הגאולה

סלעית 44

New member
הגאולה

חג החרות מעלה בי זכרונות, זכרונות בדרך אל החופש הנכסף. החירות האישית והפרטית. הדרך מלאה חתכתים, מהמורות ותלאות. עשור שנים צועדת בדרך, היום צופה אל הארץ המובטחת. יגיעה ומותשת, עומדת מנגד, מביטה ובוחנת. ובתרמילי אוסף כשלונות, אכזבות, נצחונות ולקחים. ועדין לארץ המובטחת והנצבת מנגד- הדרך ארוכה.

adam33

New member
מצד שני

חג פסח הוא החג שאומר לנו שעלינו לבער את החמץ מתוכינו את המחלוקות את כל הדברים שגורמים לנו לכעוס על בני זוגנו וההכנות לפסח הם המבחן הגדול לזוגיות טובה כאשר שני בני הזוג עוזרים אחד לשני כאשר שני בני הזוג מחלקים את העבודה בנהם כאשר בסופו של יום שנהם הולכים לישון מחובקים ללא כל כח למריבות אז זהו פסח פסח שאומר שהדברים הרעים יכולים לפסוח מעלינו וזה המון המון המון תלוי בנו..

האותיות פ.ס.ח- כמשחק מילים

אינני מוצא שום קשר בין שלושת האותיות המרכיבות את המילה "פסח", לבין כל המשתמע מכך, אם להביט על המקור מדובר חד וחלק על "כי פסח על דלתות בתי היהודים", ובכן, כל השאר איננו יותר מאשר משחק מילים הבא להתאים עצמו למשאלות לב, אני מוצא במשחק המילים הזה אולי שעשוע, כפי שבאסטרולוגיה, כפי שבכל צורה של נביעה שאיננה נשענת על עובדות מוחשיות, כמו "אמונה", הייתי אומר לכל משתעשיעי המילים כך- הניחו לשעשועי המילים להישאר שעשועים, אל תחפשו נביעות מוחשיות מהן, אחרת תאבדו את המציאות. שיהיה חג שמח כל טוב

חירות וחופש כיעדים להשגה

בעצם הבעת הרצון בחופש ובחירות את מביעה את חירותך, אך מעבר לכך שום דבר אחר לא נטול תלות בסביבה. ובמילים אחרות- החירות היחידה עד כמה שניתן לראות בזאת חירות, היא - החשיבה (ישנן השגות שכלתניות שלא אעלה אותן כאן) כל צורה אחרת שבה ישנה תלות בסביבה אפילו זעומה, הופכת את מושג החירות למשהו אחר. חופש וחירות הם מושגים שאין להם ביטויים מוחשיים במציאות שלנו, על כן השאיפה להגשימם היא שאיפה לא מציאותית. ובקיצור- ככל שתפנימי שהם לא ניתנים להשגה, כך תשתלבי מהר יותר בעולם התרבותי שבו אנו חיים, השאיפה ליעדים אוטופיים מפריעה ומניעה לכיוונים שלעולם לא יביאוך ליעד אחד כה נכסף- השקט הנפשי והאושר הפנימי כפי שאת לעצמך מייחלת, וכפי שלמעשה כל אחד מאיתנו לעצמו. כל טוב

סלעית 44

New member
עיין ברכה לחג -איש המערות

מסכימה לכל מילה שנאמרה, וזאת תשובתי לכם. חג שמח.

חירות וחופש כדבריך

ומה הם לטעמך? שתפי אותי באותו יעד נכסף כדבריך. שיהיה לך חג שמח

למעלה