הבצק של אלהלה

קדן

New member
הבצק של אלהלה

היום הכנתי את הבצק (קמח מלח ומים) עם צבע מאכל.בצק כל כך נעים לעבודה , לאחר שהילדים שיחקו עשינו "תפוזים" קטנטנים ואפינו בתנור מחר זה ישמש אותנו להדבקות . מומלץ מאד . תודה לך אלהלה.

לינה1

New member
../images/Emo103.gif אפשר גם...

רעיון יפה לאפות את התפוזים ולהשתמש בהם להדבקה. אפשר גם להכין תפוזים גדולים יותר או כל דבר אחר: פלאפל, ירקות, סופגניות ועוד. לאפות והשתמש בהם למשחק סוציודרמטי, בפינת בובות או בדוכן למכירה. אפשר לקבל את המתכון עם הכמויות המדויקות של המצרכים? האם הוא מכיל גם קרם טרטר? ושמן?

אלהלה

New member
הבצק - מתכון../images/Emo20.gif

ושוב המתכון ובלי שמן ובלי קרם טרטר 2 כוסות קמח 1/2 כוס מלח מים פושרים עד שמתקבל בצק נעים וזהו. ולבצק צבעוני לחלק לכדורים ולכל אחד מהם להוסיף צבע מאכל באבקה!! ולא בנוזל! ללוש היטב וזהו. ליצור צורות ומה שמתחשק לאפות בחום נמוך משני הצדדים אם צריך עד שממש קשה כמו אבן אפשר לצפות בלכה אפשר לחורר לפני האפיה לשם השחלה (לחורר חור גדול יותר מהרצוי - מתכווץ בזמן האפיה) והשנה אני חוגגת על הבצק הזה מכל הכיוונים, הכנו חלזונות בלי צבע, פרחים לשיר של ביאליק (אני אצלם ואצרף פה תמונה יצא ממש יפה) מגנטים, שרשראות של לחמניות קשר, צורות שונות ומה שהתחשק לילדים, אפשר גם להכין לפינת בובות הבעיה שיש כאלה שלועסים את זה ואז זה די דוחה וגם לא ממש מומלץ במיוחד עם ציפוי לכה. נכין סיכות ליום המשפחה, ועוד ועוד גם למסגרת לתמונה........ ואין סוף בהצלחה

לינה1

New member
תודה רבה אלה../images/Emo6.gif

אדפיס את המתכון ואשמור לשנה הבאה (כשאחזור לעבודה אחרי השבתון) ביי לינה

קדן

New member
אלהלה שאללה

ניתן לשמור את הבצק במקרר למיספר ימים וסתם משחק ללא אפיה ?

אלהלה

New member
הבצקקקקקק../images/Emo20.gif

אז אני שמרתי את הבצק לא במקרר אלא בתוך שקית ונשמר יופי וכן בטח אנחנו לא אופים הכל
לפעמים מכינים בצק הילדים משחקים איתו שומרים ושוב עד שמתפורר ואז לפח

אלהלה

New member
צילום של עבודה בבצק../images/Emo20.gif

וכמו שהבטחתי מצרפת צילום של עבודה שעשינו בעניין ביאליק, מן החלון פרח עציץ יצא משו משו

gili111

New member
אלהלה - זה כ"כ יפה כל הכבוד../images/Emo45.gif

ממש אמנותי. ושוב אני
אין לנו בגן תנור

אלהלה

New member
לא נורא../images/Emo20.gif

תכינו בגן שימי בתבנית חד פעמית וקחי הביתה לאפות באמת שווה את המאמץ והתוצאות תמיד נחמדות ויפות וכולם מרוצים.

טלגל

New member
וואו מקסים! אני התרשמתי ומייד אני

מיישמת מחר. אלה ממה עשויות המסגרות לפרח עציץ? זה קבוע עומד שם?

יפה ../images/Emo45.gif

הרעיון ממש נחמד - ויופי של ביצוע.
לי יש קצת בעיה עם יצירה בחומרים אכילים. באיזה עוד חומרים השתמשתם? המסגרת מעץ?

אלהלה

New member
חומרים אכילים../images/Emo20.gif

אם זה בגלל עניין הבזבוז אולי את צודקת אבל... מה לעשות ולא נורא
רק קמח ומלח
והמסגרת מפוליגל סתם מלבן שבתוכו פתחתי חלון ואת החלק התחתון הדבקתי עם דבק חם לתריסים הפתוחים (בשביל שיפתחו צריך לעשות חצי חריץ בפוליגל עם סכין יפנית ולהזהר שלא לחרוץ עד הסוף אחרת התריס יפול

בלללה

New member
הוספת ריח לבצק

אפשר לקנות בחנויות טבע (היום אפשר גם בחנויות אחרות) שמן אתרי בכל מיני ריחות ולהוסיף לבצק. לדוגמה בגן שלי כאשר עבדנו על פרי הדר הכנו בצק בצבעים המתאימים והוספנו ריחות של לימונים ותפוזים. לא כדאי באותו היום להשתמש בהרבה ריחות כל המוסיף גורע...

נעמהפ

New member
בצק ליצירה??

יש לי בעיה לעבוד עם קמח (במיוחד שיש כאלה שאפילו קמח אין להם לאכול..) ניתן לעשות עבודות לא פחות יפות עם ניר ממוחזר למשל ואז גם לתרום לאיכות הסביבה...
למרות זאת העבודות באמת מרשימות ורואים שהושקעה עבודה רבה

אלהלה

New member
וכן בצק ליצירה../images/Emo20.gif

נכון שזה אולי שימוש בחומר אכיל למטרות אחרות, אבל... בצק קנוי יקר יותר אפילו והרבה פחות יעיל. אז נכון שאפשר לעשות הרבה עם חומרים ממוחזרים ואכן בגנים אנחנו עושים אבל גם קונים המון חומרים שעולים המון כסף...

אלהלה

New member
בצק לעבודה../images/Emo20.gif

נכון שיש כאלה שאין להם אפילו קמח לאכול, אבל מה לעשות בזה שאנחנו לא נכין בצק לא נביא אותם למצב שיהיה להם. במיוחד שבצק קנוי עולה הרבה יותר, והתוצאות גם לא כל כך נחמדות. ובגנים משתמשים המון בחומרים ממוחזרים אבל גם קונים המון חומרים יקרים כך שהוצאה כזו של למשל 2 כוסות קמח לגן שלם לא נראה לי הוצאה אדירה וגם לא בזבוז. אבל... כל אחד ודעתו

למעלה