הבן שלי לא אוהב מגע ...

הבן שלי לא אוהב מגע ...

רציתי להתייעץ איתכם, הבן שלי בן 4 וחצי ומגיל קטן הוא לא אוהב מגע נשיקות (תמיד מנגב אותן) , אני "קונה" ממנו את הנשיקות ("רק אם תתן לי נשיקה ...אני אתן לך ...") הוא לא אוהב שאני נשכבת לידו במיטה ומקריאה לו סיפור ("צפוף לי ..") יש מקרים שהוא נותן לי אפשרות "להמרח" ולנשק אבל הן מעטות יחסית - תמיד נפרד ממני עם חיבוק חם ונשיקה בגן, גם שאני חוזרת מהעבודה מקבל את פני בחום, ואם הוא מאוד עייף במיטה ואוטוטו נרדם אז הוא מרשה לי "לאכול" אותו. רשמנו אותו לחוג קארטה אך הוא לא אוהב את משחקי המלחמה והאיבקות עם ילדים אחרים הוא מרגיש לא נוח עם זה אז ירדנו מהנושא. לעומת זאת הבת שלי בת 6 נמרחת בכל הזדמנות ובכל לילה אוהבת להתכרבל איתי (היא באה אלינו למיטה בלילה) , האם אתם חושבים שענין המגע קשור להנקה כי את הבן הנקתי רק 3 שבועות (את הבת 4 חודשים) , מה כדאי לי לעשות על מנת לגרום להנות מהמגע . תודה מראש.

Kalla

New member
אני לא הנקתי את שלושת ילדיי

אבל הם מאוד אוהבים מגע ומתחבקים ומתנשקים המון. לדעתי אין קשר. שמעתי שיש ילדים רגישים למגע, אך איני יודעת על זה כלום - בטח אחרים שיודעים יענו לך. בכל מקרה לדעתי לא צריך לכפות עליו, בטח לא לשכב איתו במיטה אם הוא לא רוצה. אפשר פשוט לשבת לידו ולקרוא. מקווה שאחרים יעזרו לך יותר.

ליאת +

New member
לתת לו את המרחב שלו

לא נראה לי שיש ברירה אחרת. עם כל הבאסה שבדבר. הלחצות במקרים האלה רק גורמות , לדעתי, לתגובה נגדית. לראות את זה כתכונה של הילד, וגם כאתגר שהוא מציב לך: איך להרגיש קרובה אליו בדרכים אחרות (שיחה, טיול משותף, התעמקות בנושא שמעניין אותו).

אפרת_ח

New member
אני נגד "קניית" נשיקות

סליחה על הבוטות, אבל היתה פה פעם רשימה של דברים שכדאי לעשות עם ילדים כדי שלא יפלו קורבן חס וחלילה לתקיפות, ונדמה לי ש"קניית" נשיקות נכנסת לרשימה האסורה. לא נראה לי שזה קשור להנקה, כי את שניהם הנקת רק כשהיו תינוקות קטנים ממש בגיל שבכל מקרה עוד יש הרבה מגע גופני, ואני מנחשת שגם בקבוק נתת על ידיים, בחיבוק

אני אשתדל פחות ...

תודה אפרת את צודקת, אני אשתדל פחות ... אך כמו שאני מכירה את עצמי אני לא לגמרי אמנע כי לעתים אני כל כך רוצה "להרגיש" אותו , אני כל כך נהנית כשהוא בא לבקש נחמה כשאחותו מעליבה ... ולפעמים אני אומרת ".. מה אומרים .. ואיפה הנשיקה ..." או ".. קודם נשיקה ..." , על פי המצלתך אני אשתדל פחות . תודה

גם אצלי אלה שינקו יותר "נמרחים "

יותר, אבל אצלך זה נראה לי כבר משהו שאולי שווה בדיקה: איך הוא מגיב למגע החומרים? האם הוא אוהב לשחק במים, בחול, על הדשא? האם הוא אוהב עיסוי? האם הוא נרתע מילדים בגן כשהם מדי פעלתניים (תופס את הפעלתנות כאיום)? מה היחס שלו למרקמים שונים באוכל? דייסה, סלט, קציצה, מילקשייק? יתכן ועלית על רגישות יתר למגע שבזה מטפלים בריפוי בעיסוק. מצד שני אם הכל בסדר- כנראה שזה נפשי. ואז כדאי לנסות למצוא סוגי מגע שהוא כן אוהב (מגע עדין נורא, או להפך- חזק יותר?) אגב אני גם שנאתי נשיקות בתור ילדה במיוחד שנישקו אותי ללחי כל מיני דודות, אז בזה אני מבינה אותו
.

נדיה, האם היום את אוהבת מגע?

בנושא רגישות יתר, קראתי על כך וגם בדקתי את נושא הרגישות אצל הבן שלי הוא מאוד אוהב מים, וללכת יחף בגן שעשועים, חול דשא, הוא באמת תופס פעלתנות כאיום (למרות שהוא בעצמו ילד מאוד פעלתן), בנושא האוכל אין לא בעיה עם מרקמים שונים באוכל, אולי בכל זאת אתייעץ עם מרפאה בעיסוק בנושא, נדיה רציתי לשאול - אם בתור ילדה לא אהבת נשיקות, איך את היום מגיבה למגע (אוהבת, נרתעת, מאופקת ...) ? חשוב לי לדעת מה המשמעות של כך לעתיד , אני כבר מכינה את עצמי נפשית שבעוד כמה שנים (מקסימום שנתיים ..) הוא כבר לא ירצה לקבל נשיקות גם לא מאמא (בטח לא ליד חברים) לכן אני מנצלת כל רגע עכשיו. תודה

תלוי של מי../images/Emo8.gif

אבל אני יכולה להרגיע אותך, אני חושבת שאין לי בעיה עם זה היום
אם כי...נשיקות הן עדיין לא כוס התה שלי.

לאה_מ

New member
אני לא חושבת שזה קשור להנקה.

יש ילדים שפחות אוהבים מגע, ויש כאלה שיותר אוהבים מגע. אמא שלי הניקה אותי ואת האחים שלי, ובכל זאת אחי ממש לא אהב מגע כילד (היה "מנגב" נשיקות שנתנו לו, סרב לתת נשיקות גם לקרובים לו ביותר וכו´), ולעומת זאת אחי הצעיר ואני היינו בהחלט מהסוג הנוגע. זה יכול להיות קשור לתחושתיות יתר, אבל לאו דוקא. לפעמים פשוט זה לא משהו שאוהבים. ואני מסכימה עם אפרת לגבי קנית הנשיקות. גם אני לא אוהבת את זה, ולא רק מהסיבה שאפרת ציינה, אלא נראה לי שזה משהו שצריך לתת ברצון, ולא לקנות בשוחד. נראה לי שעדיף שתמצאי את צורת הקשר שמתאימה לכם, שתהיה פחות פיזית אולי, אבל לא פחות אינטימית.

anat30g

New member
האם הוא אף פעם לא בא לבקש נחמה?

גם לי יש בת נמרחת (ברמה של קרציה לעיתים) ותאומים שצריך לקשור אותם על מנת לקבל מהם נשיקות וחיבוקים... אבל כשהם נופלים, מקבלים מכה, או עצובים הם יודעים לאיפה ללכת לקבל נחמה - בידים של אבא ושל אמא... השאלה היא האם הילד בכלל לא אוהב מגע שלכם, גם לא לנחמה? כתבת שיש מצבים שבהם הוא כן עושה את זה, ככה שלא נראה לי שמדובר במצב קליני... (לא שאני מומחית גדולה בנושא). אני הנקתי את כל 4 ילדי - אפילו התאומים ינקו 6 חודשים לסרוגין - וחוץ מהבת, אף אחד לא אוהב להימרח. לא אוהב שמטרידים אותו בנשיקות וחיבוקים, בעיקר לא שהם עסוקים בדברים אחרים... לא אוהבים לנשק אורחים, וכשהם כבר נותנים נשיקה זה בא מהם ולא בכלל שביקשו מהם.

בהחלט לא קליני ..

כן נכון המקרה לא קליני ... הוא תמיד מבקש נחמה כשאחותו מעליבה ... או כשאבא כועס עליו ... אז כמובן אני מנצלת את הרגע עד תום ומחבקת ומנשקת ... הוא גם נותן נשיקות פה ושם אך לעתים רחוקות, הסיבה שהעליתי את הנושא הוא כי נראה לי (יתכן ואני טועה) שילד שלא אוהב מגע יהיה מאופק יותר בעתיד, פחות יפרוק את רגשותיו , פחות משוחרר ... לכן חשוב לי לגרום להנות מהמגע. תודה

לאה_מ

New member
אני לא בטוחה שיש קשר ישיר.

אמרתי כאן שיש לי אח שכילד ממש לא הסכים שינשקו אותו או לנשק אחרים, אפילו את אמא... והיום הוא אדם רגיש, נהדר, מחבק... לא נראה לי שיש לו בעיה של איפוק יתר או שהוא עצור מדי.

droli

New member
נכון שלא לכל דבר רצים לאיש מקצוע

אבל ילד שיש לו בעית מגע היה מדליק לי אור אדום. ואני מתנצלת מראש שאני לא מכירה את כל ההיסטוריה ומאד יכול להיות שאני טועה בגישה. אני יודעת ממקרה קיצוני אחר לגמרי - של בת של בת דודתי - שלילדה יש בעית מגע אמיתית וצריך לעבוד איתה על תחושות. יכול להיות שהילד לא אוהב מגע, ויכול להיות שיש בעיה.

למעלה