הבן שלי

ח ל ו ם 1

New member
הבן שלי

כשבני היה בן 3 כבר הפנתה אותו הגננת לאבחון.. הפסיכולוגית אמרה שהוא מחוננן וזה עודד אותנו.. כיום הוא בכיתה ב', ממש לא קל לו, הוא ילד אינטלגנט ותוצאות לימודיו בין הגבוהים בכיתה, הוא התקבל לתוכנית המחוננים של משרד החינוך. אך, למרות זאת, המורה מתלוננת על קושי , הוא לא יושב, פתאום מתנתק, לא מקשיב. מאד קשה לנו כהורים לקבל את הפער הזה: מצד אחד מצליח בלימודים מצד שני הקושי של לשבת על התוסיק ולהתרכז... החלטנו לנסות לתת לו תרופה, בלב מאד כבד, מפחדים שהאור בעיניים יכבה לו.. היום היתה לי התפרצות, צעקתי עליו ואפילו הכתי אותו על משהו שהוא עשה ושבקשתי כבר כל השבוע שלא יעשה זאת. הוא כל הזמן מקלקל דברים בבית, שבלתי הפיך לתקנם, כל הזמן הוא מתרץ זאת כחוסר יכולתו לשלוט בעצמו, כמשהו שהוא לא שם לב אליו. מאד קשה לנו עם ההתנהגות שלו, עם זה שהוא משמיע קולות וציפצופים ויחד עם זה לראות כמה הוא מבריק, קולט הכל בשניות , ובעל ידע כללי יוצא מן הכלל . אולי אני לא מבינה מה משמעות האבחנה הזאת, הוא אובחן בעיקר על רקע חוסר ויסות סנסורי (תחושתי)... הרבה כואב לי עליו, ועל התקופה הלא קלה שהוא עובר, עליות וירידות שאני לא מבינה ואולי מפספסת אותו בדרך.. אני לא יודעת אם זה נכון לתת לו את התרופה, אנילא רוצה להתערב בבסיס החיוני שבו, אבל אני יודעת שקשה לו ולנו קשה, וכתוצאה מכך אנו לא מכילים אותו כמו שצריך ויש הרבה כעסים סביב נושא ההתנהגות שלו... קצת הרבה עצוב לי קצת הרבה אובדת עצות, מה נכון, מה לא נכון אשמח אם תשתפו אותי בכל צורה שהיא , בנסיונכם עם התרופה ועם סיטואציות כאלה או אחרות תודה לילה טוב חלום

05 מיכל

New member
תרופה - איזו, מי נתן ומתי?

האם מדובר ברטלין? מי אבחן את הילד ומתי? מי המליץ על רטלין? אם אובנה הפרעת קשב על ידי רופא מומחה להפרעות קשב, ואם הרופא המליץ על רטלין - אין סיבה לפחד. אם האור בעיניים יכבה - צריכים לדבר עם הרופא ולבדוק שוב את המינון. בד"כ זה לא קורה, ואם כן - זה הרבה פעמים בעיה של מינון. אם לא זה היה התהליך, או שלא מדובר על רטלין - ספרי לנו מה כן היה, מי אבחן ומה נמצא, ונחשוב הלאה. בהצלחה!

למעלה