הבן שלי בכיתה ה

jony stekino

New member
הבן שלי בכיתה ה

הילד הכי חכם בכיתה השבוע היה מבחן מיצב ( אשמח לדעת איזה השלכות יש למבחן מיצב ) הבן שלי עשה הרבה תרגילים בבית והיה מוכן ממש טוב למבחן , ואז המורה החליטה להוריד את נושא השברים כי היא הגיעה למסקנה שהילדים לא מספיק טובים בשברים האם זה חוקי לעשות כזה דבר ?

פלגיה

New member
איזה כיף שיש ילד חכם!

בנוגע למבחן יש כמה נקודות. נקודה ראשונה היא מה קורה אם רוב הכיתה לא טובה בשברים. לא בטוח שזה טוב לגרום להם תסכול בלקבל מבחן עם שאלות שהם לא יודעים לפתור. הנקודה השניה היא שהמיצ"ב הוא בכלל לא בשביל התלמידים. המיצ"ב הוא "מדדי יעול וצמיחה בית ספריים" - כלומר כלי שבעזרתו בוחנים את המורים ואת בית הספר, ולא דרך לתת עוד ציון לבן שלך. השאלה האם למורה יש זכות ושיקול דעת להוציא חלקים מהמבחן ולא לבחון עליהם היא שאלה מקצועית ואתית (אין לי מושג מה התשובה עליה. יכול להיות שמותר לה) אבל היא לא קשורה לרמה שבה הבן שלך התכונן או לא התכונן למבחן הזה.

noa_f

New member
המורה לא יכולה להוציא כלום מהמיצ"ב

בית הספר מקבל אותו ממשרד החינוך.

adif11

New member
המיצב מעריך את המורים לא את התלמידים

למיטב ידיעתי הציון לא משתקלל עם יתר ציוני התלמיד במקצוע אלא נותן איניקציה לאיכות ההוראה של המורה כך שמנקודת מבט התלמיד והוריו אין הבדל אם הציון הוא 100 או 50 (אולי המורה תעוף מבית ספר ? זו ההשפעה האפשרית היחידה) בנוסף , לדעתי מדובר במבחן ארצי ואף מורה לא אמורה לשנות את הרכבו.

למעלה