הגברת כמות החלב

alinek

New member
הגברת כמות החלב

תינוקי בן כמעט שלושה חודשים והתחיל את נושא האכלה בחייו עם סימילאק (לבקשת בי"ח עקב ירידת משקל) ולאורך כל הדרך קיבל גם הנקה. קודם הנקה ואח"כ תמ"ל כשלאט לאט התחלתי להוריד לו מכמויות התוספות שקיבל עד שכבר כמעט חודש הוא מקבל הנקה בלבד למעט הארוחה האחרונה לפני השינה שבה הוא מקבל רק תוספת ובמקומה אני שואבת ומקפיאה. היום היינו בטיפת חלב לשקילה (הלכתי מרצוני לבדוק שאכן הוא עולה בסדר במשקל ואנחנו בכיוון הנכון) ושם הסתבר שבחודש האחרון הוא עלה כמעט 200 ג"ר שזה לא הרבה בכלל והגברת שם אמרה שהוא ירד אחוזון או משהו ואמרה לי שאני צריכה לתת לו תוספות (רק מהמחשבה נחרדתי, עד שהגעתי למצב שהוא יונק בלבד). מיד התייעצתי שם עם אחות אחרת שהיא אמרה שניתן לוו עוד שבוע ואז נראה מה נעשה ולא לתת לו תוספות בינתיים. אינני יודעת מה לעשות, מצד אחד הוא יונק סוף כל סוף (אמנם כל שעתיים בערך לפעמים פחות ולפעמים יותר) מצד שני זה שהוא יונק כל שעתיים בערך מראה שאכן לא יוצא לו מספיק חלב. גם שבאיבה בלילה יוצא לי לא יותר מ - 40cc וגם בזמן ההנקה אני רואה שהוא יונק זמן מסויים (שזה אותו זמן של השאיבה שבה יוצא 40) ואח"כ הוא עובד עם הפה ורק פעם בכמה זמן בולע. מה לעשות? איך להגביר את החלב? האם אני בסדר או מה? חשוב לציין שילדי נראה נהדר עם מצב רוח טוב מאוד (רוב.. הזמן!), עירני, מדבר עם עצמו , משחק, אוכל ידיים, מרייר, מתקשר עם אחרים, צוחק ועושה רושם שבסדר גמור. אנא עזרה?!!!!

עלייה במשקל

שלום, תינוק יונק לרוב 8-12 פעמים ביממה, כך שהנקה כל שעתיים שהוא ער אינה מעידה על בעייה באספקת החלב. לרוב הוספה של ארוחה או שתיים במשך היום מגדילה את כמות הקלוריות וגורמת לעלייה במשקל. לרוב אין קשר ישיר בין הכמות שאת שואבת לכמות שהתינוק מקבל. ציינת כי ילדך נראה רגוע ושלוו ועירני וזאת אינדקציה מעולה שכנראה טוב לו וזה פוטנציאל הגדילה שלו. כאמור הגלה של מספר הארוחות צריכה לגרום לעליהה טובה יותר בשבוע הקרוב. והיה אם את מרגישה עדיין חוסר בטחון ניתן לגשת לפגישת לה לצ'ה הקרובה למקום מגורייך (פרטים באתר שלנו www.lllisrael.org.il) או לפגוש אותנו בפיקניק ביום ג בפארק רעננה אחרי הצוהריים. בהצלחה,

למעלה