הבתים בהגוורטס

הבתים בהגוורטס

חשבתי על משהו. נכון שיש חלוקה מסוימת של הילדים: האמיצים לגריפינדור, החרשנים לרייבנקלו הרשעים/סנובים/טהורי דם לסלית'רין ומה שנשאר להפלפאף? אז לפי דעתי זאת לא חלוקה כל כך חכמה. אם תחשבו על זה, אני מניחה שמעגל החברים שלכם מורכב מכל מיני אנשים, שונים ומגוונים. לא כולם מעולים בלימודים ולא כולם אמיצים וגיבורים, ואני מניחה שלא כולם גם חשים את עצמם. ז"א תחשבו אם יש במגדל גריפינדור איזו פציעה, מסכן הילד תוך שנייה כולם נדחפים להציל אותו ראשונים (בהנחנה שלכולם באמת יש תכונות דומות לשל הארי). וברייבנקלו הממוצע הכיתתי בודאי אף פעם לא יורד מקס"מ או לפחות הל"מ. מה דעתכם?

אני עונה לך בשאלה

למה הרמיוני לא נמצאת ברייבנקלו במקום בגריפינדור? למה נוויל לא נמצא בהפלפאף במקום בגריפינדור?

בנוגע לשאלה הראשונה

מצנפת המיון אמרה להרמוני שמתאים לה להיות ברייבנקלו (החכמים) אבל הרמוני בעצמה אמרה שהיא רצתה גריפנדור והנה הציטוטים: טרי בוט:"איך זה שאת לא ברייבנקלו?..עם שכל כמו שלך "האמת שמצנפת המיון שקלה לשים אותי ברייבנקלו כשהיא מינתה אותי... אבל בסוף היא החליטה על גריפנדור. בנוגע לנוויל אני חושבת שהסופרת רצתה להראות שגם אנשים חסרי ביטחון לגמרי יכולים להיות אמיצים והיא מראה את זה. מי היה עם הארי עד הסוף במלחמה שבחדר המיסתורין? נוויל, היחיד שנשאר עוד נורמלי ולא נפגע חוץ מדימום חזק באף..... מי היה עם אוכלי המוות שנלחם בבית ספר בספר ה6? נוויל.. אם הוא היה בהפלאף הוא היה טוב לב אבל לא מספיק אמיץ.. (בכלל סדריק דיגורי שמת בספר הרביעי לפי התכונות שהיא בנתה עליו הוא גם היה צריך להיות בגריפנדור: צנוע, אמיץ, טוב לב,חכם כמעט הארי פוטר בכבודו ובעצמו) לא יודעת, אני חושבת שכולם שם דומים אחד לשני באופי כולם שם טובים, חכמים, אמיצים (גם סילתרין לא פחות שונה משאר הבתים) היא שמה את הבתים כדאי לעשות שוני בעלילה כניתן לראות שכולם בעצם בעלי אותו אופי רק עם רקע שונה

ToryMaster

New member
ובכן

כנראה שהאומץ של שניהם מאפיל על התכונות האחרות שלהם...

פשוט..

הילדים ממויינים על ידי המצנפת על ידי התכונות הבולטות שלהם, זאת אומרת, שיכול להיות בגריפינדור פחדן כמו נוויל, אבל המצנפת יודעת שבשעת מבחן הוא מביא לידי ביטוי את האומץ שבו, וכך גם בשאר הבתים.

כנראה שאם יש מישהו שמתאים לו להיות

בשני בתים ההחלטה בסופו של דבר תיהיה של אותו אדם ולא של המצנפת.. האם מי שברייבנקלו לא טוב לב, או מי שבגריפינדור לא חורש? מיצנפת המיון בודקת את האפשרויות, כשזה חד משמעי (דוגמת מאלפוי) אז היא יש בוחרת, אבל כשיש סיבה לויכוח, היא מתייעצת אם החובש.

*ישר בוחרת.. ../images/Emo122.gif

כמו-כן אני בטוח שלא היה סיכוי שהיא תשים את פרד וג'ורג' או הארי ברייבנקלו למשל..

noosh

New member
יש בזה משהו.

בכלל, כל עניין הבתים הזה עושה רע להוגוורטס, ורולינג מראה את זה בהתקדמות של הספרים. הבתים גורמים לחלוקה, למריבות, לתחרותיות מיותרת. במקום שהם יתלכדו, הם רק נפרדים. אני חושבת שאולי יהיה על זה יותר דגש בספר השביעי. על שיתופי פעולה בין הבתים עצמם. הרמיוני הזכירה את זה עוד בחמישי, אני חושבת.

למה ללמוד בכיתות?

למה שלא כולם ילמדו בכיתה אחת?! הרי שנוצרת גם יריבות בין הכיתות.. נו באמת.. חייבים לחלק את התלמידים איכשהו..

noosh

New member
לא מסכימה.

בבתי ספר רגילים, כמו אצלנו, הכיתות הן הטרוגניות (לרוב. לפעמים כיתה או שתיים הן בעלות ייחוד מסוים). חוצמזה, יש הרבה יותר אינטרקציה בין הכיתות - בהפסקות לא יושבים "לפי הכיתה", נכון? יוצאים לטיולים שנתיים יחד, עושים פעילויות שכבתיות... אפילו בין-שכבתיות. בהוגוורטס הפעילות היחידה היא קווידיץ', והיא בעצם תחרות בין הבתים. והם יושבים כל בית בשולחן שלו, או בחדר המועדון שלו ללמוד. שים לב שאין כמעט אינטרקציה בין הבתים, ולכן גם בין התלמידים. ההבדלים הבודדים הם מיעוט האנשים שאינם בגריפינדור אבל מסתובבים איתם (צ'ו בעבר, לונה) וה-DA, שהיה רעיון מצוין, שבלי לשים לב לא נלחם רק באמברידג', אלא גם בתופעה הזאת. והכל התחיל בספרים המאוחרים יחסית, מהרביעי והלאה.

אולי אצלך זה ככה..

ביסודי היו הרבה ריבים בין הכיתות ורוב החברים שלי היו ילדי הכיתה (חוץ מכמה בודדים), היו טיולים שכל כיתה יצאה אליה בניפרד וימי הולדת רק לילדי כיתה מסויימת (רק בכיתה ז' ח' זה הפך לימי הולדת של כל השיכבה). עכשיו בתיכון יש יותר עירבוב בין הכיתות אבל עדין יש תחרויות בין הכיתות (כדורגל, כדורסל וכו'). אולי בהוגוורטס יש התחרות בין הבתים יותר מורגשת אבל עדין זה לא חייב ליצור איבה בין האנשים.. זה שיש שנאה בין סליתרין לגריפינדור זה משהו שהתגבש לו במהלך מאות שנים.. אין מה לעשות..

noosh

New member
אני לא מדברת על כדורסל או כדורגל

(שאצלנו בכלל לא היה, אבל אני מניחה שיש בבתי ספר אחרים) אולי רק בבית הספר שלי זה היה ככה, אבל לנו היו טיולים שכבתיים, וטיולים שנתיים, והצגות, וחגים, והרצאות וכל מני כאלה. ובהפסקות ישבנו ביחד, ובמגמות למדנו ביחד (מה שקרה, עד עכשיו, רק עם שני בתים בכל פעם, ורק מהשנה השישית אצל כל הבתים יחד). לא יודעת, נראה לי שהבתים מהווים בעיה, נראה לי שגם זה מה שרולינג אומרת בספר החמישי. במיוחד עם השיר של המצנפת

Tom Riddel

New member
אם כך,

למה הרמיוני לא ברייבנקלו? מעניין אותי לדעת למה נויל הנסגד לא בהפלפף.

Tom Riddel

New member
אבל עדיין. יש משהו במה שאת אומרת.

משהו מיסתורי. צריך להרביץ לגיי. קיי. רולינג עם דג טונה מסריח.

אדם חדש

New member
אני חושב שלכל בית צריכים לשים גג!

ככה ידעו שאלה בתים! (חוץ מסלית'רין. הם יכולים לישון בחוץ. אולי במלונה שזה סוג של בית או בתוך זה
)

למעלה