הגברת מודעות

white star

New member
סרטון מעניין

מעניין אם זה גיוון או היפוך מגמה, קרי עד היום הקמפיינים של המניעה בכלל לא עזרו אז עוברים לשלב ההשלמה.

ItsikH

Member
זה לא גיוון, זו המגמה מזה שנים
הטענה העקרית כנגד הוועד, שעיסוקו במניעה הוא משני ביחס להשקעה בקידום עניינם של הנשאים, כדוגמת הסרטון הזה. למען האמת זה הגיוני למדי כאשר רוב המתנדבים בוועד הם עצמם נשאים. ארגון שאכן עוסק - או לפחות אמור לעסוק - במניעה הוא בל"ה דואגת.

מאוד אטרקטיבי הבחור, ולכן הוא נבחר

ככל הנראה לככב בסרטון המודעות. ואני שואל ביני לביני, רק אנשים יפים יכולים להופיע בסרטונים האלה, כמו של האגודה למלחמה בסרטן. יש כאן הדרה קשה ודוחה מאוד של כל מי שלא נמצא בסקאלת "הייצוגי" וה"טעם" של היפה, הנכון, העכשווי. אני ממבט ביפיופים האלה מחליט לעשות בדיוק ההיפך. בושה וחרפה שגם מחלה זקוקה ככל הנראה לשוק הבשר הקפיטליסטי כדי להיות "נעימה" ולעורר "מודעות". לא התעוררה מודעותי, SORRY

ItsikH

Member
בשנות ה-90 נתקלתי בסרטון פרסומת שהיה בעצם סרט פורנוגרפי לכל ענין ודבר. צמד המשתתפים לא היו זקנים וגם לא מכוערים בכלל, אבל גם לא יפיופים ולא צעירים, והם פשוט הדגימו הלכה למעשה איך אפשר לעשות סקס ולהנות - גם אם נזהרים.

את מדבר על לפני 20 שנים בערך

הרבה מים זרמו בירדן או בירקון או בדרכי השתן שלנו. היום כפי ששמת לב, אם אינך רפרזנטבילי, יעני, צעיר או נראה צעיר, סקסי, משדר מין אין סיכוי שתשתתף באף סרטון שמעורר מודעות למשהו.

ItsikH

Member
אמריקאי, והופק ע"י חברה שעסקה בהפקת סרטים פורנוגרפיים, כשירות לציבור. אפשרי גם היום.

ItsikH

Member
איפה אתה רואה כאן נסיון להגברת מודעות? מטרת הסרטון היא להגביר מודעות - לנשאים, לא למניעה. אמת שמשתמשים בנשא אטרקטיבי לצורך כך - ושכחים בדרך את אלו שאולי לא כל כך צעירים או יפים (להם קשה יותר לעורר הזדהות). בכ"א - לענין החשוב של מניעת ההדבקה - הסרטון הזה לא קשור.

לא יודע, כי לא טרחתי להסתכל בסרטון אחרי

הגברא רבא יפה התואר ויפה המקצוע שהואיל בטובו להסיר את מסווה האנונימיות מעליו.

white star

New member
דווקא במקרה היום ראיתי סרטון

שהראו בחור אחר, בן 39 שלא נראה כמו הסטיגמה של הומו תל אביבי

Wrecker

New member
יופי עוד הומו שמוכיח לכולם שHIV זה של הומואים

אתם אולי לא שמים לב אבל בכל מה שקשור לדבר הזה הומואים מככבים כאילו אין סטרייטים. הסטרייטים מבינים שזו מחלה שעיקרה אצל הומואים מה שמגביר כמובן את השנאה והרטיעה אלינו! סטרייטים גם פחות נבדקים עקב זה.

Seasonal

New member
HIV זו *גם* בעיה של הומואים

יש בעיה של HIV בקהילה (שדורשת טיפול אחר) והסיבות לה שונות מהסיבות לבעיה אצל סטרייטים לדעתי. והסרטון הזה לא מוכיח כלום לטעמי, מי שמחזיק בדעות קדומות ימשיך להחזיק באותן דעות בלי/עם הסרט. אנחנו לא בתחרות עם הסטרייטים, מי נדבק יותר או פחות. גם אם נניח שאנחנו נדבקים יותר זה לא מוריד מהליגיטימיות שלנו - ואם בפועל כן אז זה גם שווה קמפיין/מאבק בפני עצמו.

Wrecker

New member
אתה אומר *גם* כל השאר רואים *בעיקר* או *רק*

ואני חושב שיש לך טעות כי אם הקמפיין הזה היה של סטרייטים הכל היה נראה אחרת! הורים לנערים סטרייטים שמים ז*ן על HIV ובעיקר מה שהם אומרים זה לשים קונדום למניעה הריון. הורים לנערים הומואים ישר מבקשים מהם לבצע בדיקות וכו' אני אומר את זה גם מנסיון אישי וגם מנסיון של לא מעט מכרים..

Seasonal

New member
מי שרואה "רק" את ההומואים במילא בחר

להתעלם משאר הדברים, אנשים לא עד כדי מפגרים - אם מישהו הבין שHIV זו מחלה של הומואים זה בגלל שככה הוא בחר (מתוך דעות קדומות שממילא היו שם). לגבי שאר הדברים, אני מאד מסכים, אצל סטרייטים הבעיה היא בעיקר במודעות, ההתעסקות בהריון וחוסר מודעות למחלות. אצלנו ההומואים, בעיית המודעות פחותה באופן משמעותי וכנראה נמצאת במקום אחר - לכן HIV זו בעיה של הומואים. היא אולי גם בעיה של סטרייטים אבל אותי זה לא מעניין - אותי מעניין שזו בעיה של הומואים והייתי שמח אם היו מתעסקים בה בהקשר הקהילתי (מבלי לפזול החוצה ולעשות השוואות עם הסטרייטים) והייתי שמח אם המחלה לא הייתה מתפשטת בה בקצב שבו היא מתפשטת כיום (רק בגלל שאני מעוניין להשתייך לקהילה בריאה). כמו שאיציק כתב קודם, הסרטונים האלו לא מדברים על מניעה ומודעות למניעה אלא על הדמוניזציה שעושים לנשאים. זה אמנם לא משרת את הלא נשאים אבל זה כן משרת את הנשאים, ובינהם ההומואים הנשאים. זה בדיוק משרת את הנקודה שהעלית, אתה לא רוצה שהומואים יתפסו כנשאים - אם נשאות לא הייתה גוררת את המשמעויות הנוכחיות שלה אז זה לא היה כ"כ נורא אם הומואים היו נתפסים כנשאים (ובעיני הם גם לא היו נתפסים כנשאים במילא - מי שמקשר בין השניים לרוב לא שייך לקבוצת האוהדים שלנו, ככה שברגע שנשאות תפסיק להיות שלילית יפסיקו להשתמש בה כדי להנמיך אותנו).

ItsikH

Member
...אבל זו בעיה אובייקטיבית בהסברה זה שהומופובים מקשרים איידס להומואים - זו בעיה אחת, אבל משתמע ממנה לציבור הרחב - שהם לא צריכים לדאוג, כי זו לא בעיה שלהם. כשגוף רשמי שעוסק במאבק באיידס מקדם את הסטיגמה הזו, הוא גם פוגע בנו במתן תוקף רשמי לסטיגמה אבל גם פוגע במטרה עצמה של המניעה - כי יש סיכון גם לסטרייטים, אם מישהו חושב אחרת. התוצאה היא - שלא מקפידים על אמצעי מניעה בציבור הרחב כמו בקהילה: באופן פרדוקסלי, רוב חברי הקהילה נזהרים יותר מרוב השאר (מן הסתם כי הסיכון גדול יותר, נכון - אבל הוא קיים בשני המקרים).

Seasonal

New member
אני לא חבר בועד למלחמה באיידס

ומניעת התפשטות המחלה בקרב סטרייטים היא לא חלק מהאג'נדה האישית שלי (שלא ישתמע ההיפך כמובן :)). אני בסה"כ דיברתי על המשמעות של הנצחת הסטיגמה (לכאורה) עלינו כקהילה. את מה שאתה אומר אפשר להגיד על כל ייצוג לא מקובל של הומואים בתקשורת, זו לא סיבה לא להציג אותם - במקרה הטוב זה דורש טיפול נוסף בסטיגמה עצמה (וזה מה שהסרטון עושה לדעתי). "באופן פרדוקסלי, רוב חברי הקהילה נזהרים יותר מרוב השאר (מן הסתם כי הסיכון גדול יותר, נכון - אבל הוא קיים בשני המקרים). " - מסכים. אבל לדעתי לא צריך לחפור בהשוואות האלו, מי נזהר יותר ומי נדבק יותר - אנחנו לתחושתי נזהרים יותר ונדבקים יותר (לפי המספרים), מה זה אומר? לנו יש בעיה של HIV בקהילה, בעיה כפולה - אחת ששיעור ההדבקה כנראה יחסית גבוה ובעיה שניה שהיחס לו זוכים הנשאים מתוך הקהילה הוא בעייתי (באופן דומה למה שקורה בחברה הכללית עם הבדלים מסויימים). אין סיבה שתשדיר כזה לא יכוון גם אלינו. בעיית ה- HIV בקהילה (בשני הרבדים שלה) מסכנת אותי (באופן תאורטי) יותר מבעיית הסטיגמה לדעתי. אפשר להחליט שקמפיינים שמיועדים לקהילה יופצו רק בכלי תקשורת של הקהילה, אני לא מת על הגישה הזו, בין היתר כי היא מערערת את הבסיס ללגיטימיות שלנו (כלפי חוץ אנחנו צריכים להיות יותר מבסדר כדי להתקבל חברתית ולהסתיר את העובדה שגם לנו יש בעיות). אמנם ראיתי רק את הסרטון עם ההומו שהופץ פה, אבל אני מניח ומקווה שיש עוד סרטונים בקמפיין הזה, ואם לא אז אני ממש לא רואה את זה כבעיה שלי.

ItsikH

Member
הסרטון בכלל לא מיועד לקהילה מטרתו האחת והיחידה היא - לעזור לנשאים להתגבר על הסטיגמה שלהם בציבור הרחב. הסטיגמה של הנשאים בקהילה זה כבר סיפור אחר וגרוע עוד יותר. את הערכתי בענין מה שמתרחש בקהילה נתתי לא פעם - אין לי אלא התנסויות אישיות ולכן אין זה מחקר כלל כמובן - יש "גרעין קשה" של אנשים שוויתרו על אמצעי הגנה בכלל, זה בד"כ מגיע עם התנהגויות הרסניות אחרות, ויש אחרים שמועדים לפעמים, ולא פעם זה גם קשור לאותה התנהגות הרסנית שהזכרתי - בכדי לשנות את הדפוסים האלו, צריך ללמוד מה מביא אנשים למצבים האלו ולנסות לטפל בגורמים לכך, ואת זה - אף אחד לא עושה. ובענין אמירתך הראשונה - לא הבנתי למה זה לא חלק מהאג'נדה שלך: אתה עושה אותה טעות שעושה הסטרייט שמניח שזו מחלה של הומואים. כשמדובר במגיפה, המטרה היא לעצור אותה - היא לא מבחינה בין מגזרים, ואם אתה מניח שהמגזרים מופרדים - הפוך, להערכתי יש יותר ביסקסואלים מהומואים.

ItsikH

Member
ובענין קמפיינים שמיועדים לקהילה ראשית, כיוון שאני מעורב ופעיל בתחום אחר שגם עוסק בבטיחות, מניעה והסברה, יש לי היכרות כלשהי עם הנושא. הערכתי - ולא רק שלי, שמעתי אותה גם מאנשי מקצוע - ש"קמפיין" כללי רחב טווח הוא אמצעי הסברה בעל יעילות ירודה ביותר. ושנית, לאור מה שאמרתי על דפוסי ההתנהגות בקהילה, בהחלט יש מקום לפעול באמצעים אחרים בתוך הקהילה - "קמפיין" לא ממש יעזור כאן, אנשים צריכים משהו אחר לגמרי. כרגע - אף אחד לא עושה כלום.

למעלה