הבעיות גדלות

ססוני

New member
הבעיות גדלות

שלום לכולכן, עברתי ivfשני השבוע (שאיבה בלבד) - 2 ביציות, אחת לא טובה ובשניה הפריה לא טובה, כך שלא נעשתה החזרה. ברקע בעיית אנדומטריוזיס וfsh גבוה (14.2). לא ברור אם האנדו גורם ל fsh הגבוה, או שאנו נלחמים בשתי חזיתות שונות. הרופא שלי אמר שאין מה ללכת לטיפול נוסף ושיש צורך בלפרוסקופיה. החלטנו להתייעץ ברופא נוסף (ד"ר ברש מקפלן - מישהי מכירה?). הוא אמר שלא כדאי למהר ללפרוסקופיה בגלל הסכנות שבתהליך זה, ושחשוב לנסות פעם נוספת לפני שמחליטים מה הלאה. יצאתי מבולבלת מהשיחה, מלאת שאלות ולצערי עם תחושה שהמטרה מתרחקת ממני בכל פגישה עם רופא. להלן מספר שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי: 1. האם מטופלות של ד"ר ברש השייכות לקופ"ח כללית מטופלות אצלו באופן פרטי? (כלומר, האם אצטרך לשלם סכום נוסף על ביצוע ivf בקפלן? - כיום אני משלמת 600$ באסף הרופא). 2. אשמח לדבר עם מישהי שעברה לפרוסקופיה באסף הרופא או בקפלן. 3. מה אתן ממליצות? שיהיה לכולנו סוף שבוע רגוע.

טיפטיפ29

New member
אני רוצה לספר לך

שהיתה כאן מישהי השבוע עם FSH 88 או יותר,וכל הרופאים אמרו לה שהיא תזדקק לתרומת ביצית (ויש כאן הרבה בחורות שאמרו להן את זה) והיא פתאום גילתה (בבדיקה אצל רופא, כדי לקדם את ענין תרומת הביצית) שהיא בהריון ספונטני לחלוטין. היום הילד הזה בן 3. ואני מרגישה שאני עושה לסיפור שלה קצת עוול, כי אין כמו לשמוע מהמקור, אז אני יכולה להפנות אותך לסיפור שלה שסופר כאן לפני יומיים שלושה. הסיפור שלה לא יאומן, אז תהיי אופטימית.

bapi

New member
אין לי תשובות

אבל רק רוצה לשלוח לך משלוח מיוחד של עידוד

vif

New member
מק../images/Emo87.gifלך

מעניין אותי גם לשמוע על דר ברש האם למישהי יש כבר תוצאות מהפיפל???? האם כדאי לי בחודש הפסקה אחרי היסטרוסקופיה לעשות פיפל או שכדאי לתת לרחם לנוח??

ginger5

New member
לפרוסקופיה

לא יכולה ממש לייעץ ואני לא מכירה את הרופאים באסף הרופא ובקפלן אבל אני חושבת שאני הייתי מעדיפה לעשות לפרוסקופיה. אני יודעת שעדיף לא להתערב כירורגית אם אפשר, אבל בכל זאת נראה לי שלעבור את כל הזריקות, הבדיקות, ההרדמה והשאיבה ובסוף לא להגיע להחזרה זה גם בעייתי. מנסיון של שתי לפרוסקופיות אני יכולה להגיד שזה תהליך די פשוט שלוקח כ-5 ימים לחזור לעצמך לגמרי. נכון שזה משאיר כמה קישוטים קטנים אבל זה ממש לא נורא. באופן אישי הייתי מעדיפה להפחית את אי הודאות ולהקטין את מספר החזיתות בהן נלחמים. את האנדו בחלק מהמקרים אפשר לצרוב ואז או שרמת ה- FSH תרד והרווחת פעמיים (אם אכן האנדו היה הגורם) וגם אם לא, לפחות הקטנת את הבעיה ואפשר להתמקד רק בחזית אחת (למרות שלצערי גם אחרי הצריבה האנדו לפעמים חוזר). ובמחשבה שניה ולמרות מה שאמרתי, אולי שווה להמתין עוד טיפול אחד אם ב- IVF הקודם כן הגעתם להחזרה של עוברים איכותיים.

פנינהט

New member
FSH גבוה

רציתי רק לעודד אותך שגם אני עם FSH גבוה. בדיקה ראשונה 29 ולאחר מכן 18 (אם אני זוכרת נכון) וגם אצלי גילו אינדו ובנוסף לכל גם זרע חלש- עסקת חבילה. חזרתי לפני חוגשיים לטיפולים (לפני שלוש שנים הצלחנו טיפול IVF 5) והפעם בטיפול הראשון כנגד כל הסיכויים בטא חיובית. אז הכל אפשרי והיום למדתי שהשקט הנפשי והרוגע מאוד מאוד חשובים מתקופות הטיפולים. בהצלחה

danali1

New member
FSH גבוה

ב 3 בדיקות של FSH שעשיתי הערכים שהתקבלו היו: בדיקה ראשונה=8.5 (לפני כשנה וחצי) בדיקה שניה= 11.4 (לפני כשנה) והבדיקה האחרונה=5 (לפני כחודש). לכאורה הערכים הם בגבולות הנורמה אבל בטיפולים השונים (לפי פרוטוקולים שונים) המקסימום ששאבו לי היו 4 ביציות. עכשיו אני בטיפול ה- IVF החמישי, אני מזריקה 5 אמפולות של מנוגון כל יום , והיום ב-US (היום ה-13) יש לי רק 2 זקיקים. אני מאוד מיואשת, האם הבעייה היא של FSH או שאולי צריך להגדיל את המינון של ההורמונים?? או שיש בעיה אחרת ??

baby4u

New member
במצב דומה

ב- FSH שעשיתי יצא 7, בטיפול ה-I שאבו 7 בשני 2 ובשלישי 4 היום אני הולכת להיבדק אחרי שאני לוקחת החודש 3 מנוגון ו-3 גונל אחרי 4 ימים היה NADA אז העלו ל-4 כ"א והיום אני שוב הולכת להיבדק - אני מיואשת ?? מה זה אומר ?? מפחיד אותי שלא ניתן אף פעם לצפות את התגובה שלי...

danali1

New member
כ"כ מבינה אותך

אני מרגישה בדיוק אותו הדבר. האם הטיפול הראשון, בו נשאבו 7 ביציות, הוא אותו הפרוטוקול כמו הנוכחי? אם לא , מדוע לא לשחזר את הפרוטוקול המוצלח יותר? מהו אותו פרוטוקול? ד"א באיזה יום של המחזור עשית את ה- US הראשון? מקווה שהבדיקה של היום תפתיע אותך לטובה, מחזיקה לך אצבעות...

פנינהט

New member
גם אני אף פעם לא הגעתי לכמות יפה

של ביציות. בטיפול המצליח הגעתי ל-5 מנוגון 2 גונל ו-1 צטרוטייד ביום ונראתי כמו זומבי מהלך. נכנסתי לשאיבה והרופא הסתכל על התיק ואמר נקווה להגיע ל-4 ביציות (מייאש לגמרי למרות שצריך רק ביצית 1 טובה) וכשהתעוררתי ישר שאלתי את בעלי כמה שאבו והוא אמר 7 - הייתי ממש בהלם. שהו אז רק שיהיה לכולנו בהצלחה ומקווה להעביר כאן אנרגיות חיוביות לפורום והרבה אבקת הריון שנקבל כולנו רק בשורות טובות.

baby4u

New member
יש התפתחות

נכון לאתמול ראו 2X11 ועוד אחד קטן בצד שמאל, ובצד ימין הרבה קטנים, אז אני ממשיכה עם הזריקות ומקווה להרבה טוב, ההורמונים שלי עוד נמוכים E2 156 אז אני מקווה שלאט ובטוח נגיע רחוק (טפו טפו טפו)

סביון1

New member
ככה מגניבים הודעה על בטא חיובית?

או שפיספסתי את ההודעה החגיגית שלך? בכל מקרה שיהיה במזל טוב ושההריון ימשיך 9 חודשים תקינים ומאושרים

היי סנוני

נכון זו אני עם ה-FSH שבשמיים אבל עם ילד מקסים בן 3 .אני אישית הייתי ממליצה לך לעשות שוב פעם בדיקות הורמנליות ולחזור לרופא שלך או אפילו לעוד חוות דעת.נכון שבבדיקת לפראסקופיה יש סיכונים אבל זו בדיקה מעמיקה יותר ורחבה יותר.אז בהצלחה.

babywishing

New member
מצטערת שאין לי תשובות../images/Emo4.gif

עברתי לפרסקופיה בבית חולים קפלן לפני 10 שנים אז לא נראה לי שזה יהיה רלוונטי, ואני גם לא יודעת מי ניתח אותי. בד"כ קפלן הוא לא בית חולים ממש מומלץ, ואם את עושה שם אז תבררי טוב, טוב מי יהיה הרופא המנתח. רוצה לאחל לך המון הצלחה, בכל דרך שתבחרי ללכת בה
ואמן והדרך הזו תתקצר במהרה

למעלה