הבריאה

• פותח הנושא foxx
  • פורסם בתאריך

foxx

New member
הבריאה

את הדברים הטובים באמת אנחנו לא זוכרים. אפשר להגיד אפילו לא שמים לב. מצד שני הכל זה זכרון, אז כבר בשנייה שאנחנו שומעים אנו בוחרים באופן לא מודע לא להכניס את זה לתוך הזכרון. אני מתכוון לכל המחשבות שבאמת יש בהן משהו, כל הדברים החשובים באמת. תמיד כשמנסים לדבר עליהם אנחנו שוכחים אותם או שהצד השני בכלל לא מתייחס אליהם או לא שומע אפילו ואין משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לגרום לו להקשיב ולהפנים (לפחות אפשר לצחוק וליהנות מאיך שבני אדם מתנהגים בצורה כזו מצחיקה). בגלל זה כל כך חשוב להקשיב, כשאנו מדברים אנו צריכים גם להקשיב תמיד ולא לדבר בלהט כי זה ימנע מאיתנו את היכולת להקשיב. גם הדיבור צריך לבוא מההרפייה. אדם וחווה. גם בשאמניזם ובהרבה אמונות האנשים לפני אלפי שנים היו מאוד שונים. אולי אז כולם חיו בקשב אחר. יכול להיות שהיצר המיני גרם להתרחקות מהמודעות ומהקשב והביא אותנו לאט לאט למצב שבו אנו חיים היום. וכל דת כתבה בצורה אחרת אתה דרך בה היא רואה את הבריאה והפירוש שלה ןלמה עומד מאחורי הכל ואיך ולמה הכל נוצר (ככל שניתן להסביר במילים) ומה גרם לשינוי ממה שהיה פעם -> גן עדן עלי אדמות (גן עדן קיים בעולם הזה כאן ועכשיו וכל אחד מאיתנו יכול להגיע אליו אם אך נחמוק מהנשר).

למה???

New member
היצר המיני גרם להתרחקות מן המודעות

והביא אותנו למצב שבו אנו חיים כיום??? הא??? למה אתה חושב את זה?

למה???

New member
???????

מממ... נחמד מצדך ליזארד
אבל לא שאלתי אותך
תודה על הנסיון בכל אופן.

foxx

New member
המממ

נראה לי שלפי רוב האמונות/דתות בזמנים הקדומים יותר, אנשים היו מאוד שונים מהיום, וזו פשוט מחשבה שעלתה לי כשחשבתי על זה. כמו למשל הסיפור של אדם וחוה או היחס של הנצרות או דון חואן ליצר המיני, יכול מאוד להיות שיש משהו שעומד מאחורי זה. אני לא חושב שזה דבר יחיד שמשפיע, אבל אני חושב שזה דבר משמעותי. נראה לי שהרבה מהאנרגיות שלנו בייחוד ככל שאנחנו צעירים יותר הולכות אל היצר המיני ויש לי הרגשה לפעמים שזה דבר שחוסם אותי באיזה שהוא מקום. עצם ההנאה מהדבר יוצר קונפליקט גדול שקשה לרוב לעמוד בו אבל כשאני מרגיש את היצר הזה אני גם מרגיש שהוא מאוד מקרב אותי לעולם של חיי היומיום ויש לי הרגשה של קשר חזק ביניהם. עלתה לי המחשבה בקשר לזה אתמול, אני מנסה אבל אני לא מסוגל עכשיו לענות במילים בצורה טובה על השאלה שלך.

kung fu

New member
לדעתי האנרגיה בעיקר הולכת

על כל הדרמות שקשורות במין, ולא על המין עצמו. וגם לגבי האנרגיה שקשורה במין עצמו...אז אפשר לעבוד איתה. למשל נשים יכולות להתיר את חוטי האנרגיה שנשלחו אליהן מהגברים שהן שכבו איתם. (עשיתי זאת בהצלחה רבה). גברים יכולים לעשות משהו עם האנרגיה שהולכת להם בזמן בגמירה. (אני לא גבר, אז לא ידדעת מה הם יכולים לעשות).

L i z a r d

New member
מין זה מין

אין בזה בהכרח משהו בעייתי. אמנם יש את ההקשר של רמת המודעות אבל זה לא עניין כזה בעייתי וגם לא קשור למין עצמו, למהות שלו. מין זה חלק מתפקוד בריא של המערכת האנרגטית. נסיון לעצור את הרצונות המיניים, להדחיק אותם או בכלל להתיחס לאיהם כאל משהו בעייתי, יעצור אנרגיה הרבה יותר ממה שמין יכול "לבזבז". הזכרת את סיפור אדם וחווה. לפי היהדות והתנ"ך אדם וחווה שכבו עוד כשהם היו בגן העדן, ולא זה החטא שבגללו הם הוצאו משם. המין נתפס כמשהו טוב וקדוש שקשור להוויה של "גן עדן" והחיבור (ידיעה) בן הגבר לאישה מומשל לחיבור לאלוהים.

ממשיכה לגבי אדם וחווה

התנ"ך אומר בדיוק מה היה החטא שגרם לגירוש, והוא האכילה מעץ הדעת (או הפרת הצו האלוהי של איסור האכילה). הנוצרים משום מה החליטו שהחטא הקדמון היה החטא של המין, בלי שום סימוכין בטקסט התנכי (בעיות קלות בהבנת הנקרא אולי), ולכן הם מטבילים כל תינוק, כי הוא על תקן חוטא מעצם זה שנולד בשל "חטא" יחסי המין של הוריו. חשוב לציין גם שמה שנקרא ביהדות "נזירות", כמו למשל אצל שמשון, לעולם לא כולל איסור על יחסי מין, אלא על שתיית אלכוהול, גזירת השיער, וכו'. הרעיון של התנזרות מיחסי מין הוא נוצרי ומתקשר גם לפלונטר שיש להם עם בתוליה של מריה. כמו שליזרד אמר, הניסיון לכבוש את היצר המיני יוצר בעיות הרבה יותר קשות מאשר יחס טבעי וחסר תסביכים אליו.

The Warrior

New member
אכילה מעץ הדעת

"מעשה בראשית" (פרקי הבריאה בספר בראשית) ו"מעשה המרכבה" (יחזקאל פרק א') הינם דברים שהם בגדר סוד ביהדות ואין לתפוס את הדברים כפשטן. במעשה אדם וחווה בגן עדן, החטא היה על טהרת המין, וזה מופיע בקבלה מי שקצת נכנס לענין. גם ביהדות ישנה זהירות בנושא המין, ומי שנכנס בעובי הקורה רואה גם מדוע. אכן זו אנרגיה שיכולה להתבזבז. מסכים כאן עם כל מי שאמר שזה תלוי ב"איך", כי התנזרות היא דבר אחד, והשימוש באותה אנרגיה בכיוון הנכון זה ענין מעולה ממנה. אפשר ואפשר, כל מה שנעשה בעבר גם לכוון אותו לאן שצריך, כפי שתארה זאת Kong Fu אז כל אחד כפי כוחו יראה...

למה???

New member
לפי מה שזכור לי

ה"חונך" (שחכתי איך קוראים לו) של דון חואן היה משתעשע עם בנות המון. אז אני לא חושבת שהם מתייחסים לזה כאל דבר שלילי, או מזיק. תקנו אותי אם אני טועה.

yom

New member
גם וגם

האנרגיה המינית היא האנרגיה שבה משתמשים לצורך חלימה. זה על פי קסטנדה. נאמר לו ע"י דון חואן שבגלל שכמות האנרגיה שלו קטנה הוא יכול להחליט אם הוא רוצה לזיין או לחלום, אבל אין לו מספיק בשביל השניים יחד. אבל זה אישי, חוליאן היה הולל וזה לא הפריע לו לשום דבר. כל אחד צריך לנסות בעצמו, לא צריך להידבק לספרים ולא ליידענים. תנזרו ממין בכל צורה למשך חודש לדוג' ותבדקו מה משתנה בחיים, בעוצמה ביכולת התפקוד, קשב ריכוז וכו'. לעומת זאת חודש אחרי זה תתהוללו בלי לדפוק חשבון. והנה יש לנו שתי אופציות מספיק ברורות כדי לדעת מה טוב לנו. אנרגיה מינית היא חזקה, בטנטרה עובדים איתה הרבה ובעוד הרבה שיטות אחרות במעברים הקסומים יש סדרה שמטרתה לעורר את התפקודים המשניים של אברי המין התרגול מעורר בצורה מאוד חזקה את האנרגיה המינית. לא מדובר על חרמנות דווקא, אלא על תחושה חזקה של אנרגיה מאוד דומיננטית, בגוף.

foxx

New member
כן

נכון באמת גם בטנטרה מדובר על להגיע לעולם האחר דרך יחסי מין ובאמת אי אפשר לפקפק בתחושות שהטנטרה מעבירה. כנראה שבאמת משנה הכוונה, מתוך איזו התכוונות עושים את זה. האנרגיה המינית היא באמת מהחזקות ביותר, ויש לי הרגשה שעצם זה שהיא ככה היא יכולה להתבזבז בקלות מאוד וצריך הרבה כוח אישי כדי להשתמש בה בצורה שתעשה לנו טוב.

למעלה