הגברת חלב

שגית65

New member
הגברת חלב

היי,
התינוקת שלי בת חודשיים, עברתי לא מעט קשיים עם ההנקה עד כה (גודש, פציעה ולכן פיטמת סיליקון, שאיבות וכו').
לאחרונה החלב שלי הולך ופוחת.
התחלתי לקחת חילבה כבר שבוע כדור אחד 3 פעמים ביום. היועצת הנקה שלי אמרה לי לשלב שאיבות עם החילבה. ראיתי שביום ששאבתי יום למחורת היה לי חלב כל היום וביום שלא שאבתי לא היה לי חלב יום למחורת (חלב רק ל-2 ארוחות בערך...)
האם ידוע לכן האם חייב לשאוב יחד עם לקיחת חילבה כדי לראות תוצאות טובות?
האם כדאי לעלות את המינון של החילבה?
האם אצטרך לקחת חילבה עכשושיו כל הזמן?
האם יש דרך אחרת לתיגבור חלב?
אני לא מצליחה להבין איך יש נשים שמניקות כל שעתיים ויש להם חלב??
תודה רבה!

ההמלצה המקובלת למינון של חילבה להגברת חלב אם

היא מינון של 9 כמוסות ביממה (3 כמוסות * 3 פעמים ) אפשר לקחת ללא ייעוץ רפואי
כל עוד אינך סוכרתת ואינך אלרגית למשפחת הבוטניים.
כמו כן רצוי בגלל נוכחות של מגנזיום רצוי לבחור בתוסף מזון שבו מינון המגנזיום נמוך - כמו זה של הדס
החילבה מתחיל לעבוד כאשר לוקחים בצורה רצופה וניתן לראות השפעה לאחר כ5 ימים
לפני כן כל השפעה או אי השפעה רוב הסיכויים איננה קשורה לחילבה שזה עתה התחלת לקחת.
כמו כן מה שהכי חשוב להבין הוא שללא פינוי מספיק של חלב מהשד
ועידוד ייצור החלב (הן בהנקות תכופות והן בתוספות של שאיבות) - החילבה לא יוכל לעבוד
לכן יש צורך קודם כל לעשות סדר בניהול ההנקה (הנקות/שאיבות גם וגם וכל שילוב שהוא שמקובל ועובד עבורך)
ולאחר מכן לצפות שיהיה קשר לעבודתו של החילבה.
את מוזמנת לקרוא על חילבה בשאלות נפוצות ובמאמרים יש שם הרבה מידע בנושא.
לגבי משך זמן השימוש בחילבה- אני ממליצה לנשים לפעול לפי מה שעובד עבורן. אפשר בהחלט לאחר
כשבועיים או שלוש שבועות לנסות להתחיל להוריד באופן הדרגתי את המינון - כאשר בכל כמה ימים להוריד כמוסה אחת
ולראות האם משפיע / גורע / או לא משפיע על ייצור החלב.
(כלומר בבת אחת לעלות ל9 כמוסות , להוריד בהדרגה ל 8 ..אח"כ ל 7 ...וכך הלאה).
יש נשים שחשות שללא החילבה ייצור החלב מופחת ולכן לא מוותרות על לקיחתו ואחרות לאחר תקופת מה מדווחות על
התייצבות ייצור החלב בצורה מספקת גם ללא נוכחות של חילבה - כך שזה מאוד אישי.
לגבי התהייה שלך על תדירות ההנקה- כפי שהבנת מתשובתי - הסוד של נושא הגברת ייצור החלב הוא פינוי והוצאת חלב
באופן תדיר מהשד. כך - שככל שהאשה מניקה / שואבת לחלופין- יותר תדירות כך למעשה השד ייצר יותר חלב. הגוף מבין
שיש יותר דרישה ויגיב בייצור חלב מוגבר.
למעשה כאשר יש פערים גדולים בהנקות, ייצור החלב מופחת .
הפרנציפ הוא לעשות את זה לפי הקצב של התינוק. כי בימים ובשבועות הראשונים לאחר הלידה, תינוקות יונקים
והרבה (הרבה הרבה ) זה גורם לייצור חלב מבוסס , כאשר התינוק גדל ומסוגל להוציא מהשד בהנקה ארוחות גדולות יותר
הוא פותח (פחות או יותר) פערים בן הנקות כי הארוחות יותר גדולות ואז השד לומד לייצר חלב לאותם זמני ההנקות
לפי צרכי התינוק.
כאשר יש ימים שבהם התינוק יינק יותר
וימים אחרים שאולי יינק פחות
שעות שבהם התינוק יותר פעיל ויותר רוצה לאכול, ובשעות וזמנים אחרים פחות
לכן משק ייצור החלב הוא גמיש, ומשתנה.
ובגלל שאין לנו אפשרות (תודה לאל) כי אין לנו מדד של כמה סיסי יוצא מהשד , אנו מניקות לפי דרישה
(התינוק דורש = אנחנו מניקות) יהיו ארוחות גדולות יותר , יהיו ארוחות אחרות קטנות יותר. כל עוד התינוק משגשג
בהנקה - כלומר עולה יפה במשקל, מרוצה, אמא גם מרוצה והחלב זורם (תרתי משמע) לא מתערבים ולא משנים
כאשר יש צורך לתגבר את עבודת התנוק עם משאבה ועם חילבה ועם עוד עזרים שונים ופעולות שונות
עושים זאת.
&nbsp
מציעה לך בחום ובאהבה גדולה לפנות שוב ליועצת שראית, לשוחח איתה טלפונית ולבקש ממנה הסברים נוספים
והבהרות לגבי ניהול ההנקה שהיא ממליצה לך לפעול לפיו כך שהמצב יתקדם וייטב ובמהרה תוכלו להיות על הנקה מלאה
ללא חילבה וללא שאיבות כאשר התינוק מרוצה וגם את מרוצה

שגית65

New member
הגברת חלב

תודה רבה על התשובה המפורטת.
יועצת ההנקה שלי אמרה לי לקחת את החילבה בהדרגה ולא ישר 9 כמוסות ליום ולכן רק לאחר שבוע הגדלתי את המינון והיום התחלתי לקחת 2 כמוסות 3 פעמים ביום. בנוסף, היא המליצה לי לשאוב לאחר כל הנקה במידת האפשר 5-10 דקות.
מבחינתה היא נתנה לי את ההמלצה שלה ואני קצת איבדתי את עצמי

אני משתמשת בכמוסות של אלטמן, זה בסדר?
כדי שהחילבה יעבוד אני חייבת שהשד משני הצדדים יהיה מרוקן לאחר כל הנקה בין אם ע"י התינוקת ובין אם ע"י שאיבה?
אני מניקה כל 3 שעות ביום ובלילה הקטנה ישנה כ-6 שעות, זה בסדר? זה נחשב הנקות תכופות?
הנקתי כל הזמן כל 3 שעות כך שאני לא מבינה למה כמות החלב קטנה לי...
יש סיכוי להגיע למצב של הנקה ללא שום התערבות???

מסכימה עם מיכל על המלצתה

כמובן שזה יהיה נכון בתנאי שהיא עולה במשקל יפה.
השאיבות שלאחר ההנקה היא למטרת הגברת ייצור החלב כי (אולי) פטמת הסיליקון מורידה מעט את יכולתה של התינוקת
להוציא בצורה יעילה את החלב מהשד והמשאבה תעזור לך לתת עוד גירוי לשד.
התופעה של התמעטות החלב בעקבות שימוש בפטמת סיליקון בהחלט אפשרית אצל חלק מהאמהות ויש להיות מודעת לזה.
נשמע שיש צורך לשקול במקביל לכל התהליך שאת עושה לנסות לצמצם את השימוש בפטמה ולראות איך תרגישו (את והיא)
עם זה.
אוקיי..עכשיו מינון החילבה נשמע מעט יותר הגיוני, אם כי עדיין להגברת החלב רצוי לעלות ל9 כמוסות וכפי שכתבתי לך
במינון כזה לבחור בתוסף של הדס (בגלל המגנזיום שהם מכילים) לאחר שתתחילי להפחית שוב את כמויות החילבה
את יכולה לקחת גם אלטמן ואחרים .
החילבה עובד בצורה הכי אופטימלית כאשר השד מרוקן. כן בהנקות מרובות ובשאיבות
אם קשה לך לשאוב לאחר כל ארוחה (הגיוני) , תשאבי רק X פעמים ביממה - מתי שנוח לך . כל מה שתעשי יהיה מעולה.
מסכימה עם מיכל שאולי יש פה עניין בלבול של זרימת ה חלב . אבל אם אין ברירה - אפשר לתת נכון את הבקבוק
ואם תשאבי כמה פעמים ביממה, תוכלי לתת לה חלב שאוב (איחוד המנות הקטנות לאחר הקירור שלהן לידי מנה שאובה אחת)
במקום תמל וזה גם יעזור לקטנה מבחינת ההתמודדות עם העיכול.
הנקה בכל 3 שעות לא נחשבת הנקות תכופות אלא ממש משהו נורמלי לחלוטין .
בעקרון תינוקות יונקים בן 8 ל12 פעמים ביממה . כלומר בכל מקסימום של 3 שעות.
בגלל שיש לקטנה שלך הפסקה ארוכה של 6 שעות בלילה, זה אומר סוג של פספוס ארוחה. אז כן היינו מצפים
שהיא תשלים את הפער הזה בעוד מיניארוחה או שתיים במהלך היום.
אבל כמובן - שיש גם תינוקות שיונקים "רק" 6 -7 פעמים ביממה , ועולים יפה במשקל ומרוצים אז לא משנים כלום.
כאשר יש נושאים נוספים כמו - כאבים, גודש, עליה במשקל, והלאה..כן משנים ומתערבים בניהול ההנקה לפחות לתקופה
קצובה בה את מנהלת את ההנקה יותר מהתינוקת שלך.
אח"כ כאשר יש התייצבות (בכאבים, במשקל..) מחזירים באופן הדרגתי את ה"מושכות" לבייבי וממשיכים לעקוב.
אכן...זהו תהליך הדרגתי, לא מגיע בבת אחת, לא בפתאומיות, ולפעמים עלול לארוך מספר שבועות.
צריך סבלנות לצערי אין שום שרביט קסמים שיכול בהנף יד לסייע

&nbsp
יישר כוח ותשארי על מנת לקבל תמיכה בתהליך

שגית65

New member
הייתי קצת לא ברורה

תודה רבה!
עשיתי קצת בלבול ואני רוצה לעשות סדר בדברים שאמרתי כדי שאבין אתכן נכון

השימוש בפיטמת הסיליקון, הגודש והפציעה היה בתחילת הדרך, כבר חודש בערך שאני מניקה ללא פיטמת סיליקון ואין לי שום פציעה והקטנטונת יונקת יפה כאשר יש חלב

לגבי הבקבוק בלילה אני נותנת לה לאחר שהיא אוכלת משני הצדדים ואני רואה שהיא עדיין לא רגועה וזה בגלל שבאמת אין לי חלב מספיק למה שהיא צריכה ובגלל זה התחלתי עם החילבה... הילדה ממש לא רגילה לבקבוק, התחלתי עם הבקבוק רק לאחרונה שהחלב ממש התמעט לי באופן משמעותי...
הקטנטונת עולה יפה במשקל (כ-200 גרם לחודש), אני צריכה לשקול שוב ביום ראשון לאחר שלא נשקלה 3 שבועות...
במידה והיא עדיין תמשיך לעלות יפה במשקל, האם יש צורך להעיר אותה בלילה ולא לתת לה לישון 6 שעות בגלל החילבה? האם חייב לעודד אותה ליותר ארוחות ביום או שאפשר להסתפק בארוחה כל 3 שעות?
היועצת הנקה שלי גם אמרה לי שחשוב להניק בלילה בין שעה 4 ל-6 כי זה משפיע על כמויות החלב במהלך היום ולכן אני מכוונת הנקה לשעה 5:30, האם אכן כך?
לגבי החילבה אני אשמח שתעשי לי מעט סדר בבקשה
אני כרגע לוקחת 2 כמוסות 3 פעמים ביום, האם זה בסדר להמשיך לקחת עוד מספר ימים מינון זה ולראות אם זה מספיק לי להגברת חלב?
מדוע הכמוסות של הדס הכרחיות ועדיפות על פני אלטמן?
האם זה בסדר בקבוק בלילה של תמ"ל לאחר שאני מניקה אותה או עדיף לעשות את כל המאמצים לתת רק חלב שלי הנקה או שאוב? מה שאני שואבת במהלך היום אני נותנת לה במהלך היום או מקפיאה לזמן חזרה לעבודה...
התינוקת ממש מתקפלת בכאבי בטן במהלך היום, יש לה יציאות טובות אבל היא מתאמצת המון כדי שזה יקרה
מה אפשר לעשות??
המון תודות על העצות והתמיכה

michal@gal

Active member
מנהל
את בטוחה לגבי העליה במשקל?

200 גרם לחודש זו לא עליה יפה אלא נמוכה מאד.
האם התכוונת ל-200 גרם בשבוע?

פאח9

New member
אם אני מבינה אותך נכון

&nbsp
התינוקת שלך למדה לתפוס היטב ולינוק טוב (כל הכבוד! מן הסתם לא היה פשוט להגיע לשלב הזה)
העלייה במשקל מצוינת
החיתולים איך הם? מרטיבה שישה ליום? (יציאות כבר לא צריך לספור בשלב הזה)
אם כן - הכול עשר!
כל הסיפור הוא שקשה לה בשעות הערב? כמו לכל התינוקות הנורמליים פחות או יותר?
כל אמא לתינוק בגיל המתאים תספר לך שבהנקת ערב לא רגועים אחרי שני צדדים. מזל שהשד הוא לא בקבוק והוא לא באמת מתרוקן אף פעם! אז חוזרים שוב לצד הראשון, ושוב לשני, ושוב לראשון - ותאמיני לי שתמיד תמיד יצא לה עוד חלב. את אף פעם לא באמת מרוקנת. כמו שגם כשמרגישים שהפה יבש הוא ממשיך כל הזמן לייצר רוק - אותו עיקרון.
הנקת ערב מתישה, זה ידוע. אז בסוף שתיכן תירדמו מותשות... ככה זה.
אם באיזה שהוא שלב היא כבר לא רוצה לינוק ונשארת עצבנית - אל תסיקי ש"אין לך מספיק". אם קצב העלייה במשקל טוב והחיתולים טובים - אין סימן טוב מזה שהגוף שלך עושה את העבודה מצוין. כנראה שהיא פשוט כבר לא רוצה לינוק. אז במצב שההנקה לא פותרת את המצוקות (הנורמליות ומוכרות לגמרי!) של הערב - צאו לטיול בעגלה או במנשא. או שתשלחי את אבא לטייל איתה. או שתקפצו על כדור פיזיו. כל דבר שירגיע אותה ונוח לכם לעשות - עובד. בסוף היא תירגע ותירדם...
&nbsp
לא נשמע לי שאת צריכה חילבה. אם מרגיע אותך יותר לקחת - קחי. אבל אל תהרגי את עצמך בשאיבות או קימות מיוחדות בלילה מעבר למה שהיא ממילא דורשת. ההנחיה הזאת מיועדת למי שבאמת לא מצליחה לייצר מספיק חלב מכל מיני סיבות. לא נשמע שזה המצב אצלך.
&nbsp
התמ"ל הוא לא אסון, אבל
(א) לא נשמע שהיא באמת זקוקה לו. נשמע שהיא מקבלת ממך כל מה שהיא צריכה.
(ב) אולי שווה לוותר עליו לכמה זמן ולראות אם זה פותר את כאבי הבטן? לא בטוח שזה יקרה, אבל שווה בדיקה.
&nbsp
<מגיבה מהחשבון של הבן שלי>
&nbsp

פאח9

New member
אני רוצה לחדד עוד טיפה

כתבת למעלה "אני לא מצליחה להבין איך יש נשים שמניקות כל שעתיים ויש להם חלב"
נשמע מהשאלה כאילו צריך לחכות שיצטבר מספיק חלב ואז אפשר להניק.
חשוב להבין שהמצב הוא הפוך.
אני רוצה שוב להמחיש לך בעזרת רוק - מבין כל הנוזלים שהגוף מייצר נון-סטופ, על רוק קל להדגים כי אנחנו מרגישים שם איך העסק פועל.
דמייני שאת מבשלת ארוחה גדולה וטעימה, ותצטרכי כמובן הרבה רוק בפה כדי ללעוס ולבלוע בצורה טובה ושיחליק בגרון. האם את אומרת - אז נחכה עוד שעה עם הארוחה, כי מאז הארוחה הקודמת עוד לא הצטבר מספיק רוק בפה? להפך! את תבשלי, והריח הטוב יתפשט במטבח, וזה יגרום לפה להתמלא ברוק, נכון? כשהפה יודע שמצפים ממנו לעשות עבודה, הוא מכין את הציוד הדרוש.
אז איך יש כאלה שמסוגלים לאכול חמש ארוחות גדולות ביום ויש להם מספיק רוק? פשוט - בגלל שיש להם הרבה ארוחות, הפה שלהם עובד הרבה ומייצר מספיק רוק. אם לא היה כל כך הרבה צורך, הפה לא היה סתם טורח לייצר המון. חבל על המאמץ אם אין סיבה.
בדיוק על אותו עיקרון - מי שמניקה יותר, הגוף שלה מייצר יותר חלב. ייצור לפי הצורך. או במושגים מעולם השיווק - הביקוש קובע את ההיצע.

עונה...

אתחיל ב כך שאכן העליה במשקל נשמעת בהחלט בתחום הנורמלי והמתאים לגילה.
התחושה שאת מתארת של "אין חלב" היא תחושה שנשים רבות מדווחות עליה לאחר התבססות ההנקה כלומר לקראת גיל
6-8 שבועות כך ששוב זה מתאים להסבר הקודם שלי - החלב מיוצר בהתאמה לדרישה ולביקוש של התינוקת. בשעות הערב
והלילה, לרוב הנשים יש הרבה פחות חלב כמותית לעומת שעות הבוקר . זה המצב הנורמלי משום שהחלב שמגיע בשעות אלו
הוא חלב שמכיל באופן יחסי יותר שומן, יותר גורמי שינה שמעודדים את התינוקת לינוק יותר ולצבור יותר חלב לקראת שינת הלילה
(מכנים את הדפוס יניקה ה"אין סופי" של שעות הערב "יניקת צבר" ).
הרכבי החלב מתאימים ליונקת ולכן, המשמעות של התחושה "ריקנות" היא שעליך להניק את הקטנה יותר . לעבור מצד לצד
ועד שהיא שבעה ורגועה.
אני מאמינה שהיא ישנה 6 שעות ברציפות בגלל התוספת שאת נותת לה - כי היא מגיעה בסיום הארוחה הזו
למצב בו היא כל כך שבעה שהיא מתמוטטת לשעות שינה ארוכות מהרגיל.
תנסי לעשות ניסוי של כמה ימים ולא לתת תוספת בשעות האלו, אלא להמשיך עם ההנקה (אפשר לעבור להנקה בשכיבה
כדי שגם את אולי תוכלי לנמנם בתנאי שיתקיים בצורה בטוחה כמובן) . אני מאמינה שבאיזה שהוא שלב היא תתנתק מהשד לבד
תירדם (גם את) והיא תתעורר להנקה הבאה מבלי שתזדקקי לכוון לך שעון.
היועצת שלך באופן עקרוני צודקת

אכן משום מה , בשעות הלילה הקטנות, הגוף מעלה לרמות הגבוהות ביותר את הורמוני ייצור החלב, וכך באופן טבעי מצב של
תחילת הערב, בו את הכי עייפה, תשושה מהיום ה ארוך, אולי גם מעט מיובשת (את זה אפשר לפתור בעוד שתיה במהלך היממה)
מביאים לתחושה שאין מספיק חלב בכמות - אבל יש כמות חלב תקינה באיכות
לכן התינוקת שלך מפצה ביניקה ארוכה
ודורשת עוד ועוד הנקות
לאחר מסע הארוחה הארוכה של הערב יכולה להיות הופגה קטנה
ובשעות המוזרות של הלילה הגוף מעלה שוב את ההורמונים ושוב מחזור ייצור החלב מתחדש ושוב יש הרבה חלב בבוקר.
כדי שמחזור זה ישתמר, המטרה שלנו היא עד כמה שפחות להתערב בדרישות הנוכחוית של התינוקת
לא לשלב בקבוקים (אלא אם יש צורך ובמקרה אצלך לא נשמע כך כי העליה במשקל טובה)
להניק לפי דרישה
לא למנוע הנקות בלילה
&nbsp
התקפלויות מהכאבים - קודם כל כדי לעזור לה צריך לסלק את התמל מהתמונה ולראות איך היא מגיבה. בעקרון התמל הוא
הגורם מספר אחד לכאבים ולאי הנוחות. לאחר כשבוע - שבועיים לאחר הפסקת התמל אם היא עדין מאוד תסבול יש מה לעשות
בנתיים - ברור שאם אין שום אפשרות וחייבים לתת בקבוק (מכל סיבה שהיא) העדיפי את החלב שלך במקום תמל.
הרי זה לא הגיוני להקפיא חלב טוב , עשיר בנוגדנים, ויטמינים וגורמי תזונה וחיסון - ולתת במקום תרכובת שעשוייה בבסיסה
מחלב פרה, ללא גורמי חיסון, גורמי תזונה שאינם אנושיים, כולל כל מה שקשור בחומרים שאינם טבעיים.
חלב אם בתהליך ההקפאה מאבד ערכים רבים ממנו - כולל ספירה של תאים חיים שיורדת , ויטמינים שאובדים, ושרשראות ייחודיות ממערכת החיסון שאובדות בתהליך.
&nbsp
תני עכשיו את החלב שלך וכאשר תחזרי לעבודה, כאשר היא גם תגדל קצת ועובי המעי יתחזק ..אם לא תהיה ברירה בהחלט תוכלי לתת תמל. אז היא תהיה הרבה יותר בשלה (מבחינת מערכת העיכול ) להתמודד מול התמל.
&nbsp
הבעייה עם תוספי החילבה, שחלק מהחברות מכניסות לתוך החילבה מגזניום ובמינון גבוה של 9 כמוסות יש לנקוט בזהירות.
כי יש נשים שלוקחות 9 כמוסות זמן ארוך - אז כדאי לבחור בתוסף שמתאים למינון כזה. יש לציין כמובן שכל החברות של תוספי
המזון מממליצים על מקסימום של 6 כמוסות ביממה. זה מינון שיפה לטיפול בסוכרת ופחות להגברת חלב.
&nbsp

שגית65

New member
תודה רבה לשתיכן, להלן התייחסותי

ממש תודה לכן!
אני רוצה בבקשה להתייחס לדבריכן ולוודא שאכן הבנו אחת את השנייה נכון.
התייחסות לפשושי שלי
-העלייה במשקל של 200 גרם לשבוע היתה בהיותה בגיל 4-6 ( עלייה של 200 גרם לשבוע במהלך 3 השבועות), היום היא בת חודשיים ומגיל 6 שבועות לא שקלתי אותה. אני אשקול אותה בע"ה ביום ראשון. מקווה שתהיה עלייה דומה (גם אם תהייה עלייה יפה זה בגלל שנתתי לה בקבוק כשהיא לא רגועה). מה שקורה הוא שבזמן שהיא עלתה יפה כמויות החלב שלי היו יפות וכעת במחצית השנייה של היום ממש אין לי חלב (כבר מארבע-חמש בערב בערך החלב שלי לא מספיק לה) ולכן אני נותנת לה בקבוק בלילה ולפעמים גם בערב אך בערב זה רק חלב שאוב שלי. אני מעבירה אותה מצד לצד אבל הילדה בוכה ולא רגועה וכואב לי הלב לתת לה לישון ככה כי אני יודעת שזה מרעב, יצא ששאבתי לפני שנתתי לה לאכול כדי לראות באמת כמה חלב יש לי והכמויות היו מגוכחות (10 סיסי, 20 סיסי, מקסימום היה 40 סיסי...) ולכן כבר בערך שבועיים שאני נותנת לה בקבוק בלילה ולפעמים גם בערב.
לא לתת לה בקבוק ולתת לה ללכת לישון רעבה?? היא באמת משתדלת ויונקת מכל צד ושוב מכל צד אבל כנראה שלא יוצא לה כלום או מעט מאוד והיא מתעצבנת
. הציצי שלי באמת ריקקקק, זו לא רק תחושה...
במידה ונותנים בקבוק כי אין ברירה אני מבינה מכן שכדאי לתת את החלב ששאבתי במהלך היום ולא תמ"ל במקום להקפיא את החלב לזמן החזרה לעבודה? (לא חשבתי על זה שהחלב מאבד מערכו...)
(שאלה כללית- תמ"ל עדיף על פני חלב אם קפוא מבחינת ערכו התזונתי?)
היא לא ישנה 6 שעות, היא לא אוכלת 6 שעות, אסביר את כוונתי, בעלי נותן לה בקבוק נניח ב-23:30, בגלל כאבי הבטן היא נרדמת רק אחרי שעה-שעתיים תלוי בלילה, גם כשנתתי לה בקבוק מחלב שלי ולא מטרנה לקח לה זמן להירדם... לעיתים היא כמה ב-5:30 לבד ולעיתים אני מעירה אותה כי היועצת שלי אמרה לי שחושב להניק בין 4 ל-6.
לעלות את החילבה ל-9 כמוסות ליום? עד כה לקחתי 6 ימים כדור 3 פעמים ביום ויום אחד 2 כדורים 3 פעמים ביום ואני לא רואה עדיין תוצאות של הגברת חלב, מתי אתחיל לראות תוצאות??

התייחסות לפאח9
- בהחלט לא היה פשוט להגיע לשלב שהיא יונקת בלי פיטמת סיליקון, בכלל כל ההנקה עד כה לא פשוטה אבל זה מאוד חשוב לי ולכן אני אוגרת את כל הכוחות האפשריים בשביל להמשיך הנקה ולכן חשוב לא לעשות שטות כלשהיא שתגרום להפסקת הנקה...
לפני כל ארוחה אני מחליפה תיתול והוא מלא בפיפי וברוב המקרים גם קקי...אבל כפי שכתבתי לפשושי בזמן שהיא עלתה יפה היה לי חלב ובזמן שלא היה חלב שילבתי בקבוק...
תודה רבה על ההמחשה עם הרוק אבל אני באמת מרגישה ורואה בשאיבות שאין לי חלב
. לתת לה ללכת לישון רעבה מבכי??

טרומסו

New member
אני לא מומחית אבל

למיטב ידיעתי, שאיבות הן לא אינדיקציה לכמות החלב, ויש הרבה נשים שופעות חלב שלא מצליחות להוציא כלום בשאיבה. בטח ובטח בשעות הערב.
גם הבן שלי (בן חודשיים וחצי) משתולל על הציצי בהנקות של הערב, ולפעמים עובר מצד לצד לצד לצד... (אגב, זה השתפר מאוד בשבועות האחרונים). כיוון שאחרי כן הוא נרגע ונרדם ל 5-6 שעות, וכיוון שכל ההנקות האחרות במשך היום רגועות ומספקות, ומדדי העליה במשקל והחיתולים תקינים, אני מניחה שהוא בכל זאת הצליח לאכול משהו... והרי זה בדיוק מה שאת מתארת אצלך, אז למה להניח שמשהו לא בסדר? גם היועצת חושבת שאין לך מספיק חלב? כי בערב ידוע שהציצי מרגיש הרבה יותר ריק. עדיין הם מצליחים להוציא מה שצריך, גם אם ביותר זמן/ עצבים.

דווקא מתן בקבוק יכול לשבש את העניינים כי :1. יכול לגרום לשיבוש בתפיסה, 2. יכול להוריד כמויות חלב. תשקלי אולי להניק לפני השינה שלך ולא לתת בקבוק בגלל הסיבות הנ"ל. אצלי ההנקה הזו (של סביב 23:00) הרבה יותר רגועה מההנקה של 18-19, כי התינוק מנומנם ורגוע והציצי כבר הספיק להתמלא.

שגית65

New member
אין כמו נסיון עצמי

הבעיה שבשבועיים האחרונים היא לא רגועה בשתי הארוחות האחרונות ואפילו בשלושת הארוחות ואז אני מתייאשת ונותנת לה בארוחה של 20:00 בערך חלב שלי אחרי הנקה כמובן וב-23:00 מטרנה גם כמובן אחרי הנקה...
היועצת לא אמרה אם יש לי חלב או לא פשוט אמרתי לה שאני מתחילה לקחת חילבה... היא היתה אצלי לפני חודש בערך כשהייתי צריכה עזרה לחבר את הילדה לציצי במקום להניק עם פיטמת סיליקון...
אני מרגישה שהציצי פשוט ריקקק, אני סוחטת לעצמי ולא יוצאת אפילו טיפה אחת אז אני לא מבינה איך יכול להיות שיש לה מה לאכול??

טרומסו

New member
כי היונקים יעילים יותר מכל משאבה או לחיצה

אולי פגישה עם היועצת תעזור לך להבהיר האם יש בעיה אמיתית ואם כן, איך כדאי לפתור אותה.

פאח9

New member
שוב אני והרוק

&nbsp
דמייני שאת משתמשת במכשיר שואב כלשהו כדי להוציא את כל הרוק מהפה ולבדוק "כמה יש" ואם יש לך מספיק כדי להתמודד עם ארוחה דשנה. זה אמין? ברור שלא. הרי המצב של הרוק בפה לא סטטי. הוא כל הזמן מתחדש, את כל הזמן בולעת... אם היה צריך לבדוק משהו - זו לא כמות של תוכן, אלא איכות של עבודת ייצור!
והרגע שבו בדקת הוא בדיוק הרגע שבו עבודת הייצור לא הייתה במיטבה, כי לא הייתה לפה סיבה מיוחדת לייצר רוק. לא הכנסת אוכל לפה, הכנסת לתוכו מכשיר זר ומציק. כשמתבשל בבית אוכל, ואת יודעת שאת לקראת ארוחה - אז הפה עובד ומייצר את הכמות שאת צריכה בשביל הנגיסה הראשונה. אחריה - הוא ייצר את הכמות לנגיסה הבאה... וכו' וכו'.
כשאת מקרבת אלייך את התינוקת, החושים קולטים אותה. האף מעביר למוח שדר של ריח, העור מעביר שדר של מגע, האוזניים מעבירות את הצלילים הקטנים שהיא משמיעה, העיניים כמובן... המוח מפענח את כל אלה, מתרגם אותם לשחרור חלב לפה המתוק. כשכל אלה לא באזור, למה שהגוף שלך ישחרר את החלב היקר שלו, שעולה לו כל כך הרבה משאבים לייצר? סתם לאיזה מכשיר זר ומנוכר שבא לגנוב את האוכל של הקטנה?
&nbsp
הדרך למדוד כמה התינוקת מקבלת היא לבדוק את התינוקת עצמה, לא אותך. אם היא ממלאת חיתולים - חייבת הייתה להיכנס כמות טובה, אחרת לא היה לה ממה
(אני מדברת על שתן. צואה בגיל הזה זה עניין אחר. היא יכולה גם לא לתת כמה ימים וזה בסדר גמור. החלב נספג בגוף).
&nbsp
&nbsp

שגית65

New member
תודה רבה על ההסבר המדהים!

ממש תודה. אני אאגור כוחות ואנסה להילחם איתה בארוחות בערב ובלילה ונראה אם אצליח

מתמלמלת

New member
אוי ואבוי לי, אני לא אקבל על זה נקודות בשמים

אם משהו בטקסטים שכתבתי הוביל אותך לאיזו שהיא מסקנה לוחמנית כלפי התינוקת שלך, אני מבטלת את כל מה שכתבתי לאלתר

הרבה מעבר לשאלות שוליות של תזונה, הרבה יותר חשוב - רק לא לא לא להילחם בקטנה שלך לעולם.
(אני יודעת שזה ביטוי שכזה, סליחה שאני רגישה. נראה לי שמילים משפיעות בכל מיני דרכים על ההתייחסות שלנו, גם בלי שממש נתכוון אליהן)
הרי שום דבר כאן הוא לא מלחמה. זה לא את נגדה. הרי כל מה שאת עושה מההתחלה ועד הסוף, כל המאמצים שכבר עשית, כל מה שאת קוראת ולומדת, כל ההחלטות שאת מקבת - הכול רק לטובתה כי היא כל כך חשובה ויקרה לך, נכון?
אין פה שום מלחמה עם אף אחד.
ברוך ובאהבה לתת לה לינוק, ברוך ובאהבה להרשות לעצמך להרדם איתה בהנקת צד אם את עייפה - יש מצב שהיא תיקח ממך דוגמה ותרדם גם. או לחילופן, אם את רואה שההנקה כבר לא עושה לה את זה והיא נשארת בוכיה - ברוך ובאהבה להציע במקום זה טיול, שירים, כדור פיזיו - מה שמתאים לך.
הכול כי את כל כך אוהבת את הקטנה שלך

&nbsp
<סוף סוף מהחשבון שלי!>
&nbsp

שגית65

New member
הכל בסדר

את פשושי או פאח?
אני אכן אוהבת את ילדתי וכל ההנקה הזו אך ורק למענה

אני פשוט לא מתחברת לרעיון שאם היא בוכה אז להעביר את זה בכל מיני דברים אחרים ויתכן כי היא רעבה כי אין אצלי מספיק אוכל בשבילה ואז בסופו של דבר היא תירדם רק יתכן ותירדם רעבה

פאח9

New member
טוב שאמרת את זה

כל ההסבר שלי לא נועד לגרום לך לפעול נגד האינטואיציה שלך. אני חושבת שאימהות צריכות להקשיב לאינטואיציה שלהן.
כל ההסבר נועד כדי שהכפתור של "רעבה" לא יהבהב אצלך סתם בלי סיבה. מהפרטים שנתת - רק מהם - נראה לי שאפשר להסיק שמערכת ייצור החלב שלך פועלת בסדר גמור, ושאין מקום לחשש שהקטנה לא מקבלת ממך מספיק. גם בשעות הערב הידועות לשמצה.
אם את קוראת את ההסבר, ודברים מתחברים לך, ואת רואה שבעצם אפשר לפרש את ההתנהגות שלה בערב אחרת ממה שהיה נדמה לך, והאינטואיציה שלך כבר לא אומרת לך שצריך עוד בקבוק - נהדר. זו הייתה כוונתי.
אבל אם אחרי כל הנ"ל את עדיין מרגישה שהיא רעבה - את האמא. את מרגישה אותה הרבה מעבר למה שאני יכולה לפענח לפי נתונים יבשים. אם את מסתכלת בה וזה מה שלבך אומר לך - 'הילדה רעבה, כל אמצעי הסחה אחר הוא עוול כלפיה' - אנא הקשיבי ללבך. לגמרי בלי מלחמות

&nbsp
<סליחה על חילוף הניקים, ככה זה כשיש בבית כמה מחשבים וכמה משתמשים בפורומים...>

פשושי היא פשושי

תשמעי...מעבר לכל מה שכתבת דרך דפי הפורום בשרשור הזה, אני יכולה לחזק אותך קודם כל שאת אימא נפלאה שעושה כל מה
שהיא יכולה ויודעת לעשות עבור התינוקת שלה ! שלא ישתמע לשתי פנים - את מופלאה

&nbsp
מוסיפה לגבי השאלות שלך וההסברים שלי :
אתחיל מכך , שאם את מרגישה שאין על מה לדבר והתינוקת לא מרוצה על השד - תני לה את התוספת של החלב השאוב שלך.
אכן, תמיד חלב שאוב הוא טוב יותר מתמל, כמובן שגם חלב מופשר (שהוקפא) טוב יותר מתמל, כי הוא מכיל רכיבים אנושיים
כלומר- גם השומנים, החלבונים, הסוכרים ושאר הפחמימות והגורמי התזונה הקטנים האחרים - הם גורמים אנושיים, סונטזו על ידי
הגוף שלך. גם אם אין תאים חיים (או יש מעט לעומת חלב טרי) עדיין אלו טובים יותר מתמל שאיננו מכיל שום גורם אנושי.
בהחלט מינון של 9 כמוסות (3 כמוסות * 3 פעמים ביממה) ולראות את ההשפעה תוך כ 5 ימים עד שבוע.
אז תני לה את השאוב שלך, ובמקביל לאחר שהיא מסיימת את הארוחה, תשבי לשאוב. גם אם ייצא "רק" 10-20-40 סיסי
זה בסדר כי את מאותתת לגוף שלך לייצר יותר חלב לשעות אלו הקשות- ולא על חשבון התזונה של התינוקת שלך.
שוב לאחר כשבוע ימים לבדוק ולבחון את המצב - לראות האם חל שיפור באותן השעות הקשות.
נכון- שאיבה איננה כמו הנקה מבחינת הגירוי לגוף, ולמוח, אבל גם המוח לומד לשחרר חלב למשאבה- זו מיומנות נלמדת.
למרות שיש נשים רבות - שיכולות להיות מניקות מצטיינות למרחקים ארוכים, בשאיבה יכולות להיות הכי גרועות בעולם. יש נשים
שזה פשוט לא עובד אצלהן (מכל סיבה שהיא)
אבל - אל תתייאשי, תתייחסי לשאיבה ככלי לעזר שלך , להגברת החלב.
לגבי השינה וההירדמות - אני מאמינה שיהיה לה יותר קל כאשר לא יהיה נוכחות של תמל . יותר ויותר חלב אם יעזור לה בעיכול
וגם אם היא יונקת בשעה 23:00 והיא נשארת עירה (זה בסדר לאט זה יסתדר כאשר תעשי הבדלים בן הפעילות ביום והלילה)
תנסי להניק אותה שוב תוך שעתיים ואני מאמינה שזה יכניס אותה לשינה טובה.
הרבה עור לעור, מגע, "על הידיים" ייבנו את האמון שלה בך, ויעזור לה להתמודד בכל עת.
ניתן להתחיל לצפות לאיזה שהוא סדר יום יותר מובנה אצל תינוקות לקראת גיל 3 - 4 חודשים
(כמובן שיש מקדימים ויש מאחרים יותר וזה גם בסדר כי תלוי מאוד מה היא השגרה בבית)
&nbsp
סליחה שאני לא מסכימה בעליל עם ההשוואה על הרוק, כי אלו הן מערכות פיזיולוגיות שונות לחלוטין
מערכת ייצור החלב היא מערכת ייחודית ומאוד מאוד מורכבת (כמו כל מערכות הגוף) אבל מטרתה שונה לחלוטין
ממערכת ייצור הרוק.
לא, אל תתני לה ללכת לישון רעבה ובוכייה, זה לא ייבנה אותה בצורה חיובית בהנקה ולא יבנה את האמון שלה
בהנקה כפי שאנו רוצים. תני לה את התוספת (בבקבוק מתאים להנקה, בדרך האכלה מתאימה להנקה - תקראי
פה בפורום על מתן בקבוק לתינוק) ותתפלאי שלפעמים לא צריך יותר מאשר כמה סיסי קטנים כדי להירגע ולחזור במהרה
להנקה ישירה.
&nbsp
שוב מסייגת את כל מה שכתבתי, כי בהחלט חושבת שאת צריכה להתייעץ שוב עם יועצת ההנקה שהיתה אצלך ולשמוע
מה יש לה לומר על כל התהליך - היא תעזור לך הכי טוב כי ראתה את ההנקה, את ניהול ההנקה, את ההצמדה
התינוקת ובכלל..
&nbsp
שיהיה בהצלחה

למעלה