הבן שלי בן 11

דפנה פ

New member
הבן שלי בן 11

בני שנולד בלידה קשה מאוד מאוד כיום בן 11 אובחן ע"י פסיאטר ילדים כסובל מבעיית קשב מכיתה ג מטופל בריטלין. הילד עם קשיים חיברותיים רגשיים מחונן בתחום האומנות .נעשה לו אבחון דידקטי לפני שנה ורענון שלו השנה ונמצא שקשייו בבית הספר הם על סמך בעיות הקשב שלו,יכולות תקינות לגמרי,אך בבית הספר תפקוד נמוך יש לו דימוי עצמי נמוך כתלמיד כיום הוא מטופל בדרמה עם קבוצת ילדים,בית הספר אמר שנראה להם שהילד אוטיסט ושנאשה אבחון פסיכיאטרי,אני רוצה לעשות על מנת להשקיט את המערכת,אך זה לא נראה כך,אני רוצה כתובת לאבחון אך לא בעלות של אלפי שקלים יש לי ביטוח מושלם.והכסף לא בנמצא. תודה דפנה שמאמינה בילדה אך אולי היחידה

בוקר טוב גברתי

נראה מאוד לא מקצועי ומאוד לא אחראי מצב בית הספר לאבחן לך את הילד כאוטיסט ץאוטיזם היא אבחנה פסיכיאטרית מורכבת והיא נמצאת בקצה הרצף של הפרעות ההתפתחות, שמכונה בקיצור משפחת ה PDD. בהפרעות התפתחותיות אין הבדל מהותי בין ההתנהגת בבית וההתנהגות בבית הספר. אם הבעיה היא רק בבית הספר, ויש לו דרכי אומנות ודרמה לבטא רגשות, הסבירות לבעיה התפתחותית חמורה, שאוטיזם נמנע איתם נמוכה. למען הסר ספק, את יכולה לגשת לספיכאטק של קו"ח ללא קשר ל ADHD ולבקש חוות דעת, העניין לא אמור לעלות מחיר של איבחון ADHD, אלא מחיר מסובסד בהשתתפות הקופה. ממה שכתבת, וגם איני מכיר את הילד, נראה כמו בעיה תדמיתית, מציע לך להיוועץ באדיר כהן, אחד המומחים בכירים בעולם לביבליותפריה, שהיא טיפול באמצעות סיפורים. היכולת האומנתותית של הילד נובעת בהכרח מדימיון, ואם ילדים עבודה עם דמיון מודרך יכולה מאוד מהקל. אגב, המפגש עם אדיר כהן לא אמור לעלות הואיל והוא לא מטפל אל איש אקדמיה, איש נלמד מאוד. אגב, בקשר להערכה האחרונה, גם את מאמינה בילד וכגע זה הכי חשוב תעבירי לו את המואנה שלך בו בכל רגע, גם כאשר זה ברור לך. אם יש לך שאלות ספציפיות או דברים נוספים אשמח לעזור גיל

למעלה