הבת הגדולה

הבת הגדולה

יש לי תאומים בני 12 (בן ובת) ועוד שני בנים קטנים בני 3 + . לאחרונה שמתי לב שאם לדוגמא יוצא מצב שיש צורך שהקטנים ישארו בבית, אז תמיד אני מבקשת רק מרומי (הבת הגדולה) לשמור עליהם, להיות אחראית עליהם- אפילו שגם אחיה נמצא. זה לא קורה בכוונה, זה פשוט יוצא לי אוטומטי תמיד "רומי בואי תיהי איתם" , או אפילו בערב - תמיד אני מבקשת ממנה עזרה במקלחות לדוג', או להכין משהו קטן לאכול עבורם. אמנם גם גלעד עוזר לפעמים, אבל הרבה פחות ממנה, כי אני הרבה פחות מבקשת ממנו , אוטומטית עולה לי השם שלה... זה נשמע די פרימטיבי מצידי , אולי אני יותר סומכת עליה, אולי כי היא 'בת'. גם אצלכם זה ככה?

litzuf

New member
זה טבעי שיותר דורשים מבת בנושא ילדים...

אבל בדור שלנו יש פשוט את שיוויון הזכויות.. צריך לבקש משניהם לסרוגין... כל אחד לעזור בתחום אחר... אפשר גם בו זמנית... את תעשי ככה ואתה ככה... או את עם הילד הזה ואתה עם הילד הזה....נשמע יותק קל מאשר להפיל את שניהם על הילדה...

סיפור+תשובה

הבת שלי עכשיו מאכילה את הבן בשירים ריקודים והנאות קטנות (היום אנחנו לא אוכלים יחד כי אנחנו יוצאים). תענוג לשמוע ולהביט מהצד. ולגבי הבת שלך - אולי את עושה את זה כי את קרובה אליה יותר, אולי כי את מרגישה בנוח איתה והילדים מרגישים איתה נוח ואולי באמת כי היא בת והוא בן. לא משנה הסיבה, מה שמשנה זה שפתאום את חושבת שאולי כדאי לנהוג אחרת - אז כן, אני בעד שתנסי לשתף את הבכור ולתת לו גם מקום לעזור ותשחררי אותה קצת לעשות משהו אחר באותו זמן. או באמת לתת לו לעזור עם הילדים הצעירים יותר בדברים אחרים - למשל להקריא להם סיפור וכדומה. מה הבת אומרת על זה שהיא מסייעת לך ?מפריע לה? טוב לה? אולי גם לתגובה שלה יש מקום בשיקול הכולל.

היא אוהבת את זה, לא אכפת לה

היא עושה פרצוף אם אני מפריעה לה נניח במחשב
אבל בכללי היא אוהבת להיות איתם, להעסיק ולהפעיל אותם. הרבה פעמים היא גם עושה לי "הפתעות" נניח בסופי שבוע שאנו הולכים לישון בצהריים וגם הקטנים, אז אם הם קמים קודם היא נמצאת איתם עד שגם אנחנו מתעוררים. פעם אחת קפצתי לסופר בערב ולקחתי אחד מהם - כשחזרתי היא עשתה לי שוב - הפתעה, השני היה מקולח כבר, אני יודעת שגלעד עזר לה בזה אבל זו היתה יוזמה שלה. אולי באמת אני סומכת עליה יותר, וזה פשוט יוצא ככה.

והתשובה שלי../images/Emo13.gif בנות מתבגרות יותר מהר מבנים

ויכול להיות שזה מה שאת רואה. ולכן מבקשת מהבת שאת מרגישה שהיא יותר בוגרת ואחראית לשמור עליהם. אם את רוצה להשוות את התנאים-את יכולה לבקש מהבן שיעשה איתם דברים אחרים. אצלינו, הבת גדולה ב-3 שנים מהבן והיא כבר בגיל 12-13 ממש טיפלה באחיה התינוק. כשהיא יצאה מהבית, הבן נכנס לנעליה, וגם עכשיו כשהוא בן 16.5 אני לא רואה אותו מטפל כמוה בגילו.

את צודקת

היא באמת יותר בוגרת ממנו. אני לא בטוחה שאני רוצה להשוות את התנאים - כרגע אף אחד לא מקטר יותר מידי, ולא נראה שהמצב הזה רע למישהו , אולי בעתיד אעשה זאת.

צימעס

New member
מענין

נדמה לי שאצלינו הגדול יותר מחובר לקטן (משהו בין שני בנים עם טמפרמנט דומה), והגדולה בת ויש לה את "זה", כך ששניהם יכולים לעזור לי עם הקטן, ועושים את זה הרבה.

למעלה