הבעיה עם העיר באר שבע

twigy

New member
הבעיה עם העיר באר שבע

היא לא העיר אלא העיריה שכל הזמן מחפשת רק כסף, במקום לבנות פארקים, הם מעדיפים למכור את השטח לאיזה קבלן ולעשות מזה כסף ואז נהיית לנו עיר של דירות ועוד דירות עיר שגרים בה אבל לא עיר שחיים בה. כמו יער לון, נקודה ירוקה אחת שיש בעיר הזאת נמחקת לטובת עוד כמה וילות. תל אביב לדוגמא עיר ששם השטח שווה פי 10 יותר כסף, ולמרות הכל, אתם רואים שם פארקים גדולים ודשא, וזה גם מה שמעלה שם את האיכות חיים ובגלל זה הדירות שם בסופו של דבר גם יותר יקרות. אבל ככה זה, העיריה רואה לטווח הקצר, ולא לטווח הארוך. ובגלל זה העיר נראית ככה.

mr. man

New member
הדירות שם יותר יקרות

מפני שזה המרכז... זה למה. (עוד פעם פרסומת מעצבת ליופלה הזה!! שיהרגו אותם כבר!!!!)

twigy

New member
לא רק

זה שהמרכז זה אומנם כן הבדל חשוב אבל כך לדוגמא את ההבדל בין רמת אביב לאיזורים אחרים ? חשבת פעם למה ברמת אביב המחירים גבוהים יותר ולמה זאת נחשבת שכונת יוקרה? כי חוץ מבתים בתים ועוד בתים יש שם גם הרבה דשא וירוק ומקומות שאפשר סתם לשבת בהם (כשאין לך איזה רב קומות מול הפרצוף) יש מבין?

twigy

New member
כך=קח

..לאחרונה יש לי שגיאות כתיב..(השיא היה כשבטעות באתי לרשום עש במקום אש).

כי יש לנו ראש עיר כזה אדיוט

תאמינו לי במקום באר שבע ממריאה עם טרנטר הוא היה צריך סלוגן באר שבע מתרסקת עם טרנר

yana4ka

New member
אפשר להרוויח על ב"ש כסף אבל..

לעירייה אין שכל!!!!!!!!! אפשר להפוך את באר אברהם לאטרקציה תיירותית ואז כל מיני אנשים שיבקרו את הכותל יבואו גם לפה או משהו... אבל במקום זה בחרנו להיתעלם מבאר-אברהם (החור המסכן בעיר העתיקה לא נחשב) ולבנות על רוב הבארות העתיקות(!) בתים או מדרכה-עלק להעריך את המסורת/היסטוריה.....

וגם האוטובוסים העירוניים

הם נוסעים כמו מטורפים משלך היו סמיטריילירם. אני מסתכל בדאגה כיצד המבוגרים כושלים פעם אחר פעם בעת שהנהג בולם. ולא יעזור אם תתלוננו בהנהלה -הם מחפים שם האחד על השני. ירשמו את תלונותיכם ולאחר שתצאו מן החדר -הם יוציאו את הדף ויזרקו אותו לסל הניירות הגדוש

fireman

New member
הראיה שלך לא נכונה ידידי

אינני יודע בן כמה אתה וכמה זמן אתה חי בעיר באר שבע אבל בוא אני אספר לך דבר או שניים, פארקים זה לא מה שמעלה את ערך הקרקעות ולא הופך מקום ליוקרתי, בשכונה ד יש פארק ענק....זה הופך את השכונה ליוקרתית? באר שבע היא העיר שבה תנופת הבניה היא הגבוה ביותר בארץ כיום, עיקר הבניה הוא למגורים משום שהעיר באר שבע היא עיר במגמת גדילה והתרחבות לקראת התהוותה המטרופולין הרביעי במדינת ישראל אני מסכים איתך ששכונה לא צריכה לבוא במקום יער אבל לצערנו הצורך בהרחבת העיר והביקוש לקרקעות לבניה גובר על שיקולי הטבע אבל על כך העיריה מפצה ע"י שתילת עצים מסביב לנאות לון במידה ואנו עוסקים דווקא בשכונה זו שכונת נאות לון היא שכונת יוקרה, כשהתחילה השכונה להיבנות היא נבנתה בקצה המזרחי של העיר בסמוך לשכונה ט, לפני כ12 שנה שרק קמה השכונה, טרם החלה הקמת רמות הייתה השכונה לסמל של יוקרה בעיר והביקוש לקרקעות גבר, ומינהל מקרקעי ישראל התחיל לשווק קרקעות לבניה (עם דגש על ממ"י) העיריה לא מחליטה על ייעוד קרקע אלא מנהל מקרקעי ישראל שלה שייכות רוב הקרקעות בעיר, כאשר יש ביקוש יש צורך לתת תשובה, שהיא הפעם גם תשובה מכניסה (כסף) אתה לא יכול לעצור את פיתוח העיר בגלל שהיער עוצר אותו, זה לא קרה בשום מקום בארץ וזה לא יקרה גם בב"ש המגמה היא לצערנו להחליף את הירוק בגושי בטון השטח בתל אביב שווה יותר בגלל היותו שטח במרכז הארץ בו הביקוש לכל קרקע הוא גם פי 10 מהביקוש לקרקעות כאן, איכות החיים בעיר תל אביב היא מתחת לכל ביקורת, זיהום האויר הוא קטסטרופלי, הבניה מבוצעת ללא תכנון ומחשבה על העתיד, תשתיות התחבורה קורסות, פקקי תנועה יומיומיים, צפיפות נוראית ועוד ועוד....זה איכות חיים? עיריית באר שבע לעומת עיריית תל אביב מסתכלת יותר צעדים קדימה מאשר בעיריית תל אביב ששם הם מתעסקים בתחרות עם ערי גוש דן באיזה עיר יהיה המגדל הכי גבוה....

אוהבים אותך כבאי

לא היה לי כח לקרוא אבל אני בטוחה שזה מלא שנינות!! כמו תמיד אתה מאריך במילים....

fireman

New member
אם אתם לא קוראים

אז בשביל מה אני כותב? תראו מעבר לסבבה ול"שכונה" כאן בפורום צריך גם להתעסק בנושאים שמפריעים לנו ומציקים לנו בעיר בכדי שאולי נצליח להזיז ולשנות דברים לכן חשוב שתקראו ותמצאו לנכון גם להגיב הפורום הזה הוא הפנים של העיר באר שבע בתפוז, אני מבקש מכם, תבנו כאן פנים יפות, עם איכות, עם רמה גבוהה והתייחסות רצינית לנושאים בעייתיים בעיר זה רק לטובתנו ולטובת תדמית העיר

twigy

New member
גם אני כמובן קראתי

כבאי יקר, אתה טוען שערך הקרקע לא מושפע מהסביבה שלה, שזה ממש לא נכון, ושוב אני אומר, קח לדוגמא את רמת אביב לעומת שאר איזורי המגורים באיזור תל אביב. אני חי כאן בעיר ולא בעיירת פיתוח באר שבע צריכה לתת את המענה לצרכים של התושבים, רק הבעיה שהתושבים כאן התרגלו ש"חיים" זה לשבת בבית עם הילדים לראות טלויזיה ולהוציא פיצוחים לאורחים. אם ראיה לעתיד זה אומר להוסיף עוד בטון במקום עוד ירוק, אז רבותיי, העתיד שלנו הולך להיות לא פחות שחור מפיח מאשר בתל אביב. צריך להקים כאן פארקים שיהיה איפה לטייל, שיהיהו ספסלים לאורך השבילים, שיהיה אגם, לבאר שבע יש לאן להתפתח (בניגוד לעיר תל אביב - ששם אין לאן להתפתח, אלא אם כן הורסים ובונים מחדש). צריך כאן חיים אחרים, אחרת, אנחנו נמשיך להיות 2 ליגות מתחת לשאר הארץ.

fireman

New member
ההשוואה היא לא נכונה

תראה בדרום תל אביב יש דירות שעולות כמו וילה בנאות לון, דרום תל אביב נראית כמו פח אשפה אחד ענק, אבל בתים שם עולים 200 אלף דולר....למה? בגלל שיש שם פארקים? ממש לא, בגלל המיקום, תל אביב קרי מרכז הארץ זה תמיד יהיה ככה, ערך הקרקע באיזור המרכז גבוה הרבה יותר מאשר בנגב וזאת בגלל עתודות הקרקע. במרכז אין קרקעות כמו שכבר כתבת, אין לאן להתפתח רוחבית אלא לצופף את הערים ולבנות לגובה מה שהופך כל חלקת אדמה למבוקשת יותר ולפיכך לגם יקרה הרבה יותר אבל בבאר שבע למשל עיר ששטחה גדול יותר משטחה של העיר תל אביה מונה חצי מכמות האוכלוסיה שיש בתל אביב כלומר פחות אנשים על דונם. יש שפע של קרקעות שיכולות לענות על כל ביקוש אפשרי ולכן ערכן נמוך יותר אותה השוואה שערכת בין רמת אביב לתל אביב יכולה להיעשות גם בין נאות לון בבאר שבע לשאר חלקי העיר, אם תבדוק באופן יחסי את ההבדל בשווי הקרקע בין האיזור הזול ביותר בבאר שבע לבין האזור היקר ביותר בבאר שבע ותשווה אותו עם האזור הכי זול בתל אביב והאזור הכי יקר בתל אביב אתה תגלה שההבדלים באופן יחסי הם זהים לחלוטין וזה לא בגלל פארקים אלא בגלל אופי של האזור, תסכים איתי שיש יותר ביקוש לקרקעות באזור מרכז העיר מאשר בשכונה ו למשל. לגבי הקמה של ריאות ירוקות אני איתך באותה דעה, צריך להשקיע בפיתוח סביבתי, כיום מוקם פרוייקט ענק לאורך גדותיו של נחל באר שבע שמושקעים בו עשרות מיליוני שקלים למען הפיכתו לפארק ענק, אני מקווה שכל אותן השקעות לא יילכו לתמיון ושיידעו לנצל את הפארק הזה כמו שצריך ויהנו ממנו כמה שיותר כמו כן אני אשמח אם יקימו עוד ועוד פארקים כאלה וכמה שיותר, זה יהיה הרבה יותר טוב בעין אבל את הערך הגלובלי של הקרקעות בנגב לעומת ערך הקרקעות באזור המרכז זה לא יישנה

twigy

New member
קשה לי להסכים איתך על

זה שאיכות החיים באיזור מסוים לא משפיעים על ערך הדירה באותו האיזור.

yana4ka

New member
גבי "לשבת בבית עם פיצוחים"

בב"ש באמת אין הרבה מה לעשות (כמה כבר אפשר לחרוש על הקניון??!) אין הצגות,מועדונים....כלום! אין תרבות בעיר הזו. אנשים גרים פה. אבל לא חיים פה.המבין יבין.

למעלה