הבעיות בחברה של נשים

ריקשה

New member
הבעיות בחברה של נשים

איש לא יוכל לחשוד בי באנטי פמיניסטיות. את זה אני אומרת כהקדמה לכך שאני מציגה כמה בעיות בחברה נשית. נהוג לחשוב שאם היה שלטון נשי או דגש על שלטון נשי, לא היו מלחמות, בעיות חברתיות היו נפתרות וכך הלאה. אבל ממפגשים של פמיניסטיות ונשים גיליתי כמה תופעות לא סימפטיות. במפגשים גדולים של פמיניסטיות ושל סתם נשים ראיתי איך נוצרות קבוצות של חברות קרובות, למשל, של המארגנות והחברות שלהן. משהו כמו מלכת הכיתה והחברות שלה. כאשר רואים מפגשים גבריים נניח במגרשי כדורגל ובתי כנסת יש איזשהו שיתוף על רקע עניין חיצוני. אצל גברים לא חסרה היררכיה אבל לא במפגשים המוניים. אצל נשים ישנה לדעתי הררכיה רגשית וחברתית, כנראה, בגלל ההשקעה הרגשית והנטיה למילוליות קשה להיות חברה של כולם. זאת אחת הסיבות שהפמיניסטיות לא מצליחות לרכז תנועות גדולות כמו אצל הגברים. דבר נוסף. במהלך חיי ראיינתי גברים ונשים. ואם נשים מתלוננות שהן לא מופיעות מספיק באמצעי התקשורת, שיאשימו גם את עצמן. נכון שזאת הכללה ויש כל מיני בכל מקרים, אבל בדרך כלל אין מה להשוות מרואיינים גברים למרואיינות נשים. גברים רואים ראיון כחלק מהחיים. הם מתייחסים לזה בצורה עניינית, לא מפחדים שלא יצאו טוב. הם רואים בזה עוד סיכון מסויים שמזמנים החיים ושברוב המקרים הוא מזערי. ואם יש בעיה הם פותרים אותה בלי שום תסביכים. נשים שמוזמנות לראיון, מהססות, מפחדות, או מתנהגות בגסות רוח, מעליבות, קצרות רוח, מבקשות לדעת מה יצא להן, לא מסכימות, או מסכימות ואחר כך מבטלות, כל בעיה קטנה הופכת לטראומה. מה שקרה הוא שלפעמים ראיינתי גבר אחרי שחיפשתי דווקא אשה. נכון שלפעמים הכתיבה על נשים לפעמים עלולה להיות יותר בעייתית לנשים כמו שהכל יותר קשה לנשים, אבל עליהן לדעת שאם האשה תהיה עניינית, תקבל את הדברים בצורה פחות דרמטית, הדברים יסתדרו לה כמו לגברים.

טל קר

New member
כמה נקודות שעלו בראשי במהלך הקריאה

* האימרה השניה שלך דומה בעיני למי שהיה אומר, שלא יכול להיות שלטון נשי, כי נשים תוקעות את עצמן בדרגי הביניים ולא מתאמצות להגיע לדרגים הגבוהים. כלומר להתיחס לסימפטום ולא לבעיה, ולהאשים את הסימפטום בבעיה במקום ההפך. * כל פעם שאני רואה את ה"כמו לגברים" זה קצת מפריע לי. אני לא רוצה שגברים יהיו סרגל המידה שלי, שעימו אני צריכה ליישר קו. אני רוצה שערכים שנחשבים נשיים לא יהיו נחותים לעומת ערכים שנחשבים גבריים, ואני רוצה שלכל פרט תהיה אפשרות לאמץ איזה ערכים שהוא מוצא לנכון בלי שדברים יוכתבו לו. * יש ניגוד מסוים בין החלק הראשון שלך, לחלק השני שלך. אולי "עליך לדעת שאם תהיי ענינית, תקבלי את הדברים בצורה פחות דרמטית, הדברים יסתדרו לך כמו לגברים" ואז לא תרגישי שאת מחוץ למעגל של "מלכת הכיתה והחברות שלה" ? כל זאת בלי להסכים עם מילה מדבריך, ד"א. אני לא חושבת שאצל גברים אין היררכיה, ההפך, לפי התחושה שלי יש שם הרבה תחרותיות גם במפגשים המוניים. אני לא מסכימה עם הסיבה שניסית ליחס לכך שפמיניסטיות לא מצליחות לרכז תנועות גדולות כמו אצל הגברים. ואני גם לא מסכימה בקשר לדעה שלך על גברים ונשים על סמך ראיונות. אם כל הגברים מסתכלים על זה בצורה כזו קזואלית, מאיפה קמים כל המכונים/ספרים/חוברות של הכנה לקראת ראיונות עבודה? החבר שלי לא ראה את ראיונות העבודה שלו בצורה קזואלית בכלל. אחרי כמה ראיונות שהלכו על הפנים והוא התרגש בהם והתנהג כמו בוק, הוא קרא ספר הכנה, הלך למפגש הכנה במכון להכנות, ובסוף קיבל את העבודה. מה זה אומר? לדעתי כלום.

הי רישקה, את מעלה כמה נושאים נפרדים

אז דבר דבר: 1. מערכת יחסים בתוך קבוצה: קבוצה היא מטיבה אנושית והאנושיות אינה הומוגנית. קבוצת נשים או קבוצת גברים או קבוצה מעורבת - בשלושתן תמצאי מצבים לא הרמוניים שנקבעים ע"י גם קוי התנהלות ג´נדריים וגם ע"י האופי האינדבידואלי של המשתתפות או המשתתפים, נושא המפגש (מידת מעורבות המשתתפות בנושא) וכולי. ההבדלים בין האווירה במפגש נשים למפגש גברים בולט אבל אינו מצוי במידת העימותים או אי ההסכמות ולא ברור לי למה צריך לצפות לזה - האם עלי להסכים עם נשים מעצם היותם נשים ? לפתח אסרטיביות חד כיוונית לגברים ולחיות בסימביוזה שלווה על הנשים סביבי ? הרעיון בהעצמת נשים למשל הוא דוקא בהכרה בעוצמת האני, שגם את מצביעה עליה כעל בולטת בהעדרה... 2. הופעה בתקשורת: נשים מופיעות בתקשורת יותר מתמיד בשל יחס היצע מול ביקוש אבל אין זה משליך על מעמדן ההיררכי בתקשורת, וכאן בדיוק הבעיה. מועסקות התקשורת נמצאות בחזית מול המצלמה אבל מעטות שוברות את תקרת הזכוכית לתפקידי ניהול, נשים מרואיינות מגיעות לראיונות (אגב - בדרך כלל במיטבן - לא מצאתי אגרסיביות חריגה שאת מצביעה עליה) כמידת ייצוגן בתפקידים ומקצועות שיש להם חשיפה רלוונטית בתקשורת. כך או כך - יש הקרנה של מצב ומיצוב נשים בתעסוקה על חשיפתן בתקשורת. התראיינתי לא מזמן למבט נשי ולא זכור לי שעוררתי בעייה כלשהי בנושא כדאיות או ענייניות הראיון אבל בהחלט ראיתי בעייתיות ונטיה ל"זיגזוג רגשני" (די מעצבנת) באישה שישבה מולי ושמעתי על מרואיינת נוספת שביטלה ברגע האחרון. האם לזה כוונתך ? מקדי, יש לי בהחלט תשובות שכבר נכתבו פה. בעיקרון אני רואה בזה סימפטום לבעייה ולא את הבעייה עצמה. 3. ענייניות ו"מה יצא לי" - אנחנו מצויות בשלב בו נשים בחברה ממצבות את עצמן בכל פעם מחדש ויוצרות תחושת שווי עצמי. זה כמו זהות אישית או מינית בגיל 15 - חוסר בטחון שנובע מהעדר ידיעה ותחושת ביטחון שמאפשרת לחיות בגישה של you win some you loose some שאת מייחסת לגברים. אגב - יש ה-מ-ו-ן נשים שכן ממוצבות היטב בעיני עצמן ובהופעותיהן בציבור. כל מה שכתבת אומר ומראה שאכן עוד הדרך ארוכה ואני חייבת להודות לך אישית על הצפת הנושא מסיבה אחרת - זה מזכיר לי פשוט למה פתחנו את הפורום, למה אנחנו פה, מה החשיבות של העצמת נשים ופיתוח מודעות פמיניסטית. ו-לא-אני לא חושדת בך שאת לא פמיניסטית
חנה

ריקשה

New member
לטל ולחנה על הבעיות בחברת נשים.

כתבתי את הדברים לא מתוך התנשאות אלא מתוך אהבה. בקשר לראיונות שערכתי, אני חושבת שכדאי להשתמש להשתמש בניסיון של נשים בעבודה עם נשים ולדעת למה לשים לב ומה לתקן. וחנה, את שמת לב לזה גם כן, אחרי שהצבעתי על כך, וגם אם יש לזה הצדקה, עדיין כדאי לשים לב איך נשים עלולות לחבל בעצמן כשהן מקבלות את ה"כבוד" של הופעה בציבור במקום לנצל את זה. בקשר להררכיה בחברה אצל נשים שהצבעתי עליה, אני חושבת שיש דגש כל כך חזק על הררכיה בחברה שאת החוקים שלה קבעו גברים, ששוכחים שישנה עוד הררכיה שנשים יותר מומחיות בה והיא יותר מעורפלת ויותר קשה להגדרה, וזוהי הררכיה רגשית וחברתית, וכדאי להתייחס אליה גם כן.

לריקשה, נשים חושבות שהן "נשים"

לקח לי כמה וכמה שנים עד שהבנתי מה הבעייה. אנחנו נולדות וגדלות בחברה הזו ולא בחברה שנותנת לנו מרחב מחייה, כבוד וחופש ומעודדות אותנו להיות מה שאנחנו. שטיפת המוח שאנחנו עוברות (גם הבנים אבל אינני עוסקת בכך כרגע) שמה אותנו במקום מסוים שאח"כ, אם נהפוך לפמיניסטיות, אנחנו נלחמות בו. אחת הדוגמאות החזקות שפגשתי היתה אשה צעירה, אקדמאית, רווקה, עצמאית, פעילה נמרצת במפלגה גדולה ובעלת מעמד חזק שהגיעה אליו בזכות עצמה שהגיעה, פעם ראשונה, לכנס נשים שערכה מפלגתה. היא ספרה לי שברגע בו נכנסה לאולם, נרתעה מה"קצ´קיאדה" האיומה ורצתה להסתלק משם. רק זכרון השיחות שערכנו לאורך חברותנו, מיתן את תגובתה שהיתה אנטי-נשית בעליל. מה בקשר לאיפור שמורחים עלינו לפני ראיון בטלויזה? לגברים מסתפקים במעט שבמעט רק כדי שלא יבריקו ושלא יצאו מעוותים.

augustus

New member
את אולי מזהה בעייתיות במקום

בו היא אכן קיימת, אבל מגיעה לדעתי למסקנות מופרכות. הטיעון שקיפוח הנשים מקורו בדרך בה הן בונות היררכיה, או מתראיינות בטלוויזיה, הגיוני בעיניי בדיוק כמו הטיעון שטבע הנשים הוא זה שמונע מהן להצליח, ולראיה - כל המצליחנים הם גברים. תגידי, את גם חושבת שנשים "לא מפרגנות אחת לשנייה" (דמייני קריקטורה על שתי נשים עם נעלי עקב וציצים גדולים ששורטות אחת את השנייה עם ציפורניים ארוכות), לעומת הגברים שמפתחים אחווה בכל מקום? ראיתי את ההודעות של טל וחנה, חכמות וממצות כמו תמיד, ואין כל כך מה להוסיף אליהן, חוץ מפליאה: את באמת חושבת שהגברים מתנהגים בראיון/בונים היררכיה בצורה עניינית שעלינו לאמץ כמודל? ראית פעם פופוליטיקה או שידור ישיר מהכנסת? ובאשר להיררכיה: תהיתי לא פעם האם הממשל/הכלכלה/מערכת החוק יכלו להיראות אחרת לו היו מנוהלות על ידי אנשים מוכשרים ומתאימים, ולא אלופי משנה במילואים, חברים מהילדות או סתם גברים אפורים שהשורדנות היא התכונה הבולטת שלהם. לדעתי, ההיררכה בחברה (שנבנתה ע"י גברים) מעוותת מהיסוד. אך עדיין, כישלון הגברים בניהול העולם לא מביא אותי למסקנה שהדרך הנשית היא התשובה האולטימטיבית, התשובה, או המודל, מורכבים מין הסתם הרבה יותר ואינם קלים לאיתור וזיהוי...

ריקשה

New member
לאוגוסטוס - המסקנות שלי שונות ממה

שאת טוענת. תקראי, בבקשה, שוב.

למעלה