הגברת קצב ריצה?

הגברת קצב ריצה?

היי לכולכן. יש לכן פורום מקסים שמאד מדרבן ועוזר להתקדם. אני קוראת כאן כבר לא מעט זמן ועכשיו מעיזה לכתוב ולשאול.
אז אני רצה כבר קרוב לשנה, הריצות שלי הן לא ארוכות וגם אין לי שאיפה כרגע להגדיל מאד את הנפחים. מדובר בריצות של בין 4-7 ק"מ תלוי ביום וביכולות.
אני מתמידה ורצה שלוש פעמים בשבוע.
העניין הוא שאני לא מצליחה להגביר את הקצב! כל פעם שאני מנסה הגוף מאט את עצמו ואני חוזרת לקצב של 7.3 דקות לק"מ. דיי תקועה כאן ואשמח לשמוע טיפים מכן כיצד מעלים טיפה את הקצב ומצליחים לשמור עליו.(או שאולי בכלל עדיף לי להמשיך ולהתמיד בקילומטרז' ולאו דווקא במהירות? )
תודה ויום ספורטיבי לכולכן

עד שיגיעו המומחיות....

אני ממש לא מאמנת. אישית, את העלאת הקצב שלי עשיתי כשפשוט רצתי המון. בהתחלה לא עשיתי אימוני קצב בכלל אלא רק העליתי קילומטראז' ועשיתי אימוני עליות. הצלחתי להעלות את הקצב תוך 4 חודשים בתכנית מסודרת בחצי דקה לקילומטר. המדהים הוא שהמרוץ הראשון היה 10 ואילו השיפור כבר היה בחצי מרתון. המשכתי באותה תכנית מסודרת שבהמשך היו בה קצת אימוני מהירות מאד לא אינטנסיביים ותוספת של הרבה מאד רכיבה ובמרוץ ה10 בדיוק שנה אחרי הראשון, הורדתי דקה לכל קילומטר...

מאמינה גדולה באימוני עליות במקום אימוני מהירות למתחילים. לא כולם מסכימים לדעתי וזה משהו מאד אישי.

בעקרון, אם רוצים לשפר מהירות, אפשר לעשות זאת באימונים יעודיים. הכי מתאים למתחילים הוא אימון פארטלק. את יוצאת לריצה, מתחממת ואז מחליטה לרוץ קצת יותר מהר אבל לא לאורך כל האימון אלא למקטע קצר. לדוגמא - עד העץ שליד הספסל, עד עמוד החשמל החמישי וכו. בין הקטעים המהירים, את מתאוששת. חשוב להקפיד ששאר הריצה לא תהיה מהירה מדי.

משם יש אימוני טמפו, אינטרוולים וכו'. זה לשלב הבא ואני משוכנעת שהמומחיות ישמחו להרחיב.

כן אבל לא מובנה כמו אינטרוולים

לא במרחקים ולא בקצב. הרעיון בפארטלק הוא לרוץ על פי הרגשה.

susieada

New member
ברוכה הבאה!

כייף שהעזת לכתוב, לספר, לשאול. תודה על המילים החמות.
אין לי את התשובות, אך אני בטוחה שמחר יבואו.
כל הכבוד על ההתמדה בריצה. כייף להכניס ספורט לחיים!
שבוע נפלא.

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
אני שמחה מאוד שהעזת ושאלת

קודם כל ולפני הכל: כל הכבוד לך!
להתמיד בריצה, לבד, קרוב לשנה זה מרשים מאוד!

לגבי הקצבים, ולאור מה שאת מתארת כאן, הייתי ממליצה לך לנסות לגוון כמה שיותר בריצות, להאריך בהדרגה את אורך הריצה הארוכה עד שתגיעי לסביבות 10 ק"מ, ואז לנסות לעבוד על מהירות בצורה ממוקדת יותר.

כן הייתי מנסה לשלב בריצות פה ושם מתגברות - קטעים קצרים של הגברת הקצב בצורה מדורגת בריצה (סביבות 30 שניות).

את יכולה כמובן לנסות לשלב גם קצת משחקי קצב - פארטלק בתוך הריצה. בשלב זה לא הייתי מנסה לעשות את אימון הפארטלק מובנה יותר מדי. הייתי שומרת על אלמנט המשחק: לסמן לעצמך מטרה קרובה כמו עץ, עמוד וכו' ולהגביר קצב עד למטרה שסימנת לעצמך.

בהצלחה וברוכה היוצאת לאור

למעלה