הבת התחילה לעשן

zivamir

New member
הבת התחילה לעשן

שלום לכולם אני בת 43, אמא לבת 15, ראוי לציין שאינני מעשנת. לפני מספר חודשים התחלתי לחשוד כי בתי מעשנת. היא היתה חוזרת מיציאות כשהבגדים שלה מריחים מעישון ולאט לאט הדבר הפך קבוע וכך גם כאשר היתה חוזרת מבית הספר. השאלות כמובן התעוררו והתשובות היו בסגנון "יש לי חברים שמעשנים". עם הזמן היא היתה יוצאת ל"גיחות" ליליות וחוזרת כשהיא מריחה מסיגריות ומיותר לציין כי החשד הפך למבוסס. לפני חודש היא יזמה שיחה, דיברנו על הא ועל דא ולאט לאט הגענו לנושא העישון. כאן באה הפתעה והיא התוודתה בפני על כך שהיא מעשנת כבר שנה ושהיא מכורה. דרשתי ממנה להפסיק לאלתר ואולי מהלחץ היא הבטיחה. אני חושבת שזה היה משהוא כמו שבוע שהריחות חדלו לאפוף אותה, הייתי בטוחה שהיא לקחה את העניינים לידיים. עד שהגיע יום בו הרחתי סיגריות מהחדר שלה, כאשר נכנסתי לחדר ראיתי שהיא מעשנת, לפי הנשיפות שלה והצבע של הפילטר לא היה מקום לספק. הילדה מכורה. הבנתי את כוחי ויכולת ההשפעה שלי, עד כמה הם מוגבלים והחלטתי להרפות. הבנתי שקיימת עדיפות לכך שהעניין יהיה בשליטה, שעדיף לי שהיא תעשן בבית במקום לצאת לגיחות שלה בשביל לעשן וליציאות שלה שהן תירוץ לעשן והקצתי לה פינה בבית בה היא תוכל לעשן. הצעד הוכח כנכון, הגיחות הליליות האלו והיציאות עם החזרה בשעות הלפנות בוקר פחתו בצורה דראסטית והיא סיפרה לי שגם בבית הספר היא הפסיקה לעשן אבל כל זה התנקז לאותה פינת עישון. לפעמים נראה שהיא כל הזמן שם, יושבת ומעשנת והיא אכן הודתה שהיא מעשנת מעל קופסא ביום. אני אובדת עצות, פינת העישון בבית הפסיקה את השוטטות הלילית הזו, המדאיגה (אני גם גרה במקום לא הכי סימפטי, כמו שאומרים) והורידה בצורה דראסטית את היציאות אבל הגבירה את צריכת העישון. מה עלי לעשות?

שלב ראשון נסי להתקרב אליה יותר.

היי נעימה, קשובה, שותפה ואל תהיי שופטת (זה קשה!!! אני יודעת) שוחחי איתה על בית הספר על החברה, החברים, הקשיים שלה? מה מציק לה? מה היא אוהבת? צאי איתה אחר צהריים לשעה בקניון או לסרט או לקפה. (אני עושה את זה עם הבת שלי מגיל 8-7 ועד היום אנו נפש אחת) זה תהליך שיבוא בהדרגה לא ביום אחד את מנסה לרכוש את האמון שלה וזה לא ביום. בשלב שני תשאלי מה מהווה עבורה העישון? למה היא בעצם מעשנת? האם היא היתה רוצה להפסיק לעשן? עד כמה היא היתה רוצה להפסיק? מה יכול לעזור לה להפסיק? האם היא זקוקה למשהו שיחליף את העישון? (לא אוכל) מה יכול להיות אופציה בכל פעם שהיא חשה שהיא רוצה סיגריה - למשל פעם סגריה ופעם משהו שהיא תראה כחלופי. או בתדירות נמוכה יותר. שיחה מלב אל לב קירבה ואמפטיה רוכשים לאט את האמון של נערה בגיל כה קשה לעצמה. שהרי אין לה תשובה מדוע היא מעשנת למעט אולי לחץ חברתי. אלו שאלות שאנו משתמשים מתחום האימון במטרה להוביל את המתאמן למקום ולמסקנה שהתשובות הם בידו. אשמח לסייע לך כאן ובמסרים. בהצלחה
ובעיקר סבלנות רבה כי הסבלנות מנצחת.

zivamir

New member
אוקיי

סנריו: אני והיא בקניון והיא "צריכה" סיגריה. מה אני עושה? דבר נוסף: הייתי רוצה יותר לשמוע מנסיון אישי. אני מאוד מעריכה את תשובתך אבל היא נשמעת לי טכנית מידי. אסור לשכוח שכל סיגריה שהיא מעשנת מנפצת אותי לרסיסים, זה לא משהו שאני יכולה להגיד - הנה בואי נעשני ונהיה חברות. זה בלתי נסבל.

אני ניסיתי לסלול לך דרך אליה בשלב ראשון

וכאשר הדרך הזו תהיה בידכן תוכלי "לטפל" בנושא העישון. מצטערת שלא הועלתי. גם בקניון יש פינות עישון. אפשר להציע לה לדחות את הרצון.לסיגריה עוד קצת ועוד קצת עד ה"זמן " של הסיגריה הבאה ובכך כבר חסכת אולי סיגריה אחת. צריך להאמין ובמידה שלא זה קשה. לכל אדם יש כוחות וראוי שיגייס אותם לתהליך תהליכי שינוי אינם קורים ברגע אחד. בהצלחה מהלב. יום טוב.

אביבקיץ

New member
מה שעשית עד עכשו מצוין

הצלחת שהיא לא מסתירה ממך. כל הכבוד. בעיני סיגריות זה מגעיל, אבל אני לא בטוחה שיש פתרון שיגרום לה להפסיק (גם אני עישנתי כמה שנים, כשחשבתי שזה מגניב וקול). את יכולה לנסות להתייחס אליה כאל בוגרת. כלומר - מישהי שמספיק קרובה אליך בשביל להגיד לה מה את חושבת, אבל את מקבלת את ההחלטה שלה (עד כמה שזה קשה). חס ושלום אל תעשני איתה (את מעשנת? אם כן, יש פה בעיה. אז אני אניח שלא). כמו שתגידי לחברה שריח של סיגריות מפריע לך, ואת מבקשת שאם היא רוצה לעשן - שתתאפק, או שתלך הצידה לכמה דקות. מפעם לפעם, בלי הגזמה, בלי להיות נודניקית, תעבירי לה את הנזק שהיא עושה לעצמה. אם תראי מאמר ממש טוב, למשל, שמסביר את העניין.

חני ב

New member
אני לא יודעת מה ליעץ לך

דבר ראשון אני חושבת שאת אמא 10, נראה שיש לך קשר מעולה איתה. אבל--------אם הילדים שלי יתחילו לעשן - זה כמעט כאילו סוף העולם הגיע!! שנינו (בעלי ואני) כ"כ אנטי עישון שאני ממש לא יודעת לאמר מה הייתי עושה. סביר להניח שלא כמוך -לא הייתי מוכנה שתעשן בבית. אני מאד מקוה שלעולם לא אתמודד עם הצרה הזו שנקראת עישון.

Coffee to go

New member
רוצה לשקף את נקודת המבט של הבת

היי, אני רוצה לספר שגם אני אתחלתי לעשן בערך בגילאים האלה פלוס מינוס אני אתחלתי בגיל 17. (היום אני בת 36). אצלי בכול מקרה ההתחלה היתה עקב מצוקה נפשית, והמון סטרס (הורי היו רבים המון בבית). אני לא יודעת מה קורה אצלכם אבל יתכן מאוד שביתך נמצאת במצב של "מצוקה" מסויימת או סטרט, וייתכן מאוד שלא וזה רק עניין חברתי. אני חושבת שפעלת טוב מאוד בכך שאיפשרת לה לעשן בבית. בעצם הפעולה הזו הראת לה שאת מקבלת אותה למרות העניין, ולמרות ההתנגדות שלך לעניין. וזה בהחלט עדייף עם כל האי נוחות שהיא תעשן בבית מאשר שתשוטט ברחובות ותתחבר לאנשים לא סימפטיים. תראי בגדול, אני מציעה לך לשוחח איתה ולשאול אותה מדוע התחילה בכלל לעשן. במידה ותרגישי שיש מצוקה כדאי מאוד לטפל בבעיה המציקה (פסיכולוג, או יועצת בבית הספר), ובמקביל להציע לביתך תחליפי עישון. יש היום בשוק (בתי מרקחת) מגוון גדול מאוד של תחליפים כגון מסטיקים המכילים ניקוטין, או מדבקות, או סוכריות דבר שיאפשר לה אט אט להיגמל. ולדעתי הכי חשוב זה שתהיה לה תמיד אוזן קשבת, ותנסי לתמוך ולעזור כמה שיותר כי שוב אני אומרת מניסיון אישי אדם שנמצא במצוקה, לחץ, סטרס וכד' תמיד תמיד ירצה לעשן עוד ועוד ועוד. שיהיה בהצלחה רבה !!!

Coffee to go

New member
עונה לך

היי, מדוע מתנגדת לתחליפים? ניסתה ? לא הצליחה? תנסי לבדוק עם הבת על איזה צורך עונה הסיגריה מעבר לניקוטין שהוא אכן סם ממכר וככל שמעשנים יותר הגוף מבקש לקבל יותר. תראי על מנת להפסיק יש צורך כמובן גם בהמון רצון אישי מצד הבת כי הרי ללא רצון לא תהיה הצלחה. בכול מקרה לא ממליצה לוותר, כן ממליצה לעשות את זה באופן הדרגתי. אולי להציע לה משהו אחר בתמורה לעישון. נגיד טיול, נסיעה לחו"ל, בגדים, או משהו שהיא מאוד רוצה "בתמורה" לעישון. גם יותר כיף וגם יותר בריא. ולסיכום - לטפטף לה בראש, שמעבר לכול יש בזה המון המון המון נזק בריאות, וחבל!!!

zivamir

New member
היא טוענת שהיא אוהבת את העישון

היא טוענת שהיא אוהבת את העישון ולא רוצה לוותר, לאחרונה היא מעשנת מעל לקופסא ביום. אני לא יודעת מה לעשות.

zivamir

New member
תשובה

היא עובדת בבייביסיטינג פה ושם, אז יש לה מספיק כדי לממן

אולי כדאי להראות לה שבכסף

שהיא מרויחה אפשר לקנות דברים אחרים ולא "לשרוף" את הכסף. דיסקים, בגדים, שמונצעס וכדומה.

אמרת שהיא בת 15, ברור לי שהיא מבינה כבר מה

זה כסף - התכוונתי שתראי לה את האלטרנטיבות לשימוש בכסף.

Coffee to go

New member
מעגל סגור

זה בדיוק העניין של הניקוטין הוא ממכר וקשה מאוד לצאת מזה. אם אין רצון מצד הבת שלך אני אומרת לך חד משמעית היא תמשיך לעשן. מספיק סיגריה אחת כדי להתמכר לניקוטין, ואז קשה מאוד לצאת מזה, זו התמכרות כמו כל דבר אחר. התמכרות לאוכל, לקניות, להימורים, וכד', וכד' לדעתי אין לך מה לעשות כרגע למעט אולי לשכנע אותה על הנזקים הקשים שהסיגריות גורמות לבריאות. אולי להראות לה תמונה של ריאות של אדם שמעשן שנים רבות, אולי לקחת אותה "לטיול" במחלקת ריאות בבית חולים, ולהראות לה את החולים ששוכבים שם שסובלים מסרטן ריאות, או מבעיות אחרות שקשורות לעישון.

zivamir

New member
יש כאן אמא שיכולה אולי לתת דוגמא מנסיון

תודה לכן על התגובות, האם יש כאן אמא שיכולה אולי לתת דוגמא מנסיון שלה עם ביתה?

bomber888

New member
הסבירה לה את נזק הבריאותי שבעישון

ובפרט את הבעיה שבהתמכרות ובצריכת מוגברת, והציעי לה להיגמל, כל זה ללא לחיצה מצידך עליה, תני לה להחליט לבד. בדרך כלל בנות בגיל הזה כבר מבינות עניין. דבר שני, אל תתני לזה להדאיג אותך יותר מידי, פשוט כי אין סיבה לדאוג. הרי כשהיא תגיע ל-18 בעוד שלוש שנים כבר בכלל לא תוכלי לעשות הרבה בנידון.

עיסוקי35

New member
2 סטירות כל בוקר

אני הייתי ניגש לבעיה בצורה אגרסיבית יותר כל בוקר 2 סטירות על הלחי שתבין שעד אין לה 18 סיגריות זה מחוץ לענינים. כפיצוי על העוגמת נפש שגורמת בבית. נ.ב: אצל בת השכן זה דוקא עבד

למעלה