הגבלת זמן מחשב

Avi3221

New member
הגבלת זמן מחשב

שלום, יש לי 2 ילדים בני 6 ו 10 ושניהם משתמשים כבדים במחשב, בעיקר משחקים. 1. הייתי רוצה המלצה כיצד להגביל את זמן המחשב שלהם. 2. האם יש תוכנות/משחקים חינוכיים מומלצים שלפחות יקנו ערך מסויים בזמן השימוש במחשב ? אני מכיר scratch שהתקנתי אבל זה לא תפס מספיק. תודה אבי

sha na na revol

New member
סדר יום../images/Emo35.gif

תראה, ילד ש'לוקחים' ממנו משהו הוא עלול פשוט להשתעמם בהיעדר פעילות מובנית אחרת. לדעתי כדאי שתהיה אלטרנטיבה אם אתה הולך על צעד כזה (זה דורש אומץ לדעתי, כי ממש לא יהיה לך קל
)מה הם אוהבים לעשות
מה התכונות החזקות שלהם
מה אתה אולי אוהב לעשות איתם
יש מקום לתכנן בילויים משפחתיים ביחד
- תכין לך רשימה של פעילויות ואתגרים אפשריים.
עוד דבר, אני הייתי מתייחס גם לסיבה שאתה לא רוצה שהם ישבו ליד המחשב כחלק מהפתרון. הייתי למשל מסביר להם שזה לא כל כך בריא לשבת ליד המחשב (ילדים מבינים, אבל הם קודם כל צריכים לדעת.
) בקשר למשחקים - אני חושב שמשחקי "קווסט" באנגלית גם עונים על איזשהו אתגר מחשבתי, וגם מקנים ניסיון בשפה. אני חושב שקיימים כל מני משחקים שמקנים חוויות חיוביות, אני פשוט הייתי עובר בחנות מחשבים ובודק על האריזה את ה"תקציר", לראות אם יש משהו מושך ומעניין, ככה גם אתה תקרב את עצמך לעולמם ויכול להיות שתבין את האפיל שבמשחקי מחשב
וכמובן, גם צריך להתאים את המשחק לגיל, קהל של צרכני משחקי מחשב הוא קהל מאוד מפותח
[לאנשים מהדור שלי, מעניין אם עדיין משווקים משחקי מחשב שהיו לנו, כמו the incredible machine
זה היא אתגר מהמעלה הראשונה. השגתי גרסה של זה לסלולר.
]

sha na na revol

New member
ומה עם קורס בתכנות או אנימציה../images/Emo35.gif

אני לא מתמם ולא צוחק איתך, אתה יודע כמה "פריקים" למחשבים הפכו את ה"אובססיה" והתחביב לכשרון ענק
אתה יודע כמה רעיונות, אמנות, תסריט (גם למשחקי מחשב יש תסריט
), בנייה של מודלים תלת מימדיים וכו יש בתכנון משחק
אתה יודע איזה נוסחאות מורכבות וחשיבה לוגית הם דורשים בתכנות
וילדים הם לא טיפשים, עדיף לפץח מאשר לשלול. כמובן להסביר להם מה הדרישות האחרות מהם ושלכל דבר יש את הזמן שלו, אבל אדרבא, אם הם רוצים, תן להם להתבטא בתחום למקרה שזה קרוב לליבם.

פלגיה

New member
למען האמת לא צריך קורס

לילדים יש מספיק זמן כדי "לשחק" עם התוכנה וללמוד אותם בעצמם. הבנות שלי בנות 7 ו- 11 עושות מצגות מקסימות ב power point הבת הגדולה שלי מעצבת תמונות וסרטונים. אבל כאן צריך רצון ומוטיבציה מצד הילדים (ואולי גם אתגרים מצד ההורים והמורים)

Avi3221

New member
זה אכן scratch כמו שכתבתי.

ניסינו עם הילד הגדול. היה יחסית סביר אבל הוא לא ממש חזר לזה. יש גם אשכולות חשיבה שזה גם טוב אבל זה די בעיה כי כל התוכנות ה"חינוכיות" האלה מחזיקות מעט מאוד זמן - אם בכלל - והם תמיד חוזרים לפיפא ולדברים הפחות מאתגרים שיכלית.

פלגיה

New member
כי, מה לעשות

התוכנות החינוכיות פחות מעניינות, פחות מלהיבות, יותר משעממות ועשויות פחות טוב.

פלגיה

New member
על זה אני חולקת

בצורה נכונה - לימודים הם משחק, ומשחק הוא לימוד.

רחלי322

New member
המלצות על תוכנות טובות

משחקים חינוכיים: חשיבה המצאתית, גורדי לקטנים יותר, שח לימוד/הגבלת פעילות: studyb4, ENUFF

Avi3221

New member
עוד המלצה

הילדים שלי קיבלו מבית הספר אשכולות חשיבה. אני ממליץ, הילדים לא שיחקו בזה הרבה לצערי. שח הולך אצלי מצויין בבית ולפעמים אנחנו משחקים שח ברשת שזה ממש נחמד. התקנתי studyb4 - נראה מבטיח, משחקי גורדי לקטנים יותר כמובן מוכרים. בכל מקרה תודה.

למעלה