הבת שלי צמחונית

הבת שלי צמחונית

היא לא אוכלת גם דגים מה התחליף לכל זה? היא צמחונית כבר 5 שנים וזה מתחיל להלחיץ אותי שהיא לא תגדל טוב היא בת 15 היום תודה לעונים

אישעם

New member
אין ממה להלחץ

התזונה האופטימלית לאדם היא צמחונית, טבעונית. הנה כמה קישורים, הראשון שם אתר מדעי ויש לך שם גם פירמידות מזון. http://www.google.co.il/search?hl=i...a2GDA&ved=0CBYQBSgA&q=vegetarian+diet&spell=1 את יכולה להיות גאה בה. היא גם תהיה יותר בריאה משאר הציבור כי יש לה פחות סיכון למחלות נפוצות. מה שחשוב זה לגוון את התזונה. כמו כן, יש להפריד ארוחות עשירות בסידן מארוחות שעשירות בברזל, את זה צריכים לעשות כולם, ללא קשר לתזונתם. ברזל וסידן מתנגדים זה לספיגתו של האחר, מתחרים בינהם על הספיגה. כמו כן, כדאי לקנות סוכריות מציצה של B12 (גם כאן, כל אדם יגיע לחוסר בגיל מסויים, לפי ה ADA, הממוצע הוא גיל 50 אבל לצמחונים ובעיקר לטבעונים החוסר וודאי יותר מצד אחד וודאי פחות בגלל הידע. פשוט בגלל שהאדם כבר לא אוכל מהקרקע כמו בימים קדומים. כלומר, זה לא בגלל הצמחונות עצמה). מה שהכי כדאי מלבד הגיוון בתזונה זה פשוט להשתתף כאן בפורום והכל מסתדר (אפשר גם בפורום צמחונות וטבעונות).

היי תודה

סוכריות מציצה B12? איפה משיגים מה זאת אומרת " יש להפריד ארוחות עשירות בסידן מארוחות שעשירות בברזל" את אומרת לי לעשות את זה? או שצריך להפריד בינהם, אין לי מושג כל כך מה זה עשירות בסידן ועשירות בברזל? יש לך איזה תבשיל או משהו שאת ממליצה לי? האם מומלץ להתחיל עם טופו? ואם כן אין לי מושג איך עובדים איתו אני פוחדת שהיא לא תגדל טוב לא תתפתח טוב כי היא לא הולכת דגים שזה חשוב היתה תקופה שנתתי לה אומגה 3 אבל היא לקחה חודש חודשיים וזהו אין לה סבלנות חחח בקיצור יש לך איזה מקום שאוכל לבשל לה צימחוני? טבעוני?

FlyingMoo

New member
אוסיף על חברי ואניח את דעתך :)

אישעם הציג טיעונים נכונים ואוסיף על כך כמה טיעונים שיניחו את דעתך - מבחינה ביולוגית זאולוגית האדם הוא יצור צמחוני, אם זה מבנה לסתות מבנה מערכת העיכול ופעולות ביולוגיות המתרחשות בגוף - כאשר ביתך בוחרת להמנע מבשר היא בוחרת להמנע מבשר שטומא בהורמוני גדילה, אנטיביוטיקות וקוקטלים אי אילו ואחרים המוזרים מוחדרים או מוכאלים אל החיה מסיבות מספר - ביתך גם בוחרת להצטרף לקבוצה עם סיכוי נמוך יותר לפיתוח מחלות (בינן שרטן הדש, אי ספיקת חצוצרות, בעיות פוריות) שכולן נובעות מחוסר איזון כימי עדין בין הורמונים היות ובשר בין השאר מועשר באופן מלאכותי בהורמוני גדילה. בעיות חניכיים רבות אותרו ורבות יותר משוערות שנגמרות כתוצאה מצריכה של בשר ותוצריו. מנסיון אישי: אני עוסק בספורט המשיק לאתלטיקה, חברים מספר שהכרתי בתחום זה בארץ ובעולם צמחונים, והתפוקה האתלטית שלהם גדולה יותר. מחקרים אחרים בדבר היחס הישר בין תפוקה אתלטית לתזונה צמחונית נערכים כרגע בעולם בשל ההבנה שיש קשר ישיר בין תזןונה שמתאימה לנו ביולוגית לבין התפוקה הביולוגית שלנו להקפיד על - - להמנע מארוחות של קורנפלקסים, טבעולים ו"תחליפי בשר" כמנה מרכזית. כולנו יכולים להשאב לעצלנות ולקנות ארוחות מיקרוגל שערכם התזונתי ירוד. פירות, ירקות, גרגירים, דגן וקטניה, וזאת בשילוב תפריט מאוזן יבטיח לביתך את כל מה שהיא צריכה. אותו הכנ"ל אם היתה אוכלת בשר לא היית מושיבה אותה במקדונדלס כל היום, לפחות זאת הנחתי :) כל זאת ובנוסף - פעילות גופנית היא השמן שמאפשר לדלק לנוע במנוע ולייצר את התפוקה. חייבת להיות פעילות גופנית מסויימת שתאזן את כל המרכיבים שהגוף צורך אליו ומוציא. בקיצור - סביר להניח שביתך תגדל להיות בריאה יותר משאר בני משפחתה אוכלי הבשר, ואולי את צריכה להתחיל לדאוגג לשאר יושבי הבית :) אם תרצי ייעוץ נוסף אשמח לעזור לך במסרים, או אם תרצי אשמח לקשקש עם בתך כדי לתת לה קנה מידה בתור מישהו שיש לו מכנה משותף לתזונתה שלה נ.ב. כל שנאמר נאמר על בסיס נסיון אישי ולא על בסיס תאוריות.

אין מה להילחץ

חברי הפרום שענו קצת פספסו את העניין, לדעתי האישית בלבד. הבת שלך החליטה להיות צמחונית וזה לא משנה כרגע אם היא עשתה בחירה נכונה או לא (למרות שלדעתי כן) אלא איך את מוודאת שהצמחונות שלה בריאה ולא ג'אנקית. ממליצה לך לחפש קצת מתכונים עם טופו, מרק עדשים חורפי, מתכוניי קינואה ועוד... כל מה שרשמתי לך נורא קל להכנה. צריך רק להיות פתוח ויצירתי. צמחנות היא בריאה רק כאשר אוכלים מאוזן ודואגים לקבל את כל המרכיבים החיוניים. חלבון שומן איכותי פחמימות מלאות ירקות ופירות סיבים אומגה 3 ברזל\אבץ\ בי 12 אלו הדברים העיקריים שצריכים להרכיב את התוזנה שלה

d a p h n a

New member
אני צמחונית מגיל 11

וגם לפני זה גדלתי בבית צמחוני, כך שהייתי אוכלת בשר רק לעיתים רחוקות מחוץ לבית. לא עושה רושם שזה פגע בדרך כלשהיא בהתפתחות שלי. לא רואה סיבה להיות מודאגת.

למעלה