הרגשתיח צורך להגב,
שלום אמא יקרה, קודם כל אני משתתף בצערך וצערה על העישון... קודם כל דבר חשוב שתביני, אני בתור מעשן לשעבר (חודש נקי..) ,מעשן כבד בצורה שלא תתואר, היום אני בן 23 והתחלתי בגיל שלה בערך, עישנתי כמויות אדירות של סיגריות,כל המינים והצבעים ,מהכי זולות להכי יקרות,הכי חלשות והכי חזקות, הגעתי למצב כלכלי שלא איפשר לי לקנות סיגריה נורמאלית והייתי קונה את כל הבררות (סיגריות גרועות בטירוף), כך שאת הכל ניסיתי. חשוב שתביני משהו פשוט וקל, את לא תוכלי לגרום לה להפסיק, ישנן 2 אפשרויות כמו שאני רואה את המצב וכמובן כמו שקרה לי, 1.היא תחליט להפסיק,החלטה חזקה ואמיתית 2.מישהו מבחוץ יבהיר לה שאין לה מנוס מאשר להפסיק. לכל אדם וכל נער/ה מתבגר/ת יש נקודה מסויימת שאם לוחצים עליה מספיק חזק היא מניבה פירות, אצלי השיניים למשל היו הטריגר וברגע שהן התחילו להצהיב הפסקתי. כנ"ל לגביי קוצר הנשימה שהיה לי והתחיל לחזור... כשאתה מפסיק לעשן אז יש שלב שבו מבינים עד כמה רע זה היה, לצערי,הסיגריות נעלמו אך את החסר אני ממלא באספרסו וקופאין (אין מה לעשות,זה עדיף). בגדול, אל תנסי ללחוץ אותה לקיר ולהכריח אותה, קודם כל,אל תממני אותה, שקל אחד היא לא אמורה לקבל ממך, אם היא רוצה סיגריות היא אמורה לקנות, דבר שני, אין עידוד לסיגריות, כל סיגרה שתמצא בקרבת מקום תהיה בזבל, כך תבהירי לה שאין סיכוי ולו הקטן ביותר שתסכימי שהיא תעשן לידך, דבר שלישי, תנסי למצוא מכרים/משפחה שקרובים אליה שירמזו בעדינות שסיגריות זה מסריח, בשיחה שתעלה בערב שישי, במפגש נחמד של כולם, פשוט צריך להעלות את המודעות לכך שסיגריות והנלווים לה הם גרועים לכולם, לא רק לה,אלא לכולם. חשוב שתביני דבר פשוט, שגם אם תעשי שמיניות באוויר אין לך סיכוי למנוע ממנה לעשן. מקווה שהיא תוכל להפסיק לעשן, ואם אוכל לעזור תפני אותה אליי, מפאת הרצון לשמור על חיסיון אפסיק לספר מעל ומעבר, אבל תגידי לה שאם היא צריכה ניעור כלשהו לגביי הסיגריות היא מוזמנת לדבר איתי. בהצלחה לה ולך.