הגבולות שלנו

lightflake

New member
הגבולות שלנו

אנחנו מדמיינים את הגבול שלנו, למדנו שהעור שלנו מהווה את קצה יישותנו וקיבלנו את זה כאמת
במצב הערות שאנו חיים בו, שנקרא "ערות עם חלומות", אמונה ברעיון הופכת לחלק מהמציאות היחסית
אז כדאי להיות מאוד חשדן לגבי רעיונות לפני שאנו מקבלים אותם כאמת

אם נצליח לראות את רעיון הגבולות שלנו ולוותר עליו, נווכח שאין לנו גבולות כלל, הגוף עצמו ירגיש שקוף ומאוד חדיר לאנרגיה כך שהאנרגיה החיצונית והפנימית תורגש כמין "רוח" אחת שזורמת בחופשיות מוחלטת
הגוף עדיין נמצא שם כתחושה וכחוויה ויזואלית, אבל ההוויה שאנחנו, אינה קשורה כלל לחוויית ה"גוף"
במצב כזה קשה מאוד לאנרגיות שליליות להתיישב בנו ולהפריע לנו, זה לא אומר שלא נחווה רגשות שליליים אבל בצורה מאוד חולפת ממש כמו רוח שחולפת ועוברת בתוך גופנו, אנו חווים אותה והיא ממשיכה הלאה ללא כל השפעה עלינו

למעשה אין לנו כלל גבול
החיים הם חוויה שמתרחשת בנו והיקום כולו הוא רעיון שקיים בנו

השגיאה הגדולה ביותר שעשינו הייתה להאמין לקיומנו כחלק מתוך החוויה שנקראת חיינו (הזדהות עם תחושת+רעיון הגוף)
אנחנו מאמינים שאנחנו קיימים בתוך הגוף (כרעיון, בד"כ עם קשר לאיזור מסויים בגוף)
הכח המופלא של המיינד הוא לבנות מבנים דמיוניים ממחשבות וכך המיינד בונה בכל רגע את הגוף שלנו ואת הפרצוף שלנו ואנחנו מאמינים שזה באמת אנחנו...
זה נשמע מטורף אבל תחקרו מה באמת הפרצוף שלכם ותראו שבלי כל מיני אימג'ים דמיוניים שאתם מאמינים להם (שקשורים או לא, למה שאתם רואים בראי ובתמונות של גופכם) אז אין לנו באמת פרצוף כאן ועכשיו, אנחנו פשוט מדמיינים את זה!
השכל שלנו כבר יודע היטב איך נראה הפרצוף שלנו בכל צורה שנעשה איתו (עצוב, שמח, חמוץ, כועס, וכל פרצוף אחר שנעשה) והוא מיידית יוצר את הדימיון של הפרצוף שאנו עושים עם שרירי הפנים, נסו בעצמכם עכשיו לעשות פרצוף כלשהו ותראו איך מיידית משתנה רעיון הפרצוף שאתם מאמינים בו, זה דבר חשוב להתנהלות החברתית בעולם הזה ולכן למדנו את המיומנות הזו עוד בגיל צעיר, אבל חשוב לבחון ולהווכח שזו רק תמונה דמיונית שמראה לנו כביכול כיצד אנו נראים כלפי חוץ, זה רק דמיון, לא מציאות (מה ההבדל בין דמיון/מחשבות למציאות זה נושא שקשה להבין בפני עצמו)

אדם שמחפש היטב איפה הוא נמצא יווכח בסופו של דבר שהוא לא נמצא בשום מקום, ובכל זאת הוא קיים, למעשה אין שום מקום ב"חייו" שבו הוא לא קיים! מה שהוא זה הקיום עצמו, החיים עצמם, כל החוויה הזאת שנקראת החיים כולל כל מה שהיא מכילה, היא מה שאנחנו באמת, וזוהי חוויה מודעת, אנחנו מחלקים את החוויה לחלק בעל הצורה והוא החלק המשתנה ולמודעות עצמה שהיא החלק הקבוע וחסר הצורה (לא ניתן לראותו/לחוותו), החוויה והמודעות לה הן למעשה אחד, לא ניתן באמת להפריד ביניהם, אם תביטו בנעל לדוגמה, אז המראה של הנעל הוא גם המודעות לנעל, אין דבר כזה נעל בלי מודעות לנעל, זה קיים רק כרעיון/זכרון וגם אותו רעיון/זכרון מכיל מודעות כדי שיתקיים.

החיים של כל אחד הם ייחודיים לו והוא כל חלק בחיים הללו, תודעה שמתבטאת בצורות משתנות, גם אם מישהו ממש מנסה "להקטין את עצמו" ולהפוך עצמו בדמיונו לחסר משמעות (והחברה מעודדת אותנו כל החיים להרגיש בורג קטן במערכת כי יהיה מאוד קשה לשלוט באנשים שיודעים שהם חופש מוחלט, תודעה בלבד.)

כן, אני יודע שזה נשמע הזוי
אבל מה לעשות שזו האמת?
נסו להוכיח שאני טועה

ינוקא1

New member
זה מרבי נחמן : מעשה מהתבואה \ התבואה המשוגעת:

שפעם אחת אמר המלך לאוהבו, השני למלך
באשר אני חוזה בכוכבים
רואה אני שכל התבואה שיגדל בשנה זו
מי שיאכל ממנה יהיה נעשה משוגע
אם כן יטכס עצה.
וענה לו: שעל. כן יכינו בעדם תבואה שלא יצטרכו לאכול מתבואה הנ"ל.
וענה לו המלך: אם כן כשאנחנו לבד לא נהיה משוגעים.
וכל העולם יהיה משוגע אז יהיה להפך
[ולהכין בשביל כולם אי אפשר]
שאנחנו יהיו המשוגעים.
על כן בוודאי נצטרך גם כן לאכול מהתבואה.
אבל רק זה שנסמן סימן על מצחנו שנדע כל כל פנים שאנחנו משוגע.
שאם אהיה מסתכל על מצחך וכן שתסתכל על מצחי
נדע מהסימן שאנחנו משוגע.

lightflake

New member
אני אנסה:

שפעם אחת אמר המלך לאוהבו, השני למלך

בד"כ בתורתו של נחמן המלך מסמל את אלוהים (המוחלט) והשני למלך זה כנראה האדם הראשון או אותה הרוח המודעת שבאדם (תחושת הקיום, ה"אני הראשוני" שנמצא אצל כל אדם)

באשר אני חוזה בכוכבים
רואה אני שכל התבואה שיגדל בשנה זו
מי שיאכל ממנה יהיה נעשה משוגע

זה מקביל לסיפור גן העדן שהרעיון הבסיסי הוא שהיה מצב טוב ומשהו גרם לאנושות לצאת מהמצב הטוב (גן העדן) אז כאן התבואה המקולקלת מקבילה לאכילת האדם מעץ הדעת והשיגעון מקביל לגירוש מגן העדן

אם כן יטכס עצה.

אלוהים כביכול אומר לאדם (כביכול לפני שקורה השיגעון) בוא נחשוב על רעיון מה אפשר לעשות כי כולם עומדים להיות משוגעים (השגעון כמובן מסמל את מצב הקיום הנוכחי שלנו, החיים מתוך ה"מיינד האגואי")

וענה לו: שעל כן יכינו בעדם תבואה שלא יצטרכו לאכול מתבואה הנ"ל.

האדם אומר לאלוהים שהם יכינו לעצמם תבואה תקינה בצד והם לא ישתגעו

וענה לו המלך: אם כן כשאנחנו לבד לא נהיה משוגעים
וכל העולם יהיה משוגע אז יהיה להפך
שאנחנו יהיו המשוגעים.

אלוהים אומר לאדם אם רק שניהם לא יהיו משוגעים וכולם יהיו משוגעים אז יהיה להיפך - הכוונה שבגלל שכולם משוגעים ורק שניהם שפויים אז הם ייחשבו למשוגעים בעיניי כולם

[ולהכין בשביל כולם אי אפשר]
על כן בוודאי נצטרך גם כן לאכול מהתבואה.

הם יצטרכו גם כן להכנס לתוך האשליה של העולם הזה (המאיה)
זה מתאר את מצבנו הנוכחי, "השינה".

אבל רק זה שנסמן סימן על מצחנו שנדע כל כל פנים שאנחנו משוגע.

אלוהים אומר לאדם בוא נסמן את עצמנו בסימן כלשהו שלפחות נזכור שהשתגענו

בגלל שמדובר אחרי כן על כך שהם יכולים להסתכל זה על זה ולראות את הסימן כנראה זה רמז למה שנקרא בקבלה הנקודה שבלב (פורושה נדמה לי בהינדואיזם, המערה של הלב), אותה תחושה פנימית שמתחילה לגרום לאדם לחפש משמעות ובעצם מתחילה את ההתעוררות הרוחנית, זה מה שמרגיש לנו בלב כזיוף כלשהו, תחושת חוסר שביעות רצון תמידית שלא יכולה להיות מסופקת ע"י שום דבר חיצוני ולכן גורמת לאדם לשנות את כיוון החיפוש מהחיצוני לפנימי ולזה אנחנו קוראים רוחניות

שאם אהיה מסתכל על מצחך וכן שתסתכל על מצחי
נדע מהסימן שאנחנו משוגע.

לדעתי נרמז כאן על האופצייה של האדם להתעוררות באמצעות הסתכלות האדם (הרוח המודעת) במצחו של אלוהים (על המוחלט)

זו הוראה מאוד גבוהה שאני בספק אם מישהו עשה את הקשר לניסרגדתה אבל בעצם הכוונה ברוח המביטה פנים מול פנים על אלוהים היא כיוון תשומת הלב שלנו במקום החוצה פנימה, וכיוון מדוייק שלה על מקור עצמה, זה בדיוק מקביל להוראה עתיקה מהוודות אם אני לא טועה "כוון את המיינד אל מקורו - אל תחשוב" וזה מקביל בפילוסופיה הסינית של "פרח החיים הזהוב" ל"הסתכלות לאחור" או "הפיכת האור" באלכימיה הסינית ולפי ניסרגדתה זו הכוונה ב"השארות באני הראשוני"

נדע מהסימן שאנחנו משוגע.

הכוונה לא רק שנדע שאנחנו משוגעים ונשאר משוגעים אלא שבאמת לדעת את השיגעון שלך זה להרפא מהשגעון שלך או במילים אחרות לשוב אל גן העדן או לזכות בהארה

אדם כזה ממשיך לחיות בעולם כאילו הוא חלק מהמשוגעים אך הוא יודע מי הוא, תודעה מודעת לעצמה, ואנחנו קוראים לו "ער" או "מואר.

אז רק נשאר לי לומר, בעזרת השם

lightflake

New member
אני לא יכול לחתום על כל הפירוש...

אני עדיין מנסה להבין את עניין הסימן במצח, אולי יש קשר לצ'קראת העין השלישית אפילו... קטע מדהים בכל מקרה, תודה רבה שהבאת אותו!
אגב, יש איפשהו מאגר של סיפורים קצרים כאלה של נחמן? היה לי ספר של אגדות נחמן אבל כל סיפור שם נורא ארוך וממש קשה להבנה

למעלה