הבריחה אל הקשר

הבריחה אל הקשר

הרצון לחברה מסתכם בסופו של דבר בבריחה מהכרה כי אנו אחד ותמיד נהיה אחד ויחיד

דז

New member
הרצון לחברה מסתכם בחינוך

ולגורם שנולדנו בחברה ולא בחרונה אותה , ואחר כך נקשרנו אליה , אנחנו היא החברה .

more

New member
נקשרנו או שלא נקשרנו

זה בחירה של אדם להשלים עם החברה שלו, או להמיר אותה באחרת.היום קל יותר מבעבר. הרבה אנשים משנים את כיוונם בחיים.

more

New member
הרצון בחברה

חברה, והשתיכות זה צורך. (פרויד כתב הרבה בנושא צרכים). אין אדם שרוצה להיות לבד. אך העובדה היא שלכל אחד יש שאיפות משלו, מטרות משלו ותכונות משלו, שרק הוא יכול להבין. בעצם כל אחד הוא לבד בפני עצמו. תראו בכמה ישויות אנו מוקפים בכדי להסתיר את העובדה הזו. עם זאת, ולמרות זאת, יש רגעים עוצמתיים לאין שעור של ביחד, עם ישראל חזק ביחד, אהבה ביחד, וכדומה. בספר "באדולינה" (מומלץ לקרוא - נותן חיוך) מלך באדולינה אומר לעיתונאי ישראלי: מספיק לומר אנחנו, אין אנחנו! יש רק חמש מליארד אני בעולם הזה! בקבלה, כל אחד אור קטן, כולם ביחד אור גדול. בבודאיזם, כל הנשמות עשויות אותו ערפל זמן, וחוזרות לאותו מקום. בשבילי, יש זמנים של ביחד, ויש זמנים ללבד. אני בהחלט נשמה בפני עצמה, אבל גם חלק משלם.

^^flower^^

New member
חלק משלם אבל גם לבד

זה נכון שיש להרבה אנשים צורך בחברה, להיות שייך, לא רוצים להיות לבד או "מחוץ" לחברה ואולי אפילו רוב האנשים הם כאלה. אך יש כאלה שלא ממש אוהבים את החברה ולא רוצים או לא יכולם לחפש חברה אחרת וזה לא חסר להם. (יש לי דוגמא קרובה) יש אנשים שמספיק להם לחזור כל יום מהעבודה אל המשפחה שלהם ואל הבית שלהם וזה מה שנותן להם אושר, אולי הם מעטים אבל הם קיימים!!

למעלה