הגברת כמות החלב

זיווה1

New member
הגברת כמות החלב

אני מנסה לשאוב חלב (ידנית של אוונט) הכמות המקסימלית שהצלחתי לשאוב עד כה היא 80 סמ"ק, כהשלמה ל120 אני נונת לו סימילאק (משני השדיים ב20 דקות של שאיבה) האם יש דרך להגביר את כמות החלב, והאם תכשירים כמו "חלב רב" של רפאל יעילים?

batbat

New member
הגברת כמות החלב

זיווה שלום, אנא הוסיפי פרטים כגון: בן כמה התינוק? האם את מיניקה? מדוע את שואבת? האם ה-80 סמ"ק הם משאיבה אחת ביום? כמה זמן את כבר שואבת (כמה ימים? כמה שבועות?) באופן כללי, השד לא משחרר חלב למשאבה כמו בהנקה. השאיבה היא אמנות נלמדת, וגם לנשים שונות יש הצלחה עם משאבות שונות, כך שייתכן שבמשאבה אחרת תצליחי להוציא יותר. יש גם השפעה לזמן השאיבה: כדאי לשאוב כשהשד מלא, בדרך כלל בבוקר, או אפילו כשאת מיניקה מהצד השני. אבל אם תתני עוד פרטים, נוכל לעזור לך יותר.

זיווה1

New member
הגברת כמות החלב - עוד פרטים...

עמית בן שלושה חודשים ואני מניקה עד לפני שבועיים באופן מלא ומאז (חזרתי לעבודה) אני נותנת לו תחליף, לפני חמישה ימים התחלתי לשאוב (ניסיתי חשמלית והכמות המקסימלית בשאיבה הייתה 60 סמ"ק) במשאבה הידנית הכמות המקסימלית (בשאיבה אחת ליום) 80 סמ"ק. האם אפשר לאסוף משאיבות שונות במשך היום לבקבוק אחד? החלב לא מתקלקל? תודה על העזרה

batbat

New member
הגברת כמות החלב

שאיבה אחת 80 סמ"ק למתחילה - נשמע יפה מאוד. בעיקרון הגוף לא אוהב לשחרר חלב למשאבה. זו אמנות נלמדת, והיא דורשת תירגול ואימון. ההמלצות המקובלות: 1. לשאוב כמה פעמים ביום - כן אפשר לאסוף לבקבוק אחד, ולשים במקרר. החלב שלך מחזיק כשמונה ימים במקרר, כך שאם את שואבת בשביל הימים הקרובים את גם לא חייבת להעביר להקפאה - פשוט נותנים מחר את מה ששאבת היום, ומחמישי עד ראשון יכול לחכות במקרר בלי בעיה. 2. לשאוב בשעות קבועות, רצוי בשעות שהיית מיניקה, או שאת מיניקה בדרך כלל בסופי השבוע. ככה הגוף מתרגל שבשעה הזאת הוא "מתמלא" ויותר קל לשאוב. 3. לשאוב בשעות שיש יותר חלב, כדי שיהיה קל לשאוב. אמהות עובדות רבות שואבות בשעות הבוקר, אפילו מהשד השני תוך כדי הנקת הבוקר, כי יש המון חלב והוא ממש שופע. גם אחרי השאיבה עמית יוכל לינוק מהשד ששאבת, כי ההנקה תמיד יותר יעילה מכל משאבה. 4. אני מבינה שכשאת בבית את מיניקה וכשאת בעבודה הוא מקבל תמ"ל ובקרוב יקבל במקומו את החלב שלך? אם כן, אז חשוב שכשאת בבית תניקי הרבה, לפי האיתותים שלו, כדי לשמור על אספקת החלב. וגם חשוב, שבקבוקים הוא יקבל תמיד ממישהו אחר וממך רק הנקה, כדי שתוכלי להמשיך להניק ולייצר חלב עבורו. בהצלחה!

הגברת כמות החלב

זיווה, הרבה חברות שלי סיפרו לי שהן לא מצליחות לשאוב כמות גדולה עם המשאבה הידנית (אם כי אני הסתדרתי איתה מצויין). כמה עצות לי אליך: - ראשית זכרי שככל שתשאבי יותר כך תגדל כמות בחלב (למחרת) תקפידי לשאוב מיד אחרי כל הנקה ותאספי את החלב (את יכולה לשמור את החלב במקרר 24 שעות. - את יכולה להעזר התזונה כמו אכילת שקדים, ותה שומר ואמרו לי שהפורמולה שרפאל עוזר. בהצלחה

noga30

New member
תה שומר מגביר את כמות החלב

אולי את לא שותה מספיק? לי היה נסיון לא טוב עם שאיבה בעבודה, בבית הכמויות היו הרבה יותר גדולות, אולי תישאבי בבית בין הארוחות?

למעלה