הגבוה בעולם??

yadin432

New member
הגבוה בעולם??

שלום לכל כותבי הפורום.... מהו המגדל הגבוה בעולם??? כי כולם אומרים ולפי ידעתי זה טאיפה 101 אבל.... טאיפה 101 - 509 מ' סירס - 520 מ' כולל האנטנה סי אן - 533 מ' כולל האנטנה ד"א משהו שאל למה הפרזידנט והסיטי גייט דומים גי את שניהם תכנן האדריכל אמנון ניב (אמאב אדריכלים..) ועוד משהו קטן.. למשהו יש תמונה של הסיטי גייט בלי ה"כתר"?

petpatrol2

New member
טכנית

אני חושב שהמידע שברשותך לא נכון, כי למיטב ידיעתי טאיפאי 101 הגבוה בעולם. למרות שיש לציין ש(יחסית) בקרוב זה לא ממש ישנה כי המגדל שעומד להיות הכי גבוה בעולם כבר תחת בניה. שמו הבורג' דובאי והוא יגיע לגובה של יותר מ800 מטר. לא רחוק היום שבו נראה מגדל בגובה קילומטר

yadin432

New member
את הבורג' דובאי אני מכיר....

אבל שאלתי לגבי היום... אם לא אז מה הגובה של הCN ושל הסירס (כולל האנטנות..)

yadin432

New member
ועוד שאלה...

האם זה נכון שהגובה של הארובות בחדרה הם 300, 250 ו250? אמה הגובה של הארובות ברידינג וברוטנברג?

tomer1976

New member
השאלה היא אם אנטנה היא חלק מבניין

אם לא אז אתה יודע את התשובה כבר, אם כן אז אם אני לא טועה אנדרטת המילניום בדאבלין היא המגדל הגבוה בעולם (זה פסל שכולו אנטנה ענקית). יכול להיות שאני טועה, אולי זה רק הפסל הגבוה בעולם אבל יש מבנים יותר גבוהים.

petpatrol2

New member
האמת לא

אם מחשיבים אנטנות אז המבנה הכי גדול בעולם הוא למעשה אנטנת רדיו שנמצאת ביפאן, שהיא הרבה יותר גבוהה מטאיפאי 101. הרבה יותר.

למעלה