הבנת מניעי הטרור

דובי123

New member
הבנת מניעי הטרור

לעמדת מרצ ורוב תומכיה המוחלט ניתן להבין את מניעי הטרור חלק גדול גם חושב שמחינת הפלשתינים לפגע בכוחות הבטחון הרי זה לא רק מובן אלא גם תקין לפי חוקי המשחק אדגיש אין כוונתי לומר כי מי מתומכי מרצ חושב שטרור כנד "חמושים" ישראלים הנו מוצדק [למרות שיש כאלו הטוענים גם זאת כיש גבול מיודענו] אלא שלטענת אותם ,מביני המניעים" הטרור נגד חומושים הנו מוצדק מנקודת ראות הפלשתינים [כלומר אם נסתכל דרך עיניהם ולא דרך עיננו] היום נידונו פלשתינים ישראליפם למאסרי עולם על פיגועים כנגד אזרחים שאלתי היא: אם היו אותם פלשתינים ישראלים מבצעים טרור נגד "חמושים" ישראלים ניתן יה לומר שמנקודת עינהם טרור זה מוצדק נזכור כי לפי השקפתם הם אותו העם אלו ואלו פלשתינים אלו אחיהם של אלו ולהפך

בר בי רב

New member
אתה לא בעניינים, כנראה

ראשית, רבים מאנשי ´מרצ´, על אחת כמה וכמה האנטי-ציונים שביניהם, תומכים במוצהר ב-´מאבק הפלשתיני´ משיקולים ´גלובליים´ של ´אנטי-קולוניאליזם´, ´זכויות האדם´, ´הזכות להגדרה עצמית´ וכל מיני שטויות אחרות. שנית, ערביי ישראל ביצעו לא אחת פיגועים כנגד אנשי כוחות הביטחון (ועוד אינספור דריסות והכאות מזדמנות) מתוך נסיון להרוס את ישראל. השמאלני הממוצע איננו פוסט-מודרניסט ותומך ב-´מאבק הפלשתיני´ משיקולים אוניברסליים דוגמטיים, ומכאן שטענתך עקרה מתוכן.

דובי123

New member
שאלה איננה טענה

אני מציע שלא תקבע לאחרים מהי תשובתם ותניח להם להשיב אינך מצביע או תומך מרצ נא אפשר להם להשיב

smile2life

New member
נולדת אתמול?

בשום מקום לא תמצא נציג רישמי של מרצ תומל או מזדהה עם פעולות טרור ואלימות מכל סוג שהוא. טרור היא פעולה לא מובנת ולא לגיטימית

ricardo18

New member
ואני עדיין רואה הרבה צביעות כאשר

אנשים התומכים בכיבוש הישראלי - מכנים אחר כך ירי פלשתיני על כוחות בטחון כ"פעולות טרור".

דובי123

New member
לעמנדתך ירי על כוחות הבטחון הוא לגי

לגיטמי נו... וזאת בתגובה לסמילי שטוען שאיש ממרצ לא טוען זאת התנסה להשיב לשאלתי >>שאלתי היא: אם היו אותם פלשתינים ישראלים מבצעים טרור נגד "חמושים" ישראלים ניתן יה לומר שמנקודת עינהם טרור זה מוצדק<< שים לב טוב!! לא מדובר כלל בעמדותי/עמדותיך/עמדות סמילי/ כלפי הטרור! אלאשמנקודת עינהם של פלשתינים ישראלים

ricardo18

New member
אתה מסלף את דבריי - כתבתי בפירוש

זוהי צביעות עבור "אנשים התומכים בכיבוש הישראלי". כלומר, זוהי צביעות שאתה, מגנה ירי על חיילים ובמקביל אתה תומך בכיבוש. אני באופן אישי, ואני בטוח שגם אתה אגב, היינו שמחים לראות את אלימות המאבק גוועת. ודבר נוסף, אף פעם לא טענתי שדעותיי תואמות לחלוטין את מצע מרצ, למרות שאני כמעט בטוח שכל אנשי הרשימה היו מסכימים עם דבריי האחרונים.

smile2life

New member
תראו מה הכיבוש עשה לכולנו

מתווכחים איזו אלימות מוצדקת, כאשר ברור לכולם שאין אלימות מוצדקת מחד אבל ברור - לפחות לי - שאם אזדקק להשתמש באלימות עלמנת להגן על ביתי לא אחשוש. מה שהפלסטינים עושים הוא רחוק מלהחשב הגנה על ביתם אלא התגרות חוזרת ונישנית. ובכך לא ישיגו כלום.

דובי123

New member
תנסה לקרוא את השאלה ולא מה שאתה חוש

חושב ששאלתי באשר לכיבוש כל ישראל היא כיבוש - אין בה כמעט מקום ללא כיבוש והכיבוש ב48 הנו אכזר פי כמה מ67 כך שלגבי צביעות..... נראה לי שעליך להפנותה לעצמך שהנך מתכחש לשטחי 48 שכבושים הם לך תספר זאתלערבי הכפרי שכבשו אותו , גזלו את אדמתו , הקימו עליה ישובים וקיבוצים , הפקיעו לו את כל ורוב אדמותיו ונתנו אותן לישובים שהקימו על אדמותיו כדי שיהיה להם שטחים לעבד והוא נשאר עם חלק מזערי ושכניו הכובשים יש להם כעת פי 10 ויותר מאשר לו אז זה לא כיבוש?! איך תקרא לזה בדיוק?! מעשי חסד?

Haemek

New member
לא משנה איך תקרא לזה.

אבל אל תופתע שצהל מגיב. וגם אל תופתע אם משהו מ"הגיבורים הקדושים והשאהידים" יורה מתוך מחסה בסביבה אזרחית, ששם יפגעו גם הרבה אזרחים. להתגונן זה לגיטימי.

דובי123

New member
סמילי זה לא מה שכתבתי! והדגשתי זאת!

הרי הדגשתי שלא בכך מדובר מדובר בהבנת הצד השני והיולת לראות כי מבחינתו הוא זה מוצדק [ראה אימרתו של ברק בזמנו שאם היה פלשתיני היה מתגיים לארגון טרור] אין זה אומר שאתה [מרצ] מצדיקים זאת ורואים בזה דבר מוצדק אלא שיש לך את יכולת ההבנה לראות כיצד זה *בעינהם* ולהבין [ואולי לקבל] *שמבחינתם* הטרור מוצדק נקודה זו הודגשה בשאלתי!! הרבה פעמים אתה מגיב לי למה שאתה חושב שאכתוב ולא למה שהנני כותב ראשית תודה על התגובות יחד עם זה , אל תצא בהנחה מקובעת לגבי מה שאכתוב אלא בבקשה כאשר אתה קורא , שים לב מה אני כותב הנה כך כתבתי בשאלתי לה הגבת >>אדגיש אין כוונתי לומר כי מי מתומכי מרצ חושב שטרור כנד "חמושים" ישראלים הנו מוצדק [למרות שיש כאלו הטוענים גם זאת כיש גבול מיודענו] אלא שלטענת אותם ,מביני המניעים" הטרור נגד חומושים הנו מוצדק מנקודת ראות הפלשתינים [כלומר אם נסתכל דרך עיניהם ולא דרך עיננו<< קטע שלם הוקדש ע"מ להבהיר נקודה זו ! אם תאפשר לעצמך באמת לקרוא את הכתוב ולא תקרא את מה שנקודת המטוצא לך גורמת לחשוב שאני כותב הרי הדברים יהיו לנגד עיניך

smile2life

New member
מתנצל

אני אקח קורס בהבנת הנקרא דחוף

דובי123

New member
באמת שאין צורך להתנצל

פשוט אתה יודע קשה לנהל דיון אם כל צד טוען בהתעלמות מטענות הצד השני [זה שלא במכוון זה לא משנה את העובדה שכך אי אפשר להתדיין]

למעלה