הגברת ווליום ב Creative zen vision M

Cheshire Cat1

New member
הגברת ווליום ב Creative zen vision M

שלום לכולם, קניתי לפני יומיים וחצי את ה Zvm 60gb, יפיוף ושמנמן אחרי האייפוד וידאו 80bg (עם רוקבוקס) שיצא משימוש בשיבה טובה. אמנם הוא כבר מדבר עברית אבל עלתה בעייה מאוד מאוד קריטית- הווליום שלו מאודדדד נמוך. בווליום מקסימלי עדיין אפשר לשמוע את הבנאדם לידך מדבר (הוא מגיע עד 25). ראיתי שיש אפשרות של הגבלת עצמת שמע בתפריט - ומן הסתם ביטלתי אותה... והשאלה: האם יש דרך לגרום לו לנגן בעוצמה חזקה יותר ע"י שינוי מאפיין כלשהו בתוכנת הנגן או משו דומה? (כלומר דרך שלא תכלול להעלות את הווליום בקבצי הmp במחשב או לקנות אוזניות עם מגבר פנימי - אני עם אוזניות Koss PortaPro ואוהבת אותן מאוד) אגב, אין לי בעיה עם קצת אלימות ;) זה מאוד מאוד מאוד חשוב לי, עד כדי כך שאם לא אמצא דרך להגביר את הווליום אני פשוט אמכור אותו בקרוב ואקנה אייפוד ווידאו חזרה.... וזה יהיה בעסה... המון תודות מראש רביד

יאיר B

New member
אני לא מכיר דרך לגרום למכשיר להוציא יותר דרך

יציאת האוזניות. יש רק את האפשרויות שציינת (החלפת אוזניות/הוספת מגבר [נשמע לא נוח]/הגברת הקול בקבצים עם תוכנות יעודיות). לקריאייטיבים גם אין אפשרות לקושחה אחרת (עד כמה שאני יודע, אין עבורו רוקבוקס). חייב לציין: שמיעה בעוצמה גבוהה תגרור ירידה בעוצמת השמיעה.

trakl95

New member
או,בחייך

לא כולם יושבים ומאזינים כל היום למטאל בפול ווליום,שבאמת עלול לה רוס את השמיעה... מלבדג זה שאני האזנתי במשך כמה שנים טובות, לכמה ווקמנים עם עוצמת ווליום, ששאפשר רק לחלום עליה בנגני ה-MP למיניהם,ואני עדיין שומע טוב מאוד, תודה. מלבד זה- אם כבר עלה הנושא הזה, אם וכאשר תהיה לי הזדמנות, אני "זומם" על F2,או על I7,אז אם כבר עלה הנושא, אז מהי באמת עןצמת הווליום המירבית,בשני הנגנים האלה? מישהו הזכיר כאן,לפני כמה חודשים,איזה נגן שהוא קנה,שהיתה בו עוצמת ווליום עד 50, אבל אני לא זוכר כבר על איזה נגן היה מדובר שם. מבחינת עוצמת ווליום, איזה משני הנגנים הנ"ל מגיע לעוצמות גבוהות יותר? אני מבין של-F2 יש מגברים רבי-עוצמה,אולי ההחזקים ביותר בשוק, אבל,מצד שני,הבנתי שה-I7 איכותי יותר. זה נושא די מהותי, כי כיום,גם עם ה-G3,שיש לו עוצמת ווליום לא רעה בכלל, אני מוצא את עצמי מגביר ,דרך MP3GAIN,כמעט את מחצית מהקבצים שאני מעביר אליו... בתודה...

יאיר B

New member
רופא ה-א.א.ג. שלי אומר שגם אם שומעים מוזיקה

קלאסית במינמום ווליום - השמיעה נפגעת. בעבר לא הייתה כל כך מודעות לנושא (כמו בכל הנושאים) ולכן הווקמנים בעבר הכילו מגברים די חזקים. אני עובד עם ה-F2 (בעל 2GB אגב), לא עובר בשום מקרה את ה-15 שלו. הערה לגבי המספרים הללו: הסקאלה של הסאונד בנגנים לא אומרת כלום על העוצמה של הסאונד שהנגן מוציא. זה מאחר ולכל נגן יש מגבר אחר. כך שנגן שלדעתך יהיה נמוך על 20, בנגן אחר 20 יכול להיות גבוהה (וגם אם הוא מגיע ל-100, הוא עדיין יכול להוציא אות חלש יותר מאשר נגן שמגיע ל-50 נניח). לגבי I7 ו-F2: ל-F2 יש מגבר חזק יחסית של 30mW. ל-I7 יש מגבר יותר חלש (איפשהו קראתי על 25mW, אבל אני לא בטוח), מצד שני הוא יותר משוכלל ומגיע לקיבולות גבוהות יותר + סוללה חזקה במיוחד. תציץ באתר של קואון, אולי במפרטים שלהם יש מידע על עוצמת המגבר.

tweeg

New member
תגובה

*הנגן היה הd2,שבעל מגבר מאוד חזק *אין לך שום סיבה להגביר קבצים בg3,אני שם אותם על 90db ושומע על 13 איזה אוזניות יש לך?יכול להיות שהם פשוט "כבדות"? אאל"ט,לf2 יש 26,ולi7 יש 30 אתה יכול לבדוק את זה במפרטים שלהם

מושו 21

New member
......

עזוב מטאל - אני שומע את כל סוגי המוזיקה - היה לי ווקמן, היה לי נגנים פשוטים, ואני כבר שנתיים עם ה-D2 שיש לו מגבר חזק מאוד - שמעתי משהו כמו שנה שלמה על עוצמות של בין 30 ל-35 עם אוזניות טובות (מי שמכיר את הנגן יגיד לך שזה מטורף) - ועכשיו אני יכול להגיד לך בוודאות שהשמיעה שלי נפגעה אומנם במעט אבל עדיין לא מה שהייתה פעם. היום ירדתי לבין 20-25 לא יותר עם אוזניות אטומות - אם אתה רוצה לשמור על עצמך - שמור על עוצמה נמוכה - אומרים שגם בעוצמות נמועות יותר, שמיעה מרובה פוגעת באוזן וביכולות שמיעה - אבל זה עניין של זמן (הרבה זמן - אבל אף אחד לא רוצה להיות בן 45 שכל מילה שניה שאומרים לו הוא אומר "מה?") מבין שני הנגנים - הi7 לדעתי עדיף - ולו רק בגלל הסוללה (והעיצוב
)

Cheshire Cat1

New member
על שמיעה ואזהרות

כן, כניראה שזו הגבלה פנימית במערכת ההפעלה, משו שלא פתוח למשתמש, אני מאוד בספק אם מגבר פנימי של נגן כזה באמת כל כך מוגבל מבחינת ווליום... ורוקבוקס מבטיחים שתהיה ב"קרוב" גירסה לקריאייטיב *fingers crossed* תודה על התגובה בכל מקרה ולעניין: תודה על האזהרה ואולי אני קצת מפגרת אבל ראיתי תמשפט הזה חוזר על עצמו המון במקומות שונים לאחרונה... כן ברור שמספיק ווליום לאורך מספיק זמן דופק את השמיעה!! מישו חשב שלא? ואני חייבת להודות שכבר הצלחתי לעשות לעצמי קצת נזק (המון שנים בפול ווליום עם אוזניות כפתור, כיף לא נורמלי) אבל זו החלטה שלי ואני חיה עם זה באושר, בבוא הזמן אני אקנה מכשיר שמיעה ואצבע אותו בירוק זוהר, וזה לא עניין של טמטום - זו החלטה מודעת. אני גם הולכת לים בצהריים וחוצה כבישים בלי אפוד זוהר (ומעשנת גם, רחנמא ליצלן)... לצורך העניין כניראה שבגלל האזהרות האלה הווליום במכשיר נמוך, מישו אמר שבאירופה יש איזה תקן מוזר לעניין, תקף גם לנגנים אחרים... מה זו הסו-קולד מודעות הזו פתאום ולמה זה טוב?? שייתנו לי להחליט בעצמי אם אני רוצה מכשיר שמיעה בגיל 30 או לא... מי שלא רוצה להרוס תשמיעה שלא יגביר, שישאירו לי תאופציה!!! (שום דבר אישי יאיר, ברור שאמרת את זה רק מכוונות טובות ושוב אני מודה לך על התגובה :) )

trakl95

New member
אכן, צודקת. ../images/Emo13.gif

לגבי הווקמנים בעבר, כן,היו זמנים שאכן לא הציקו לאנשים עם כל מיני תקנים מוזרים של האיחוד האירופי וכו'. ואגב, אצלי היה מדובר בסה,כ שני ווקמנים (שאחד מהם,במצב די צולע,אבל עדיין פועל,יש לי עד היום), האחרים,שניסיתי במהלך השנים,היו עם עוצמת ווליום,שנו,טוב,היום לרוןב הנגנים יש עוצמה גבוהה בהרבה. ואגב, גם בווקמנים האלה, המוצלחים,אני מתכוון,היתה עוצמת ווליום מטורפת, אבל,רוב הזמן,בהחלט לא האזנתי בווליום הגבוה ביותר, כי פשוט לא היה צורך בזה. אני עוד זוכר,שלפני כמה שנים,סיפר לי מי שנסעתי איתו באוטובוס, שאיזו מישהי התפרצה עליי בגלל משהו שאמרתי,איזו הערה,על מישהו מהנוסעים, הייתי עם אחד הווקמנים האלה באוזניים,ופשוט לא שמעתי מילה,אפילו לא שמתי לב שהטיפוסית הזו צורחת עליי, והווקמן לא היה על הוולךיום הכי גבוה שלו. לגבי הקפדה על שמירת השמיעה,ועוד כל מיני כאלה,אני מניח שזה יותר מזיק מזיהום אוויר,מלחמות,עישון פאסיבי,פיגועים, אולמרט,כוכב נולד וכו' וכו'. כלומר,סליחה,אבל כשרק לפני שנתיים,טילים נחתו ליד הבית שלך,ו/או לא מאוד רחוק ממנו, סליחה,אבל נראה לי קצת מגוחך,לדאוג בגלל עוצמת ווליום גבוהה מדי. כשיהיה צריך- נקנה מכשיר שמיעה...
(בטהובן הסתדר לא רע גם ככה...

tweeg

New member
לא מסכים

א.לא הרבה אנשים יודעים שווליום חזק דופק את השמיעה ונכון שעכשיו זה מתפרסם,אבל עדיין אנשים לא מבינים את זה ב.אין לך סיבה לשמוע בפול ווליום,ווליום הוא יחסי אם תשמעי על פול ווליום ותורידי לחצי,זה ישמע לך חלש,תשאירי את זה ל10 דקות וזה ישמע סבבה ג.כן הארופאים מגבילים את הווליום בכוונה,זה איזה חוק אולי אולי אפשר לחפש גירסא אמריקאית,או לחבור בארה"ב בzone אם יש,אולי יעזור ד.ווליום גבוה לא רק הורס את השמיעה מבחינת הווליום,אלא גם מוריד תדרים משתי הקצוות אין לי בעיה עם אנשים ששומעים על ווליום גבוה,ואני גם לא בעד הגבלות מובנות אבל אני כן חושב שזה מיותר וטיפשי וסתם חבל, אבל זאת בכל זאת החלטה שלהם

bookworm1

New member
טוב,

בתיכון הייתי צמודה לווקמן (באותה תקופה עוד לא היו דיסקים
) עד שמורה לפיסיקה הסביר שבהשמעה עם אוזניות, כל עוצמת הגל (או לא גל, תנו הנחה, זה היה מזמן) נכנסת ישר לעור התוף ופוגעת בו, לא משנה ווליום חזק או חלש.חזק פשוט פוגע יותר מאשר ווליום חלש. זה נשמע לי הגיוני ומאז אני לא מסתובבת עם אוזניות צמודות, וגם אלו שיש לי אני מזיזה קצת מהאוזן. לא יודעת , נכון או לא נכון, אבל, כאמור, נשמע לי הגיוני.

tweeg

New member
sound like bullshit to me

כל גל של קול פוגע במילא בעור התוף.מה שמשנה זה רק העוצמה שלו(אולי אולי התדירות)וכמה פעמים אם הוא לא היה פוגע כל פעם לא היינו שומעים כלום או שאת לא זוכרת נכון,או שהמורה שלך מטומטם כמו...... מישהו יודע במקרה מה המרחק שלוקח לגל קול(אוויר סטנדרטי,אחד אטמוספרות) לאבד 1db?

bookworm1

New member
סביר ביותר שאני לא זוכרת נכון, זה היה לפני

איזה 15 שנה. המורה אמר שבמצב רגיל, לדוגמא, מרמקול, עד שהגל מגיע לאוזן, העוזמה שלו או מה שיש לו נחלשת ולכן אנחנו שומעים, אבל לא נפגעים (כמובן, תלוי בעוצמת הווליום). ובאוזניות הגל מרוכז יותר, העוצמה לא מתפזרת ו"נוגחת" בשיא הכוח בעור התוף. אבל כול להיות שאני לגמרי לא זוכרת נכון.

tweeg

New member
יש איבוד עוצמה כלשהו

אבל בעקרון גם הרמקול מוציא ווליום הרבה יותר גבוה אז גם אם חלק מהעוצמה אובדת,בסוף זה משתווה (כי אנחנו שומעים הפרשי ווליום,ולכן נקבע אותו לפי שמיעה)

למעלה