הבעיה של שינוי.

ronen1981

New member
הבעיה של שינוי.

אמנם עדיין מוקדם בכדי לקבוע בדיוק מה יקרה שכן עדיין יש להמתין לראות האם שרון ירוץ במפלגה נפרדת או בראשות הליכוד ובערך כיצד הולכת להראות הכנסת הבאה ,אבל דבר שנראה יותר ויותר בטוח זה שאם איך שהוא לא יחול שינוי בצמרת שינוי ובהסברה שלה ,שינוי בכנסת הבא הולכת למצוא עצמה כמפלגה קטנה באופוזיציה במידה ותעמוד כראוי על העקרונות המקוריים שלה ,או שתשב בממשלה\קואליציה עם חרדים שוב מבלי לקדם את נושא דת והמדינה. הסיבה לתחזית הקודרת שלי היא משום שבמידה ופרץ יהיה ראש הממשלה (בעיני תרחיש זה מאוד סביר וזאת בלי קשר לכך שברוב הנקודות אני לא מסכים עם פרץ והמדיניות שיוביל ובמיוחד זו המדינית שמפחידה אותי מאוד ,למעשה שני הדברים היחידיים הטובים שאני יכול להעלות על דעתי בבחירתו של פרץ זה לראשונה יהיה לנו ראש ממשלה מרוקאי ,והוא יעצור או לפחות יאט את תהליך ההפרטה ההזוי והביזיוני של תע"ש שאני מתנגד לו .) פרץ ואתם יכולים לשאול את לפיד יקח את החרדים בכל ממשלה שיקים במיוחד משום שהוא רוצה תמיכה שלהם כדי לקדם את השקפתו המדינית ההזויה ולאור העובדה שלא מפריעה לו סוגית הדת והמדינה להפך הוא ימנע קידום הישגים בתחום זה לדעתי. כעת המרכיב השני תלוי בהאם שרון בראשות הליכוד או בנפרד וביבי בראשות הליכוד. במידה ויש פיצול קשה לי להעריך מה יקרה אם פרץ לא יהיה ראש הממשלה שכן אם שרון התפצל מהליכוד הרי זה לא כי בא לו זה כי הוא מבין שמה שהוא רוצה לעשות הוא לא יכול לעשות עם הליכוד המקורית ,אבל מצד שני אני לא יודע אם פרץ ישב עם שרון כששרון ראש הממשלה אם כן אז זה הצאנס היחידי של שינוי ליצור ממשלה ללא חרדים ולקדם את נושא דת ומדינה אבל אני מתקשה לראות איך ההשקפה הכלכלית של שינוי מקודמת בממשלה זאת ויחד אם זאת קשה לראות איך פרץ ושרון מותרים על הדתיים שהם מעדיפים כדי לקדם את הנושא המדיני בתמיכת המפלגות הדתיות ככל הניתן ,דבר אחד אני בטוח זה שאם ביבי יהיה ראש הממשלה הוא יקים ממשלה חרדית-ימנית שלשינוי לא יהיה מה לחפש בה. אם לא יהיה פיצול אז אפשרי ששרון יקים ממשלה דומה לזו שהיתה בהתחלה (מפד"ל הליכוד שינוי ) אבל אז לא יקודם הנושא המדיני ,ואולי שינוי תקבל את ברית הזוגיות אבל זה מוטל בספק. לסיכום איך שלא מסתכלים על זה שינוי אם לא תפטר ממנטליות המפלגה הקטנה לא תצליח להבטיח כראוי את קידום השקפת עולמה, ובכדי לותר על מנטליות זו עליה להחליף את לפיד\פורז ולרענן חלק מהרשימה ולהעמיד מועמד ראוי בהצהרה שהיא מתמודדת על ראשות הממשלה ולחזור לעקרונות של 1999.

למעלה