"הברקה"

ניקו 45

New member
"הברקה" ../images/Emo202.gif../images/Emo103.gif

ראיתי לא מזמן סרט . לא מאוד מוכר , לא מאוד מדובר , ולא עטור פרסים אך אותי באופן אישי מאוד הרשים . סרט עם סיפור אמיתי לחלוטין אשר קטע קטן אחד וזעיר ממנו התביע בי חותמו . והוא בשורתי אליכם לסופ"ש מיוחד זה . הברקה Flash of Genius להלן תקציר סיפור הסרט : |הדגשמאבקו של מהנדס, שבהברקה גאונית המציא את מגב השמשה למכונית, ונאבק בנחישות על זכויותיו על המצאתו, כנגד תאגידי הרכב הענקיים, שגנבו בעזות מצח את הפטנט שלו. ושוב מתברר שהמציאות עולה על כל דמיון, כך גם בסרט הזה, המבוסס על סיפור אמיתי. וכאן בא הקטע : במהלך המשפט שבו תבע המהנדס את ענקית הרכב פורד התריס עו"ד פורד בפני המהנדס (השר ייצג עצמו במשפט) שההמצאה שלו איננה כלל המצאה אלה "סידור אחר של מוצרים" (פיוזים,נגדים,נורות,לדים) אשר הומצאו מנמזמן ומצויים על כל מדף בחנות חשמל או במוסכי רכב . תוך כדי טיעון עוה"ד פורד הגיש המהנדס בקשה לבנו (אשר סייע לו במשפט) לרוץ לחנות הספרים הקרובה ולהביא ספר מאת הסופר : מרק טווין . הבן חזר חיש מהחנות הסמוכה עם מבוקשו של האב . האב/התובע/המהנדס נטל הספר , שאל את העו"ד באם מכיר הספר ? הנ"ל ענה שבהחלט כן . ופתח המהנדס בדף הראשון של הספר והחל קורא בספר החל מהמילה הראשונה אף אחד מהמושבעים , השופט והעו"ד וכמובן הקהל לא הבין לפשר מעשה זה . שאל השופט : מה הקטע ? השיב המהנדס : כל מילה שכתב הסופר והקראתי כאן הומצאה מנמזמן ומצויה מאות בשנים במילון אנגלי/אנגלי . רק שהסופר סידר אותם בסדר מיוחד משלו שהפך את הספר לרב מכר ולקלסיקה של הספרות האמריקאית . כאן בשורתי לכל מי שהינו בעל תקווה : מסביבכם המוני המוני נושאים . וכנדמה הוא ש"אין חדש תחת השמש" . ואנו , תפקידנו ללקט מרכיבי הנושאים ולשזרם בסדר שכל כלו מאפיין ומיוחד רק לנו .

ניקו 45

New member
סיפור לשבת../images/Emo63.gifבהקדשה חמה למורות/ים אשר ביננו

מסיפורי סין העתיקה: לכבד את מוריך ולהוקיר מידות טובות "כאשר מגיעים לדרגה של יראת כבוד אמיתית כלפי המורה, מעריכים ומעריצים את המוסריות שהוא מגלם. בשלב זה אנשים מבינים כיצד לרחוש כבוד ללימוד", לפי תורתו של קונפוציוס לרחוש כבוד למורים ולהוקיר מידות טובות הם חלק מהאתיקה המסורתית בה דגל העם הסיני בימים עברו. המורים הם אלו אשר מקנים מוסר, ידע וערכים ומלמדים כיצד יש להתנהל מול אחרים ובחברה ככלל. הם אלו המשמשים דוגמה שיש לחיות על פיה. הספר The Classic of Rites היה אחד מחמישה ספרים שהתוו את קוד ההתנהגות על פי תורתו של קונפוציוס. בפרק על החינוך, אחד מתוך ארבעים ותשעה פרקי הספר, נכתב: "כאשר מגיעים לדרגה של יראת כבוד אמיתית כלפי המורה, מעריכים ומעריצים את המוסריות שהוא מגלם. בשלב זה אנשים מבינים כיצד לרחוש כבוד ללימוד". כדי לכבד את המורה ולהעריץ מוסר גבוה, על התלמידים לא רק להתנהג בכבוד ובנימוס אלא לרחוש כבוד גם בלבם ולקיים בנאמנות את התורה שהקנו להם. יין שי נותן כבוד ללאו זי סיפרו על יִין שִי שהיה איש אשכולות בתקופת שושלת ג'וּאו המערבית (711-1100 לפנה"ס). עוד בהיותו עול ימים נמשך לספרים עתיקים ורכש מומחיות באסטרונומיה ובתחומי עניין רבים אחרים. יום אחד, כאשר בחן את השמים, ראה באופק המזרחי ערפל סגול שלא נפוג. עבורו פירוש הדבר היה שחכם קרב ובא מכיוון זה והוא יעבור במעבר האנגוּ. כיוון שהיה הממונה על מתן רישוי לעוברים שם בדרכם מערבה, הוא הורה לשומרים להודיעו מיד כאשר יתגלה לעיניהם במשך הימים הבאים אדם בעל הופעה בלתי שגרתית. כמו כן שלח אנשים לנקות את הדרכים ולשרוף קטורת כהכנה לקבלת הפנים לחכם שיגיע. מספר ימים לאחר מכן הוא קיבל דיווחים על אדם בא בימים בעל שער שיבה ומבנה גוף שמיימי המתקרב למעבר בעגלה רתומה לשור. ללא דיחוי יצא לברך את החכם הקשיש. הוא כרע ברך במרחק של כעשרה מטרים מהעגלה באמרו: "יין שי, קצין ראשי במעבר האנגו, מברך את החכם!" הקשיש ענה: "אני רק אזרח פרטי. אנא אמור לי מדוע אתה נוקט בגינונים מיוחדים אלו?" יין שי הסביר: "מזה ימים ציפיתי לבואך, לאחר שזיהיתי סימנים לכך שישות אלוהית קרבה ובאה. תקוותי הכנה היא שהוד קדושתך יאיר את עיני". הקשיש שאל: "ואילו סימנים היו אלה שראית?" יין שי השיב: "בחודש התשיעי של השנה שעברה כוכב החכם חצה את שמי המערב בעונת החורף. בתחילת חודש זה ריחפה רוח קלילה כאשר זוהר של ערפל סגלגל עלה באופק המזרח. כך ידעתי שחכם יעבור כאן בדרכו מערבה. הערפל הסגול היה כה נרחב עד כי התפשט על פני עשרת אלפים מילים – סמל לכך שלא יהיה זה חכם מהסוג הפשוט. את הערפל הוביל כוכב השור, מה שרמז לי שהחכם יגיע בעגלה רתומה לשור. עתה כשראיתי את הוד קדושתך בהופעתך העולה על כל דמיון, לא אוכל אפילו לבטא את רגשי הכרת תודתי אם אך יואיל אדוני לייעץ לי בדבר דרך הטיפוח שלי". הקשיש היה מרוצה בראותו את כנותו ולבו הטוב של יין, והתנהגותו המביעה אדיבות וכבוד, ואמר בחייכו: "זיהית אותי, האדם הזקן. גם אני ידעתי עליך לפני פגישתנו. אני פה כדי להציע לך הצלה". יין שמח והשתחווה אפיים ארצה בפני הזקן. כששאל לשמו ענה הזקן: "שמי גדול ועצום. ברגע זה שם משפחתי הוא לי ושמי הפרטי בּוֹ-יאנג. בפי אנשים אני נקרא לאו דאן". יין הבעיר קטורת, השתחווה עמוקות כשהוא כורע ברך ונוגע בראשו בקרקע, ובכך השלים את טכס כיבוד לאו זי כמורהו. זי הוא כינוי של כבוד הבא במקום שמו של אדם. לאו זי נשאר במעבר האנגו למשך זמן לא רב, אך ארוך דיו כדי להשאיר אחריו דבר שקשה להגדירו בבירור או לתארו, ואשר הוא כינה בשם "טאו". במסגרת זו הוא הקנה את השקפותיו על היקום, האדם, והחברה. הוא השאיר בידי יין שי כתב-יד בן 5,000 מילה שנקרא "טאו טֶה צ'ינג". יין שי קיים את הוראותיו של לאו זי לטפח את נפשו ואת גופו. הוא קיים וקידם את תורת אסכולת הטאו לשם ניהול נאות של המדינה ולתועלת העולם, ונחל הצלחה בטיפוח עצמו. הדורות הבאים כיבדו את זכרו כיִין, איש האמת

צילוש43

New member
תמיד יש.."חדש מתחת לשמש"../images/Emo13.gif../images/Emo42.gif

וכמה יפה שכך..
אהבתי את הסיומת לתקצירך.."ואנו , תפקידנו ללקט מרכיבי הנושאים ולשזרם בסדר שכל כלו מאפיין ומיוחד רק לנו ". וזה העלה לי סיפור שקיבלתי במייל
מיוחד במינו..
הורד הכחול
לפני זמן מה ביקרה אותנו קבוצה של בני משפחה. מאחר ואשתי היתה עסוקה מאוד, הצעתי ללכת לסופר לערוך את הקניות. נסעתי לחנות ואספתי את המצרכים השונים. הגעתי לקופה, ושם עמד לו בחור צעיר שנראה כבן 16, שחסם את המעבר הצר. מאחר ולא מיהרתי במיוחד, חיכיתי שהבחור יבין כי הוא חוסם אותי ואוכל להמשיך בדרכי. הבחור הרים לפתע את ידיו באוויר ונפנף בהן בזמן שצעק "אמא, אני פה!". ברגע זה כבר היה ברור לי כי הבחור לוקה בפיגור שכלי, כשהבחין בי עומד מאחוריו היה מופתע, שמישהו היה כל-כך קרוב אליו מבלי ששם לב, הוא הביט בי בעיניים פעורות, כשפתחתי את פי ושאלתי אותו: "היי חבר, איך קוראים לך?", "קוראים לי דני, ואני עושה קניות עם אמא שלי", הוא השיב בגאווה. "וואו, איזה שם מדליק, הלוואי ולי היו קוראים דני, אבל השם שלי הוא סטיב", השבתי. "סטיב, כמו סטיברינו?", הוא שאל. "כן", עניתי. "בן כמה אתה, דני?" "בן כמה אני היום, אמא?", הוא שאל את אימו, כשהתקרבה במעבר הצמוד. "אתה בן 15 דני, עכשיו תהיה ילד טוב ותן לאיש לעבור". הנהנתי בחיוך לעברה, והמשכתי בשיחתי עם דני למשך עוד מספר דקות. דיברנו על הקיץ, על אופניים ועל בית הספר. ראיתי איך עיניו החומות רוקדות מהתרגשות, מאחר והיה למרכז ההתעניינות של מישהו. ואז בפתאומיות הוא הסתובב ופנה לעבר פינת הצעצועים בסופר. אמו של דני הביטה בי בתמיהה, והודתה לי על שטרחתי לדבר עם בנה. היא הסבירה לי שרוב האנשים יעדיפו שלא להביט עליו בכלל, וכמובן שלא לדבר. אמרתי לה שהיה לי לעונג לדבר איתו, ואז הוספתי משפט שאין לי מושג מהיכן הגיע. אמרתי לה שבגן של אלוהים יש הרבה ורדים: אדומים, צהובים וורודים, אבל 'ורדים כחולים' הם מאוד נדירים, וצריך לדעת להעריכם על יופים וייחודם. "את מבינה, דני הוא ורד כחול, ואם אנשים לא עוצרים להריח את הורד הזה עם לבם ולגעת בורד הזה עם חביבותם, אז הם מפסידים את ברכתו של האל". היא שתקה לרגע, ואז עם דמעה בעיניה היא אמרה: "מי אתה?" ללא מחשבה עניתי לה: "אה, אני סתם עוד פרח נפוץ, אבל אני נהנה מכל רגע בגינה של אלוהים". היא התקרבה אלי, לחצה את ידי ואמרה לי .. "אלוהים יברך אותך!", ואז... לי היו דמעות בעיניים. מרגש, מרגש..עד להוצאת דימעה גם מעיני..
מיופיו של הסיפור, והכרת המציאות שבו
וכאן בשורתי לבעלי התקווה..רגע של עצירה, בליקוט מלא הבנה ואהבה
שווה עולם ומלואו

ניקו 45

New member
מקסים מקסיםםם צילושק'ה ../images/Emo24.gif

אהבתי ת'סיפור , אהבתי ת'שיר המצורף הלוואי והיו עוד מלקטי פרחים בגן העדן שלנו כאן ולך הבאתי את " הפרח הלבן " שבוע נפלא לך

ברק 188

New member
ואם כבר סיפור שבת אז שבת שלום עלינו

והסיפור סיפור יפה אם מוסר גבוה -אהבתי כעת תנו אוותכם לקראת שבת ודרך שיר הוליך אוותכם לדרך חדש מילות השיר שלוקטו מתוך ספרי רבי נחמן מבר(ק)סלב, מכילות בתוכן עצות מועילות לכל אדם שמחפש תכלית המיזוג בין הטקסט הרוחני לנגינת הרוק המחוספסת, יוצר שילוב מיוחד ומעורר השראה אשר יכול להיווצר רק במחוזותינו להשת'100

אממממ משובח ביותר

מה שהבאת לנו לשישי זה ניקולההה ולי יש בבית ספר שנקרא : ספר הטאו של לאו צ'ה ואני ממליצה עליו בחום רב. מידי פעם כשאני צרכה להעניק תשורה מיוחדת אני בוחרת את הספר הזה ונותנת אותו מתנה. שווה לקרוא להבין ולתהות על תורת הטאו. רק טוב!!!

ניקו 45

New member
כן, זוכר ש../images/Emo91.gifעל ה-../images/Emo63.gifשל הטאו של לאו צ'ה

תמיד אמרתי שיש לך טעם מעולה בבחירות שלך . (וגם במתוקים
המשובחים שלך

ברק 188

New member
תודה לחבר ניקו על ההמלצה לסרט...

בהחלט יכולה ההברקה לעניין את הברק במיוחד שהנושא ללכת עם האמת שלך ולנצח גם אץ הגדול והענק מולך (כנמשל למדינת ישראל ושכונותיה) מהות החיים מה לעשות שהם צועקים

ניקו 45

New member
מהות החיים בצעקות 188 ? ../images/Emo6.gif

אולי כדאי שמעט יצעקו באוזנינו זמר , צליל ורעש , לנו כבדי השמיעה ... כי הלחישות כבר לא מגיעות לאותן מקומות ... אחלה צעקה הבאת כאן סרווס

עלווה

New member
מהברקה, אהבה והמלצה....אהבתי מאוד../images/Emo24.gif

מודה....גם התרגשתי. תודה על קטעי חיים מלאי הבנה ואהבה

למעלה