הבן שלי עוקב אחרי

הבן שלי עוקב אחרי

התיעצתי בפורום הורים בנוגע לבן שלי, ואני לא יודעת איך - אבל הוא זיהה את עצמו וגילה את ההודעה שלי. יכול להיות שהוא מצא את שם המשתמש שלי, ויכול להיות בדרך מחוכמת אחרת. זה לא משנה. העיקר ההוא שהוא נורא כועס עלי עכשיו, לא מוכן לדבר איתי בכלל, ורוצה שאני אבקש שימחקו את ההודעה. מה עושים? איך מדברים איתו? איך משכנעים אותו שהכל היה לטובתו? האם באמת לבקש ממנהל הפורום למחוק את ההודעה?

Kalla

New member
אין לי מושג מה סוג הדברים

שכתבת על בנך, אך כנראה שבעיניו חשפת משהו אישי והוא נפגע. כנראה השארת את המחשב פתוח על עמוד הפורום (או שהוא ידע שאת גולשת שם ונכנס לבדוק במה מדובר) והוא זיהה את עצמו בתיאור בהודעתך. בכל מקרה, הייתי מוחקת את ההודעה - גם לבנך יש זכות לפרטיות.

פלגיה

New member
לדעתי - בהחלט למחוק

ובפעמים הבאות: א. להסוות היטב את האינפורמציה שלא יהיה קל לזהות ב. לצאת משם המשתמש שלך כשאת עוזבת את המחשב (ועדיף לא להשתמש באוציות הזיכרון האוטומטי שהמחשב מספק)

לא מסכימה עם קודמותיי

כל עוד הקפדת על אנונימיות (כלומר, אין אחרים שיכולים בעזרת ההודעה הזאת לדעת עליו פרטים אינטימיים שלא ידעו קודם) זכותך לדבר עם אנשים וכן, גם עליו. למה, את רותחת מכעס בכל פעם שהוא אומר לחברים שלו שאמא שלו הנודניקית לא מרשה לו עוד כמה דקות על המחשב?

פלגיה

New member
זאת הסתכלות מעניינת...

אבל לפחות אני ארתח מזעם אם אגלה בפורום תלונות על "אמא שלי המכשפה הנוראים והאיומה" (להבדיל סתם מ"נודניקית"), ואגב - בתפקיד מנהלת פורום כבר נתקלתי בבקשות של גולשים שאמחוק הודעות שלהם בגלל שזיהו אותם.

noa_f

New member
רגע, אבל אם לא ידעו שמדובר בך?

כלומר, רק את יודעת שזו את, אבל הילד מחובר כמשתמש אנונימי ולא מסר פרטים מזהים על עצמו? מה ההבדל בין זה לבין הורים שמתלוננים על המורה של הילד או מספרים על בעיה של הילד וכו'?

פלגיה

New member
אז זאת השאלה הגדולה

האם מתן הפרטים גורם לזיהוי. וגם אם הורה מספר על הילד ובכך מסגיר פרטים שיכולים להביא לזיהויו (כבר קרה כאן בפורום) - זאת בעיה גדולה של פגיעה בזכות הילד לחיסיון.

noa_f

New member
ובכל זאת, יש פורומי הורים למכביר

ואני לא חושבת שהודעות נמחקות בהן בסיטונות (למרות שהקף הזיהוי בהם גדול). האם זה מסוג הדברים ש"רק לאמא ולאבא מותר?" ואני שואלת בייחוד כי את כתבת "אני ארתח מזעם". אני יודעת שאני אולי ארגיש מבוכה כלשהיא, אבל זעם? אני מדברת על הילדים שלי כל הזמן וגם צוחקת עליהם חופשי...

פלגיה

New member
אני מאוד מקפידה על זה

לא כותבת דברים שעלולים להביך אותם, ומקבלת הסכמה במקרה של ספק ("אכפת לך אם אשאל על זה באינטרנט?") אבל זה גם בגלל שאני מאוד מזוהה כבר, והרבה מכירים אותי ואת ילדי. אני גם לא מעלה תמונות לרשת ללא רשותם. במקביל אני מבקשת שיתוף מראש שלי בתכנים שמועלים עלי, ולכן אני כועסת אם לא.

noa_f

New member
עכשיו הבנתי

אני מנסה לתת כמה שפחות פרטים אישיים (ספציפיים). אני מאוד מקווה שאני מצליחה
את הילד לימדתי שפשוט לא נותנים שום פרטים מזהים ברשת - במיוחד בגילו. אבל מעולם לא חשבתי לשאול אותו אם מותר לי לדבר עליו... נקודה למחשבה (עבורי), דוקא.

לגבי זה אני מסכימה

אבל לא בטוח שהילד כאן כועס כי אחרים יכולים לזהות אותו ובכך אמו הביכה אותו, נראה שהוא כועס על עצם זה שדיברה עליו ואמרה מה שאמרה.

אור2221

New member
לא מסכימה

לא מדובר על הודעה בה מוזכר הילד באקראי, אלא הודעה העוסקת בו. אם הוא כבר בגיל להביע בו התנגדות - נראה לי שכדאי לכבד את זה, אחרת הילד יכול לאבד אמון ולהתחיל לבלוש אחרי האם כדי לגלות מה היא כותבת עליו בפורומים - ולאם לא יהיה על מה להלין.

תמיר1991

New member
בהחלט../images/Emo26.gif

לא הייתי רוצה שאמי תכתוב עלי ללא ידיעתי. אם הייתה עושה זאת בידיעתי, הייתי מסכים בהחלט, אך בלא ידיעתי הייתי מעורר מהומה בבית, חד וחלק. אם הילד אינו מעוניין בכך, מדוע לעשות דברים כנגד רצונו? ואכן, אינני יכול לבטא זאת טוב ממך, במשפטך: "נראה לי שכדאי לכבד את זה, אחרת הילד יכול לאבד אמון ולהתחיל לבלוש אחרי האם כדי לגלות מה היא כותבת עליו בפורומים - ולאם לא יהיה על מה להלין." תמיר.

ואני חושבת שזכותה של האם

לדבר על הילד, בהנחה שאיננה חושפת אותו (כלומר, היחיד שיכול לדעת שהיא דיברה עליו הוא הוא עצמו). זכותו גם של הילד לדבר על האמא בפורומים בהם הוא משתתף.

למעלה