הבנקים

tookmy

New member
הבנקים

כתורמים לאפליה על פי גזע, עדה ומצב סוציו אקונומי. לאחרונה, עברו חלק ניכר מסניפי בנק הפועלים לחמישה מי עבודה בשבוע. למה לתת שירות ללקוחות אם אפשר להימנע? עכשיו, שימו לב להבדלים: בעיר אחת קטנה, אך מוגדרת עיר מבחינת מעמד בחוק ומספר תושבים וכו', יש סניף אחד בלבד של בנק הפועלים. העיר היא עיירת פיתוח לשעבר, אוכלוסיה גדולה של עולים, הרבה מובטלים, הרבה אנשים ממוצא מזרחי, הרבה אנשים בלי כסף. בסניף, מאז ומתמיד, וביחוד בשנים האחרונות, תמיד תורים גדולים, ולפני כשנה הסניף עבר שיפוץ שמאז אין למצוא בו ידיים ורגליים וכל מה שנשאר זה לעמוד שעה בתור כדי לגלות שעמדת בתור לא נכון. עכשיו גם סגרו ביום שישי, כאילו עד עכשיו לא היה גרוע. לא רחוק משם, ישוב גדול בעל מועצה מקומית. לא מוגדר כעיר, כי אין מספיק תושבים. מיעוט של עולים, אוכלוסיה יחסית במעמד סוציואקונומי בינוני-גבוה ברובה. בישוב הזה, שימו לב, שני סניפים של בנק הפועלים. אמנם קטנים יותר, אבל שניים. אחד מהם, כמובן, ממשיך לפתוח את שעריו בימי שישי. עד כאן אפליה ברורה. חוץ מזה לפחות בבנק של העיר, לא יודעת איך בישוב, כשמתקשרים למה שהיה פעם מספר של הבנק, מקבלים מספר של איזה מוקד אחיד ומרכזי בתל אביב. במקרה שלי, קיבלתי איזשהו מכתב מהבנק ורציתי לטפל בו. יצא שנאלצתי לגשת לסניף, כי לא הצלחתי לטפל בטלפון. עכשיו אני שואלת את עצמי אם להעביר את החשבון מסניף של בנק בעיר פיתוח לסניף של ישוב אקסלוסיבי, אבל בשביל זה אני אצטרך לעמוד בתור. אגב, כשהגעתי לטפל במכתב ההוא, לא טיפלתי בנושא נוסף, כי לא היה לי ברור באיזה תור לעמוד, ולא התחשק לי לעמוד סתם שעה. הצילו!!!! האמת, אני מציעה כמו בארגנטינה, להתחיל להתיז להם עם ספריי ולדפוק על החלונות, אולי השיטה הזו תעבוד.

בנק זה עסק מסחרי לכל דבר.

מומלץ לפתוח חשבון במקום שבו לא מחכים בתור, ולבצע את רוב הפעולות דרך קווי תקשורת. יתכן ואם נשבור קירות ישמעו אותנו, אך כנראה שיש דרכים טובות יותר: הקמת מפלגה, הפגנות, ופניות מרובות למנהלי הבנקים.

דור לוי

New member
ובכל מקרה בבקשה להימנע

מלקרוא לפעולות לא חוקיות על גבי הפורום. ברור לי שלא באמת התכוונת לזה...

1שורלק

New member
צודקת

מבנה שוק הבנקאות הישראל הוא ריכוזי מדי, עם מעורבות ממשלתית רבה מדי, והרגולציות הקיימות אינן מעודדות תחרותיות אלא לפעמים מגבילות תחרות. את המחיר משלמים כולנו בעמלות גבוהות, פערי ריבית ענקיים, שירות לקוי ופגיעה בהקצאת המקורות במשק (רוב ההלוואות הולכות למקורבים, ומעט מדי להמוני עסקים קטנים ומשקי בית). נקווה שאכן המצב ישתנה ע"י הממשלה הנוכחית, וכבר הוקם צוות במשרד האוצר בראשון המנכ"ל לבחון רעיונות לשינוי השוק הריכוזי הזה. שורלק

דור לוי

New member
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק ../images/Emo10.gif

למיטב זכרוני סיפרתי בעבר על התוכניות של נתניהו בנדון. השבוע שמעתי ברדיו שהאוצר מתכוון ליישם את אותן תוכניות... מה שמגוחך בהצעות כרגע... הוא שהדרך שהאוצר בחר להגדיל תחרותיות, היא ע"י צימצום מספר השחקנים בענף ע"י מיזוג 5 (?) בנקים בינוניים וקטנים לקבוצה אחת גדולה. זה בדיוק, הפוך מהגדלת תחרות...

1שורלק

New member
הצחוק טוב לבריאות

וכבר נאמר שכלכלה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה ועוד אינם מדעים מדוייקים ואינם מתימתיקה פשטנית. ובמקרה שלנו - אולי אם יהיו שלושה בנקים גדולים ויותר שווים בכוחם, ההתכסחות בינהם תגדל לטובת הקהל. לעומת המצב כיום שיש שני בנקים גדולים, והשלישי מזדנב אחריהם עם 10% נתח שוק בלבד ומתקשה לזנב בהם. וזאת יען כי יש משמעות ליתרונות לגודל. רק אולי. במקביל יש להסיר מחסומים מבנקים זרים להיכנס לארץ, ולעורר תחרות בעיקר בתיווך הפיננסי, מול הבנקים המקומיים. אשמח לשמוע רעיונות נוספים. שורלק

דור לוי

New member
משמעות המונח "יתרון לגודל" ../images/Emo63.gif

כשמדברים בכלכלה על יתרון לגודל, הכוונה לאמר שככל ש"פס הייצור" שלך בעל הספק (במובן קיבולת) גדול יותר, המחיר ליחידה זול יותר. לא תמיד מתקיים מצב של יתרון לגודל. כאשר נתניהו מדבר על איחוד ל 3 קבוצות אין מדובר על יעילות בשל ייתרון לגודל אלא אולי משאבים רבים יותר לכל בנק. אבל בלי להתכוון לכך (ואולי בעצם עם) התוצאה הכמעט וודאית תהיה קרטליזציה גבוהה יותר. החלופה העדיפה צריכה להיות בכיוון כללי (וצריך לחשוב על הדרך והפרטים): א. הענקת יתרונות יחסיים לבנקים המחזיקים בפלח שוק קטן, כפי שהממונה על ההגבלים יוצר מגבלות וחסרונות יחסיים על מונופולים. ו/או ב. חיזוק גב של בנקים קטנים ע"י קישורם עם גורמים עסקיים שאינם בנקים או בנקים מחו"ל. לילה טוב

1שורלק

New member
יכול להיות

שאתה צודק, מדובר בשוק עם מבנה היסטורי של עשרות שנים והפתרונות לפתיחתו ולהגדלת התחרותיות אינם כה פשוטים. שורלק

למעלה