הבן החמישי

התשובה שלי, כפי שהופיעה בפורום

פמניזם: בכנות, לא הצלחתי להבין מה הסתה בתמונה המצורפת. הסתה? איפה? איך? ררר... עוד פרק בשנאת הדת והדתיים הפרנואידית והמופרזת, משהו בסגנון "חרדים קנו בית ברמת אביב ג´!" (פלייר אמיתי! נשבע לכם!) שבאה כל הזמן דווקא מצד האנשים שדוגלים בחופש ופלורליסטיות... אגב, התלונה שלך, בגנות זה שהבת לא נמצאת בין 4 הבנים נשמעת לי קצת מטופשת... לא הסבירו שכל בן מייצג סוג של יהודי? יהודי כולל בנות, עד כמה שאני יודע. כמו שיש בנים שהם חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול כך גם בנות... המקור הוא "והגדת לבנך" ולכן כך אמר הרב... את באמת מצפה שיהיה כתוב בהגדה שנכתבה לפני יותר מאלף שנה "כנגד 4 בנים ובנות דיברה התורה: חכמה, רשע, תמימה ושאינו יודע לשאול"... או אולי "חכמ/ה, מ/רשע/ת, תמימ/ה ושאינו/ה יודע/ת לשאול"? נו באמת.

ררר...

זה *לא* מסיונריות! מילא זה... אבל זה אפילו לא. וזה מיועד בכלל לילדים דתיים ולא לחילונים (שים לב לפניה. הוא פונה לדתיים!)

DRYICE

New member
בין מסיונר למחב"ת

המסיונר מטרתו לקרב את שאינם נוצרים לאמת, לחיקו של מושיעינו ישו (ישוע בלשון המסיונרים המקומיים) בכך להציל את נשומתיהם הטועות ולקרב את שובו של ישו שיביא את הגאולה. המחב"ת מטרתו לקרב את שדתם אינה יהודית ואילו המחב"ת חושב שהיא צריכה להיות אל הדת היהודית אל הקב"ה לתורה ולמצוות בכך להציל נשמותיהם הטועות ולקרב את בואו(שובו אצל פלגים מסוימים) של משיח בן דוד שיביא את הגאולה. איפה ההבדל המהותי?!

היהדות אינה דת מסיונרית...

היהדות מוכנה לקבל אליה מאמינים חדשים, אך היא אינה מטיפה לגיור בקרב עמים שאינם העם היהודי... מה שמתרחש ביהדות זה ניסיון להחזיר את הציבור החילוני אל הדת. ומה זה שונה מכך שאתה תעמוד בדוכן ותנסה לשכנע אנשים להצביע מרצ? (בתנאי כמובן שגם אתה וגם המחב"ת לא משתמשים באיומי סרק כמו: אם לא תצביע מרצ אז תמות במלחמה / אם לא תהיה דתי תצלה באש הגיהנום ותמות במלחמת גוג ומגוג)

ההערה שלי לא הייתה

מכוונת למסיונריות היהודית (וגם שים לב לדברי הטעם שכתב אלון) אלא במיוחד לעלון הזה, שהיא מביאה...

DRYICE

New member
אין הבדל.

אתה (כצפוי) טוען שההבדל הוא בכך שהמסיונר מטיף לגיור בקרב עמים שאינם עמו. ואילו המחב"ת מתעסק רק בהטפה ל"יהודים". נשאלת השאלה האם יש הבדל? התשובה היא חד משמעית לא. וזאת מהסיבה הפשוטה שהמחב"ת מגדיר בעצמו מי הם ה"יהודים" שאליהם הוא פונה ולא מתייח לאיך הם מגדירים את עצמם, מבחינת המחב"ת תינוק שנשבה שהוא נוצרי לכל דבר הוא מטרה לגיטמית. בפרט גם כאשר מדובר במישהוא שהוא בן לבת שהיא בגדר תינוק שנשבה. המחב"ת היהודי פועל להמרת דתם של אלו שאינם יהודים(מבחינה דתית) אינם רואים את עצמם ככאלו ולא הביעו שום עניין לקבל הטפות מכלי בישול. אני מניח שאנחנו תמימי דעים בכל הנוגע לאיומי סרק שקרים ואמנון יצחקים. אני לא פוסל מסיונריות, אבל מפריע לי מאוד שמחב"תים יהודים טוענים שאינם מסיונרים. ומציק לי עוד יותר ארגונים, שמטרתם לשלול את חופש הדת של המסיונרים הנוצרים. DRYICE

למעלה