הבן אדם אינו אלא

הבן אדם אינו אלא

הבן אדם אינו אלא חתיכת בוץ מתוחכם. כיצד, מהו בוץ? - עפר ספוג רטיבות. כך גם הבן-אדם: עפר הארץ, שנאמר, כי עפר אתה ומעפר לוקחת - ספוג כל מיני נוזלים למיניהם. רק מה, מתוחכם... תחום ומתוחם בדופן שעיר וחלק למחצה אטום וחדיר לסרוגין ויש לו דמות מסוימת וצורה משלמת, וזה מתוחכם... בשביל בוץ זה מתוחכם, שכן סתם בוץ, כן, סתם בוץ - צורה לו. בוץ שמתיבש, מתפורר - של אדמות קלות מעצמו. של אדמות כבדות - יש גושים שלא תפורר עם פטיש של חמישה קילו. אבל אף גוש כזה לא ייקח את עצמו למסבאה הקרובה ויזמין כוס מים קרים להדביק, נניח וקופסת קמח שיפון להריח. איפה... רק תעבר עליו עם הדיסקוס ההידראולי-פנאומטי הבי-דיוטי של שיניצקי, ואתה עושה ממנו מצע זרעים. מה יש לדבר: בוץ שמתייבש - מתפורר. וגם בן אדם שמתייבש מתפורר - רק מה, מתוחכם... עטוף ומעוטף, או תחום ומתוחם בתוך ארון, ונותן את עצמו להמון חתיכות-בוץ קטנות ומתוחכמות גם הן (אמנם הרבה פחות, אבל בכל-זאת) - ועוזב שלד לצחוק אחרון שנאמר, צוחק מי שצוחק אחרון ואחרון צוחק רק שלד. צוחק מי שצוחק, אמר הילד. ויש לו מציבה, וכתובת, וזה - מתוחכם... שכן סתם בוץ - איזה מציבה יש לו, איזה כתובת? אם כן, אמרנו: הבן אדם אינו אלא חתיכת בוץ מתוחכם. (מאיר אריאל, אלא מי? גאוני כמו שרק הוא יודע. חתיכת בוץ מתוחכם.)

Yael Floyd

New member
אנלא מאמינה!!!! ../images/Emo2.gif

בדיוק חיפשתי את זה בשירונט, ובכן, נחמד נחמד. ולא באת אתמול

ועוד אחד שלו

תקופת המתכת, עידן הברזל מזכיר לי חיה מחזון דניאל חיית המתכת חיית הברזל כל כך דומה שאני מתבהל... בשנת אחת לבלטשאצר מלך בבל חזון בחלום ראה דניאל ותעלנה ארבע חיות גדולות מהים וכל חיה מסמלת מלכות בעולם והרביעית שונה ומשונה מקודמותיה מפחידה ואימתנית ותקיפה בתנועותיה עם שיני ברזל גדולות אוכלת וגורסת והשאר בציפורני נחושת דורסת ועשר קרנים לה והקטנה מתוכם צומחת וגדלה וצצות בה כעיני בני אדם ופה מדבר גדולות מתרברב סופה להתקטל ולהתחרב חיית המתכת חיית הברזל מלכות משונה שחזה דניאל תקופת המתכת עידן הברזל כל כך דומה שאני מתבהל... כל המגדלים המשוננים האלה הנוגסים בתכלת כל השפיצים האלה בגרפים ברזל כתנין, מתכת כפרד ברזל כציפור, מתכת ג'ירפה ברזל מצופה מתכת ערמומית מוזרמת אלקטרוניקה, מוזרקת נתונים פרצוף של שפחה, לא עושה ענינים עם הרשת הכי גדולה של סוכנים כפולים כל המחשבים האלה המרדימים האלה, העוקרים האלה את אצבעותינו...מעולמנו... תקופת המתכת, עידן הברזל הזו הרביעית שראה דניאל בחזיונות לילה אז בבבל האם זה עכשיו שוב מתגלגל...? גורסת, דורסת, הורסת, הודקת, ומשווקת את זה כחופש דיבור מוצצת ויורקת, משתמשת וזורקת עצם לתחקירני זכות הציבור קרנים שולטות רחוק, עיניים בכל מקום, פה לא מפסיק ללהג אומר מה לרצות, מה לחשוב, מה להיות, מה לעשות ואיך להתנהג והמונים המונים חצי אוטומטי הלומי פטישוני כסף סמויים רצים רצים מפוקדי ריצודים מהבהבים עטופים במגילה של תנאים וזכויות מסוממי קידמה והתפתחויות לעבוד בלי דעת ולשרת לשמש ולשמן את חיית המתכת חיית הברזל לכל מקום יגיעו יונקותיה שלטון המתכת מלכות הברזל בני אדם, טיפות של דם וקשקשיה מקובל שהרביעית היא רומי מקובל שרומי היא אדום ממש כך או באופן סמלי יש די הרבה מרומי היום כל הקולוסיאום הכל-עולמי הזה עם חלונות ההצצה אל הזירה המלאה גלדיאטורים שהם חיות טרף ודם מציף את תת ההכרה תחליף תחנות תמיר ערוצים תשוטט כאוות נפשך בעולם תחשוב שאתה מחוץ לכל זה לא נוגע לך זה שם אבל בינתיים בעצם מה שקורה זה שאתה עוד אחד שיורה ויורה מתרגל לחסל בלחיצת כפתור חיית טרף גלדיאטור תקופת המתכת, עידן הברזל מזכיר לי חיה מחזון דניאל חיית המתכת, חיית הברזל כל כך דומה שאני מתבהל... (ארמית): חזה הוית באדין מן קל מליא רברבתא די קרנא ממללה, חזה הוית עד די קטילת חיותא והובד גשמה ויהיבת ליקדת אשא. אתכרית רוחי אנה דניאל וחזוי ראשי יבהלנני... (חיית הברזל- מאיר אריאל)

אני גם נוטה יותר לחזון דניאל

ובכלל, כל הדיסק הזה שנקרא "רישומי פחם" שהוא בין הדיסקים הפחות מוכרים והיותר איכותיים לטעמי. קיבלתי אותו שלשום מאח שלי הגדול, הוא טוען שזה "דיסק נדיר", והוא באמת כזה, כל שיר שם מלווה בלחן מדהים וטקסטים מופלאים, בעיקר גאוניים (כמו השניים שכתבתי כאן). למשל "שמעתי שאת נמצאת בהמתנה להשתלת לב... איזה מין לב היית רוצה עכשיו? יש מבחר מגוון..." ועוד המון נהדרים. אני נשמעת כאילו אני משווקת, כי אני באמת משווקת. באמת שמאיר אריאל עשה הרבה דברים גאוניים בחייו, אני חושבת שזה נמצא בראש הרשימה.

למעלה