אני רואה שאת כבר מבינה בעצמך
כל מה שאני יכול לספר לך בקשר לזה זה איך זה הופיע בסיטואציה שכתבתי את המשפט הזה. הייתי בבית בסופ"ש והרגשתי טוב עם עצמי והיה לי כיף והרגשתי אנרגטי והסתכלתי במראה ואהבתי מה שראיתי ואז עלתה לי המחשבה - אני צריך לצאת היום! ואז אחרי המחשבה הזאת התחילו מחשבות אחרות, לצאת לאן? עם מי? והתחלתי לחשב ולעשות מטמטיקה הסתברויות וחישובים אחרים בראש. עברתי על הרשימה בפלאפון.. לא מצאתי מי, ומי שמצאתי היה לו סדרי עדיפויות אחרים. ובסוף עמדה בפני האופציה האחרונה - לצאת לבד, שזה לא משהו שזר לי, אבל לשם שינוי פשוט לא התחשק לי לצאת בכל מחיר. ואחרי כל החישובים הרעיונות והמחשבות מצאתי את עצמי נשאר בבית, אבל לא באותו מצב רוח מרומם של קודם.. אלא במצברוח מזופת משהו. ואני מאז שגיליתי את השיטה של ביירון קייטי מברך מצבי רוח מזופתים שהרי הם הזדמנות נפלאה לעשות את השיטה עליהם. ואכן זה מה שעשיתי.. לקחתי דף.. ו5 ד' .. לא יותר.. על המחשבה "אני צריך לצאת" אני לא אתחיל לפרט על התהליך ובדיוק את סדר הדברים, אבל בסופו של דבר הבנתי ש"אני צריך לצאת" זאת רק מחשבה, זאת לא המציאות, המציאות היא שאני לא צריך לצאת.. כי עובדה שזה לא קורה. והמחשבה "אני צריך לצאת" זאת מחשבה שמתווכחת עם המציאות ומתנגדת לה.. זאת מחשבה שאומרת שמה שיש זה לא מספיק טוב וצריך להיות משהו אחר. ושבסוף התהליך הרגשתי איך המחשבה הזאת עוזבת אותי כמו שהיא באה, פתאום היה נפלא לי להישאר בבית.. נגלו לפני כל הסיבות ללמה עדיף לי להישאר בבית, וכמה נפלא זה להיות בבית כשאתה ער, שמח, ורגוע.. פתאום אין בעיה וזה כמו להתעורר מחלום רע ולגלות שהכל בסדר. וזה היה מדהים לראות איך כל המציאות השתנתה ברגע אחד, בלי שמשהו חיצוני בכלל היה צריך להשתנות. ההבדל בין גן עדן לגהנום הוא השקפה. והבנתי שכל עת שניסיתי לשלוט, בכוח לצאת! בכוח למצוא עם מי, בכוח בכוח בכוח .. סבלתי סבל נוראי. וכשלא עשיתי את זה... הרגשתי נפלא.