הבפנים של האני ?

אושרת28

New member
הבפנים של האני ?

היום יצא לי להכנס יותר פנימה אל האני שלי והבנתי המון דברים ויש לי המון שאלות. למה שכשאני רואה מישהו אחר? אני נתקפת פניקה , הכוונה היא לסתם מישהו אני פתאום מתחילה לומר לי בלב, שלא ימות... שלא יקרה לו ככה ככה, שלא שלא שלא מאיפה בא הלא הזה.. זה מתחיל נורא להציק לי . האם אצלכם זה גם ככה? אני חושבת שקוראים לזה דאגת יתר אך הדאגה הזאת משתלטת אלי , השאלה שלי מאיפה היא מגיעה, מהמודע או לא מודע?

כשאני רואה ליצנית בעבודה,אני מתאר

לי תמיד,שאין לה שום בעיה בחיים. היא נראית לי פרווה כזה. אחת שלא אכפת לה מכלום. כל הזמן דואגת לצחוק,ולהצחיק....... ועכשיו אני מופתע...........ואין לי מילים........... ליצנית צריכה להיות אישה מושלמת,לא ? פחד וחרדה,וסוגים מסויימים של פוביות-מקורם בלא מודע,אם אני לא טועה. מצד שני,ישנם סוגים מסויימים של "חששות",שמקורם במודע ממש.... המודע והלא מודע ,לדעתי עובדים יחד בהרמוניה. התשובה אצלך,אושרתי'לה המתוקה ! ותודה על ההזמנה.

אושרת28

New member
עוזי היקר תודה על המחמאה אך אני

משתמשת במסכה כדי להצחיק ילדים , כדי שלא יראו את החוסר הבטחון שיש בי לפעמים , כדי שאוכל להתנהג בהכי קיצוניות וטמטום כדי שילדים יצחקו. נכון מקורם במודע אך איך אנחנו מישתמשים אתם לכיוון חיובי?

אנילה1

New member
קראתי שמקום כלשהו שליצן בחיים

לא כל כך שמח כמו כשהוא מופיע על הבמה.

אנילה1

New member
יש שיר על ליצן עצוב. הוא מצחיק את

כולם אבל בעצמו הוא עצוב. ככה זה אצלך?

איל באש

New member
זה חלק מהשינוי, זה חולף../images/Emo23.gif

תני לזה מקום, הביטי בדאגה, שימי לב מה קורה לך בגוף,? והמשיכי לחיות. חלק מהדאגה מגיעה מהמודע וחלק מהלא מודע, אבל זה לא משנה. שום דבר לא משתלט עלייך. חלק מהשינוי הוא שעולים וצפים פחדים ישנים ודאגות ישנות, עולים וצפים על מנת נתמודד עימים, על מנת נתידד עימם ונמשיך לצמוח.

אושרת28

New member
איל מה הייתי עושה בלעדיך ../images/Emo24.gif

הגוף שלי מגיב לשינויים אלו בכך שהוא שואף לרוגע יותר ויותר ומודע יותר לנשימה שלו. אניזו שצריכה לשלוט על... וככה זה גם בישויות, אני זו שצריכה להשתלט על מה ועל מי שיכנסו אלי... תודה ..

זו המילה הנכונה,אושרת, לשלוט !

אני חושב שזו המטרה בעצם,לא ? או שאולי אני טועה ? מכל מקום,אני סבור שפחדים הם חלק אינטגרלי,ממנגנון מאד מאד משוכלל. הפחד הוא דבר מאד פונקציונאלי,וקיים אצל כל אדם,כולל ראשי ממשלה, ופסיכולוגים,וזמרים,שחקנים,וכו.....הוא לא פוסח על אף אחד ! מאד חשוב שאת קשובה לעצמך,לגוף.....ולנפש.....את מרוויחה מזה... לי זה נראה כיף לאללה,עובדה ! כיף לי ! גם אני מאד "מחובר",שואל,ועונה,ונמצא כל הזמן בגרף למידה עולה.... יום נעים,להשתמע.

איל באש

New member
../images/Emo140.gifמעבר משליטה להנהגה../images/Emo24.gif

שליטה= מילה ישנה המעוררת מצב מלחמתי, מצב התנגדות, מצב מאמץ ועוד... הנהגה= מילה "חדשה" המבקשת לתת לחיים להיות ולנו לזרום עימם בדיוק איך שהם קורים לנו, הנהגה משמעה ויתור והתבוננות, הנהגה משמעה ללכת עם ולא נגד, הנהגה משמעה לומר כן למה שבא אלנו, גם אם הוא לא כמו שציפינו קיוינו או חלמנו, הנהגה משמעה חיבור לילד הפנימי שלנו , הנהגה משמעה התעוררות מהחלום הישן, הנהגה פירושה שאנחנו מנהגים את החיים שלנו, נוהגים את הרכב שהוא הגוף שלנו , נוהגים אותו לאן שהדרך מובילה , ללא ניסיון לשנות את הדרך, את העיקולים, העליות ואו הירידות, ללא ניסיונות לעצור ולהתקע על הגשר. הנהגה מהמילה הלועזית LET GO שמשמעה לשחרר את האגו ולהיות כאן ועכשיו בהווה הזה, בלי לחלום לצפות לקוות או לנסות להרגיש טוב, כי טבע היותנו זורם באהבה ובשמחה פועמת כל הזמן. אל תנסה לשלוט כי אתה מתעייף, נסה לשחרר ולוותר על הכל ותתעורר לחיים שלך.

אז מה זה "שליטה בחיים" ? במצבים?

ושליטה בהגה,יש בה משהו אגרסיבי ? איל ! להנהיג,זה לא מושג שמיוחס ממני-החוצה ? להנהיג אחרים ? ומדוע אתה מקשר שליטה,לדבר שלילי ? לא דיברתי על שליטה,במובנים השובניסטיים שלה.... אפשר לשלוט בחיים ביד רמה,מה רע בזה ? גם אלתרמן יכול היה לחשוב כמוני. יום נעים לכולנו.

איל באש

New member
עוזי היי ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

מה שמיוחס החוצה או פנימה זה מעולם המושגים והסמלים שלך. הנהגה = LET GO = לשחרר, לא להנהיג! עד שלא נפסיק לנסות לשלוט לא נפסיק!

אני מבין מהר,כשמסבירים לי לאט../images/Emo13.gif

תודה איל,הבנתי אותך,אתה אחלה ! ואני קישרתי ל-"להנהיג",מבין אותך,תודה. יום נעים,לכולנו.

אנילה1

New member
איל מילה יפה הנהגה. זה כמו לנהוג

ברכב החיים. מי שנוהג נכון לא נכנס לתאונות. בכדי ללמוד לנהוג נכון, לא מספיקים השיעורים הרגילים, רצוי להשתלם ולהחכים כל הזמן בכדי לחדד ולעדן את יכולת ההנהגה.

איל באש

New member
הנהגה = LET GO= לשחרר ../images/Emo45.gif

לשחרר את השליטה שלנו בחיים ובאחרים. לנהג את החיים לא להנהיג את החיים!

איל ! מה קורה עם "המנהיגים" ?

הם לא שולטים בנו ? הנהגה לא מתקשר לי חיובי......

למעלה