגם שודרג ל WM5. הבעיה שלי איתו כרגע זה שהזיכרון של ה MAIN MEMORY (זכרון האחסון) מתמלא מהר, הדבר גורם לבעיות בעת התקנת תוכנות בגלל חוסר מקום ,הפתרון שלי לזה הוא להעתיק ידנית את קובץ ה CAB ל SD CARD, אבל לא תמיד זה אפשרי או נוח. האם יש דרך לגרום לזכרון על אחד הכרטיסים שיעבוד בצורה "וירטואלית" כאילו שייך ל MAIN MEMORY ? או אולי משהו שדומה לאופציה שהייתה ב WM2003 , האפשרות להזיז חלק מן הזכרון לתוכנות לבין הזיכרון לאחסון. תודה מראש לעונים

BravoMan

Active member
לא ולא.

אין אפשרות לאחד את כרטיס הזכרון עם הזכרון הראשי ובטח לא סרגל הזזה כמו ב2003 כי כאן מדובר בזכרון שונה מבחינה פיזית (RAM \ ROM). מה שכן אין שום סיבה לא להתקין את כל מה שאפשר על כרטיס זכרון. לי אישית יש כרטיס של 2GB (כים כזה עולה בסביבות 200 ש"ח) וזה מספיק לכל התוכנות + MP3 + סרט. בWM5 אין צורך להעתיק את הCAB לSD. כשמתקינים CAB הוא שואל לאן להתקין וגם דרך ACTIVESYNC ניתן לבחור ב"NO" כשאתה נשאל האם להתקין למקום ברירת מחדל. רק במקרים מסויימים כמו העברית לא ניתן להתקין את התוכנה על SD. בנוסף יש את תוכנת הCABINSTL שנותנת לך לקבוע בדיוק היכן תותקן תוכנה מסויימת.

c0nfig

New member
באסה

אני משתמש כרגע בכרטיס SD של ג'יגה ועוד כרטיס CF של 2 ג'יגה. ממש אין לי בעיה של מקום על הכרטיסים. הבעיה שיש יותר מידי תוכנות שצריך להתקין על הזכרון הראשי, כמו: שדרוגים, .NET 2 , תמיכה בעברית, ועוד דברים אחרים... זה מעצבן. ולגבי ההתקנה דרך ACTIVESYNC, לא תמיד הוא שואל לאן להעתיק, אני מניח שזה באחת מהאופציות של הקובץ INI שמצורף להתקנה או משהו, אבל סתם מעצבן שאני עומד על 2 מגה פנוי שם , כשיש לי עוד 3 ג'יגה במכשיר... מה שמוזר ש ב 2003 היה גם IPAQ FILE STORE , שזה נעלם ולא נראה שזה הוסף למקום אחר.

BravoMan

Active member
את הגרסא האחרונה של .NET 2

SP1 ניתן להתקין ברובה על כרטיס זכרון ובכל לחסוך כ5MB.

c0nfig

New member
ניסיתי בהתחלה להתקין לכרטיס

וקיבלתי שגיאה של משהו , או שההתקנה עברה חלק , אבל שום דבר לא עבד אח"כ שם... איך עושים את זה בדיוק ??

amitp

New member
הIPAQ FILE STORE

הוא הMAIN MEMORY שלך כעת. ב2005 תוכנות לא מותקנות לRAM אלא רק לROM ולכן כל מה שראית כMAIN MEMORY ב2003 (שהיה למעשה RAM) הוא עכשיו PROGRAM MEMORY (שאתה לא יכול לשמור עליו כלום) והROM הפנוי במכשיר (שב2003 נקרא IPAQ FILE STORE) נקרא כעת STORAGE MEMORY. עם זאת אין שום בעיה להתקין את רוב התוכנות לכרטיסי ההרחבה (בWM5, בניגוד ל 2003 לא צריך לבחור כלום בACTIVESYNC. הפוקט עצמו שואל אותך במהלך ההתקנה לאן להתקין). שדרוגים, .NET 2 , תמיכה בעברית - לא צריכים לתפוס יותר מכמה מ"ב...

c0nfig

New member
תודה על התשובה

האמת את רוב התוכנות באמת אני מתקין בכרטיסים, אבל האקטיב סינק מעתיק תחילה את ה CAB ל MAINMEMORY , ובגלל שאין לי שם מקום אז אני מעתיק ידנית את ה CAB לכרטיס זיכרון ומתקין משם. זה סתם לא נוח, ומענין אם מישהו מכיר דרך שהברירת מחדל תיהיה לדוגמא להעתיק לכרטיס זיכרון . שדרוגים וכו' - תפסו לי לאט לאט את כל המקום . אם אני לא טועה לאחר RESET מלא , יש כ 10 מגה פנוי. וכמה תוכנות שמחייבות התקנה שם פשוט השאירו אותי עם קצת מידי, נכון שלא צריך הרבה , אבל קשה להסתדר כבר עם פחות מ2 מגה.

רגע... למה לא להתקין על המכשיר?

מה אכפת לי שהזכרון מלא. הרי ה-RAM אינו נגיש לי ובעצם אינני נוגע בשטח של הרצת הזכרון, כלומר גם אם אמלא את המכשיר בתוכנות וקבצים אז ה-RAM יישאר "נקי" (אינני מחשיב כרגע את WM שרצה שם ועוד כמה מנהלי מי יודע). בעצם, הדבר רק יפריע לי לאכסן מסמכים או אולי בטעות לקבל מיילים כי לא יהיה להם מקום. הלא כך?! אני אשאל גם אחרת, איזה סיבה יש לי להתקין הכל לכרטיס? אני מעדיף להתקין למכשיר ככה בגיבוי הכל נשמר מסודר.

למעלה