הגבר הלא נכון

הגבר הלא נכון

עוד כתבה שמצאתי אמממממממ מכירה את זה מקרוב כמה פעמים בחרתי את הבחירה הזו של הלא נכון עד שהבנתי - אני בוחרת!

ophra

New member
אפשר להוסיף עוד מאפיין...?

של "הגבר הלא-נכון"....? זה אחד, שאחרי שתיים-שלוש פגישות תגלי את כל ה"שריטות" שלו וככל שהן עמוקות יותר כך תגבר הנטיה שלה לדעת ולהאמין שאת תהיי זו ש"תגאל" אותו ותוציא אותו מ"חושך" ל"אור"... ובכנות - למי מאיתנו זה לא קרה....?
ובעצם, במחשבה נוספת, הסממן הזה של "גבר לא נכון" הוא יותר בנו, מאשר בהם.... עפ
(שמזמן הפסיקה לאתגר את עצמה ככה)

כל כך נכון

שהסממן הזה בנו - כי אנחנו בחרנו להתחבר איתו... וכמה טוב שנגמלתי מהבחירה הזו

עוף כנף

New member
לי עוד לא קרה..

טוב, בינתיים (אין לי מספיק נסיון) זה עדיין לא קרה לי... ואני מקווה שגם לא יקרה..
ביציאתי מחיי הנשואים יצרתי לי נקודת עמדה טובה יותר: אני (מודעת יותר לכך שאני) יכולה לבחור. אני לא צריכה לספוג התנהגות, אופן דבור, מנהגים או כל מאפיין אחר שלא "מתאים" או "נכון" לי. אם אכיר גבר עם "שריטות" עמוקות,- אני מקווה להשכיל ולבחור לנתק איתו את הקשר.גבר הוא לא צפור פצועה שמוצאים ומנסים להציל.

עוף כנף

New member
הגבר הלא נכון

בחירת ה"לא נכון" נעשית בדרך כלל אם אנחנו "מתאהבים" (ואני מהמבדילים בין "התאהבות" ל-"אהבה") או סתם נמשכים. וצדקה הכותבת כשכתבה: "קודם כל תביני, למרבה הצער, שאם התאהבת במהירות הבזק ומעל האוזניים, אז רוב הסיכויים שהוא הגבר הלא נכון." וכשמתאהבים (וגם זה מעין תוצאה לשכנוע עצמי), ההורמונים עובדים בטרוף, הגוף על כל מערכותיו מגיב לכל קשר או מחשבה על אותו גבר. והטרוף הזה הוא אמנם טרוף זמני, אך הוא מעיב על יכולתנו לקבל החלטות באופן שקול. וכשההגיון משתלט חזרה על הגוף, (נקודת סיום ההתאהבות..) אז ניתן לדעת אם הוא הוא ה"גבר הנכון". האהבה הרבה יותר עמוקה. היא תוצאה של קשר שנבנה בין שניים, רק אם הם "נכונים" זה לזה. ועוד משהו שמצאתי על אהבה, התמכרות והגבר הנכון: (מתוך יומן אישי שנכתב באינטרנט:) יום חמישי 1 נובמבר 2001 "היום ברור שהפעלת הגוף היא אמצעי לבטא רגש אבל גם אמצעי להימנע ממנו. זהו גם התפקיד המרכזי של התמכרויות כמתכון להפגת כל מתח שעומד להתעורר. היכולת לקחת סיגריה במהלך היום בכל פעם שמתחילה להתעורר איזו תחושה לא נעימה היא גורם חשוב בהתמכרות הנפשית לניקוטין למשל. ההתמכרות לא חייבת להיות רק לסמים ממכרים גופנית, לפעמים יש כאלה שמשתמשים באנשים הקרובים להם כאל חומר ממכר ומשתמשים במגע איתם (ישיר או טלפוני) בכל פעם שהם מרגישים שרגש לא נעים מתעורר. יש גם כאלה המתמכרים לפעילות, סידורים, עבודה ובלבד שלא להותיר זמן להתרגעות ולחלימה בהקיץ. המיניות גם היא יכולה להפוך לפעילות גופנית התמכרותית וכך גם האכילה. אנשים שנוטים להתמכרויות מסוג זה חווים לא פעם הבהוב חולף של רגש לא נעים, שנעלם מיד כשהם משתמשים בפעולה המרגיעה. וזו בדיוק הסיבה שלפעמים יש להם גם תחושה של חיים כבויים נעדרי רגש אמיתי. ההתנהגות ההתמכרותית מונעת מהם לבוא לידי ביטוי". ---לאשה 27.8 לעשות טעות אחת או שתיים בחיי האהבה שלנו במשך החיים - יש דבר כזה. אבל יש גם דבר אמיתי שנקרא מחלת התמכרות למערכות-יחסים. אהבה נהפכת להתמכרות כאשר השותף שלנו לא מתאים, לא איכפת לו או שהוא לא זמין, ובכל זאת אנחנו לא יכולות לוותר עליו - יתרה מכך, אנחנו רוצות אותו וזקוקות לו אפילו יותר. לעולם שום גבר לא יהיה "הגבר הנכון" עד שנרפא בתוכנו את מה שתמיד משך אותנו למאבקי כוח, היה צריך לנצח או להפסיד ולאחר מכן לכוון אצבע מאשימה כלפי מישהו אחר כאחראי לצרות שלנו.| אם אנחנו רוצות להפסיק לאהוב בצורה התמכרותית, קודם כל אנחנו צריכות לשנות את איך שאנחנו פועלות, לאחר מכן את איך שאנחנו חושבות ובסופו של דבר את איך שאנחנו מרגישות. אם נחכה עד שנרגיש אחרת לפני שנתנהג אחרת - לעולם לא נשתנה ולעולם לא נחלים. ככל שנתייחס אל עצמנו בצורה אוהבת ונדיבה, פחות נאפשר למישהו אחר להתייחס אלינו בצורה גרועה. אנחנו מתחילות בכך שאנחנו נעשות נכונות לנתב את האנרגיה והמאמץ שהשקענו בנסיון לשנות מישהו אחר אל שינוי בעצמנו. ---נשים שאוהבות יותר מדי

למעלה