הברקת רצפה

parent

New member
הברקת רצפה ../images/Emo221.gif

אני גרה בדירה שכרוה שיש בה מרצפות רגילות. ממש נראה שחסר להן ברק, איך אפשר להחזיר להם את הברק במסגרת "עשה זאת בעצמך" ושלא יהיה בעלות גבוהה? תודה לעונים

נועית10

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifטיפים להברקת ריצוף

מצרפת לך כאן קישור על טיפים להברקת הריצוף וחומרים מומלצים לשטיפת הריצוף.
שלי: לנקיון הבית חומר לריצפה 2 חומרים מעולים: 1. סנו פוליווקס- 24.99 ש"ח ניתן לרכישה בסופר - עושה ווקס חלק ומבריק. 2. פסגה- נוזל ריחני לשטיפת רצפות 12.99 ש"ח ניתן לרכישה בסופר. מצרפת תמונה של החומרים.

parent

New member
קודם כל תודה../images/Emo140.gif

האם שני החומרים מומלצים יחדיו או שכל אחד בנפרד? ולגבי השרשור ששלחת לי נראה לי שיש שבאותו עמוד ששלחת לי שרשור אחר שהיה עם טיפים לשטיפת הרצפה... אבל אני לא יכולה להגיע אליו..

נועית10

New member
לגבי החומרים...

את הפסגה הבקבוק הירוק- לשפוך פקק או שניים לתוך הדלי ולשטוף את הריצפה. בתום השטיפה לשפוך פקק סנו פוליווקס ישירות על הסמרטוט ולהעביר ניגוב, זה עושה ווקס לריצפה, מראה מבריק ומחליק את הריצפה, אז לא לשפוך יותר מידיי חומר כדי שלא תחליקו ותפלו חלילה על הריצפה מרוב שחלקה.

זהירות עם פולויקס

ממש ממש לא מתאים לרצפות רגילות!!! הדיירים שלנו בדירה שטפו בפוליויס - חשבו שזה ישפר את הרצפות הישנות מה שקרה בפועל נוצרו על הרצפות מן שכבה שומנית שחורה כשהזמנו איש פוליש ישר הוא שאל אם הם השתמשו בפוליויקס שמיישר שכבה כמו שעווה שהופכת שחורה עם הזמן לא ממליצה לך בכלל להשתמש בזה על הרצפות אם כבר תשמינו ישר פוליש

parent

New member
לא הבנתי את כוונתך

איזה פוליש לשים ישירות על הרצפה? ואיזה רצפות הפוליויקס כן מתאים?

פוליויקס- אליה וקוץ בה.

בבית הקודם שלי, בו היו מרצפות רגילות (לא קרמיקה) השתמשתי בפוליויקס. היתי ממש מכורה לריח שלו, והוא אכן עשה עבודה נהדרת עם ההברקה. אלא מה? פעם, לקראת ביקורה של חמותי אצלינו בשבת, עשיתי שטיפה יסודית עם כמות הגונה של פוליויקס. (בכל זאת, חמות, רציתי להראות איזו עקרת בית מופתית אני...)בקיצור, הסיבוב הראשון שלה עם הנכדים בסלון, הסתיים בהשתטחות גרנדיוזית שלה על הרצפה. פדיחה... כאב לה אח"כ לדעתי איזה חודש. אז אפשר להשתמש למרצפות רגילות, אבל בזהירות.

mevav1

New member
כשהיו לי מרצפות רגילות, השתמשתי בסנו

סופר פוליש בלבד! ופעם בשבועיים אחרי השטיפה, לקחתי מהחומר ופיזרתי על הריצוף ועם סמרטוט לח, מרחתי וניגבתי את החומר ונתתי לו להתייבש. הבית היה נראה כמו ריצוף מבריק אחרי השטיפה, אבל צריך להיזהר שלא להחליק ולכן רק או בעיקר בקיץ עשיתי זאת.

parent

New member
אז נראה לי שאני אוותר על התענוג...

כי יש לי בבית תינוקת בת שנה וחודש שאוטוטו עושה את צעדייה הראשונים.... ולא בא לי שהיא תחליק כל הזמן.

r i n i

New member
כדאי להשתמש אבל עם פחות חומר

על האריזה מצויין להשתמש בכמות גדולה מדי שגורמת להשחרה של הרצפות (בעיקר ליד הפאנלים). אם מוסיפים פחות חומר למים, הרצפה נשארת נקיה וריחנית, מבריקה (ואם יש פוליש מקצועי-אז גם נשמר) ולא מקבלת סימנים שחורים. אני משתמשת בו כבר שנים, תמיד על פוליש מקצועי (איזה כיף כשיש מכונה, חומרים ובעל מקצוע בבית). לפני חצי שנה קיבלתי הסבר על העניין, ותנחשו מי שפשף את הריצפה ליד הפאנלים.....(רמז: "שאני אשפשף"?)

למעלה