הבנת הנקרא

הבנת הנקרא

התעוררו בי כמה שאלות למקרא הודעת הועד האחרונה בעניין הטייס הראשי. ציטוט: " מאחר ואמנון האן הודיע כי הוא מבקש להמשיך בתפקידו כדי לסיים מספר פרוייקטים הקשורים בעדכון ספר העזר המבצעי משהה ועד האגודה חיפוש מחליף לתפקיד זה על מנת לא לחבל במאמצים לסיים מטלות אלו". הבנת הנקרא: מן הכתוב משתמע כי לפני ההחלטה הזו חיפש הועד החדש מחליף לטייס הראשי או לפחות התכוון לעשות כן; ושהטייס הראשי ביקש להשאר בתפקידו ונענה בחיוב. שאלות: 1. האם הבנתי נכונה את הכתוב והמאורעות כך התרחשו? אם כך היה , מה היו השיקולים שלפיהם החליט הועד החדש מייד עם כניסתו להחליף איש כה מרכזי? בחילופי שלטון נוהגים לעתים שרים חדשים להחליף מנכ"ל משרד וראש לשכה מטעמי נאמנות מפלגתית או אישית. האם זה כך גם אצלנו? ואם זה כך האם זהו נוהל תקין? או שמא הוחלט כך מכיון שהאיש לא מלא את תפקידו כהלכה? ואם כן, במה לא מילא את תפקידו כהלכה? ואם היתה החלטה קודמת על החלפתו, מדוע אינה מופיעה בפרוטוקולים? אני נוטה להאמין שהועד כלל לא החליט החלטה כזו באופן תקני, אם כי יתכן שגילגל מחשבות שונות כדרכו של כל ועד; שאם לא כן בודאי היינו שומעים על כך בהחלטה מנומקת. אם כך, מדוע נכתב נוסח כזה בפרוטוקול, נוסח המציג את הועד כפועל בחפזון או אולי משיקולים זרים, ואת אמנון כעני העומד בפתח? לדעתי אנו רואים שוב רשלנות בניסוח המשקפת העדר פרגון--דבר שאנו מכירים היטב במקומותינו. אילו הייתי חבר בועד החדש הייתי כותב אותם דברים בניסוח אחר לגמרי, כדלהלן: "הועד החליט להאריך את מינויו של הטייס הראשי עד להודעה חדשה. הועד רואה בעדכון ספר העזר המבצעי פרוייקט רב חשיבות, והינחה את הטייס הראשי לשים דגש מיוחד על פרוייקט זה". כך היו כולם מרויחים, השאלות המטרידות ששאלתי לא היו נשאלות, לא היה מקום למרירות מצד איש, הועד היה תורם לאוירה של פרגון במקום לאוירה של חשד. ועדיין היתה נשמרת לו האופציה של החלפת הטייס הראשי כראות עיני הועד. מכיון שהבמה הציבורית באגודה מצטיינת באי-פרגון הרשיתי לעצמי להעיר הערות אלו . אמנם אני חבר של אמנון, אבל הייתי כותב דברים דומים גם אילו היה מדובר באנשים אחרים. נושא המכתב אינו אמנון כי אם רגישות לזולת ותרבות הניסוח.

תוספת

בכל האמור לעיל אין כדי לגרוע מהערכתי לועד על עבודתו, וביחוד על גישת השקיפות ועל הנכונות להעמיד לעיון הציבור את הפרוטוקולים.

צח אריה

New member
מה לא טוב בטייס הראשי

אם מחפשים טייס ראשי צריך לעשות מכרז ולא למנות מישהו מטעם הועד החדש. זה לא תקין. אבל מה הבעיה עם הטייס הראשי שלנו. למה צריך להחליף אותו. אני יודע שהיו כמה חברים שהיו שמחים להיפטר ממנו אבל זה רק בגלל נקמנות בגלל שהוא לא נתן להם דרגות סתם ולא עיגל להם פינות. חבל שאנחנו לומדים מהפוליטקאים בכנסת - ברגע שיש ממשלה חדשה מחליפים את כל מי שהוא לא יס-מן.

avihart

New member
ואוליי לא היו הדברים מעולם!

נחי שלום נכון התיאור שלך הוא בהחלט יכול להיות אחד מהתסריטים שהובילו למשפט שכה התעמקת בו! אך יכול להיות תסריט אחר יותר תמים ופחות נוגע לכבודם של אנשים. כגון: הטייס הראשי הכריז בישיבה הראשונה כי מעוניין הוא לפרוש מתפקידו, לאחר ששקל בעניין שוב, הסיק כי פרישתו תסכן את עבודתו החשובה והיא תרד לטמיון , חזר בו הטייס מהכרזתו , וההמשך ככתוב בפרוטוקול. ברור כי אם כך התרחשו הדברים השאלות הבאות שאתה מעלה אינן רלוונטיות. 1. האם הבנתי נכונה את הכתוב והמאורעות כך התרחשו? (לא!) 2. מה היו השיקולים שלפיהם החליט הועד החדש מייד עם כניסתו להחליף איש כה מרכזי? (לא היו!) 3. בחילופי שלטון נוהגים לעתים שרים חדשים להחליף מנכ"ל משרד וראש לשכה מטעמי נאמנות מפלגתית או אישית. האם זה כך גם אצלנו? (לא!) 4. ואם זה כך האם זהו נוהל תקין? (לא!) 5. או שמא הוחלט כך מכיון שהאיש לא מלא את תפקידו כהלכה? (לא רלוונטי!) 6. ואם כן, במה לא מילא את תפקידו כהלכה? (לא רלוונטי!) 7. ואם היתה החלטה קודמת על החלפתו, מדוע אינה מופיעה בפרוטוקולים? (לא הייתה !) מאחר וזו לא הפעם הראשונה שלך שהנך נוקט בגישה של, להעלות השערה להפוך אותה לעובדה. וכבר לצאת בביקורת על העובדה שאתה ייצרת . אציין כפי ששלחתי לך לדואר האלקטרוני הפרטי (ועד היום טרם קיבלתי תשובה). כתבתה (כמה שורות למטה תחת הכותרת תוספת לשמשון). כי אנו ביקרנו את הטייס הראשי , ושאלתי אותך היכן יש אזה רמז לביקורת על עבודת הטייס בהודעה לחברים?. נכון כי ניתן היה להסיק כי אנו מבקרים את ועדת הדרכה, ואנו מודים לך שהערתה את תשומת ליבנו לכך, ואכן הודעת הבהרה יצאה בהתאם. לא נסתר מעניי העובדה כי למה שאתה מטיף אינך בבחינת נאה דורש נאה מקיים, אתה מבקר אותנו כי אנו מבקרים את האחרים ובכך גם נמצאת אתה חוטא בחטא הביקורת, חטא שאתה חוזר עליו גם עתה. ואולי איך לך רק השערות? ואולי אנך למד רק מהכתוב? אלה למד אתה גם ממקור שמועה, האם אתה רוצה ללבן את הרכילות הזו בפורום?, ואם הטייס הראשי חברך כפי שאתה כותב, למה אינך מברר אתו את העניין ישירות? אין ספק כי סיפורים אלו עסיסיים יותר ממאמר מאלף על מבנה הכנף של המצנח. אך מפנה אני אותך להחלטת הועד כי " נושאים אישיים או החלטות העלולות לפגוע בצנעת הפרט לא יפורסמו באתר." ולכן לצערי לא אוכל להשביע את רעבונך לרכילות זולה ועסיסית. אבי הרטמן

למעלה