הבלשים הם סמוים?

הבלשים הם סמוים?

הרי ידוע שבלשים צריכים להיות סמויים הם מתלבשים איך שבא להם, ונוסעים באוטו בלי סימנים ומספרים צהובים, אבל למה האוטו חייב להיות סקודה אוקטביה לבנה? מי נוסע במכונית כזאת חוץ מנהגי מוניות? ולא שהרכב הזה לא טוב, פשוט היום ראיתי בראשל"צ סקודה שהיא לא מונית ובצבע לבן וישר אמרתי זה 100% שוטר ואחרי עברתי עם המונית באיזה רחוב וראיתי את אותו האוטו ריק ועם צ'קלקה ליד ההגה, וזה יותר גרוע אפילו מה"חליפות" של הבלשים בארה"ב, או שבלש הוא לא חייב להיות סמוי אבל הוא לא לובש מדים ועם אוטו רגיל כי הוא לא מחוייב בזה, גם חוקרי משטרה(למה צריך את מחלקת החקירות? ברוב העולם זה משולב עם הבילוש) הולכים בלי מדים אבל עם מכונית גלויה למחצה (צ'קלקה ומספר אדום).

שלום30

New member
לא תמיד הם סמויים לכולם

הבלשים אמורים לעבוד בלבוש ורכב אזרחי ובדרך כלל הם אכן סמויים לקהל הרחב. תמיד יהיו כאלה שכבר מכירים את הפרצופים של הבלשים, את מספרי הרכב ואת שאר הפוזות שלהם. אבל בדרך כלל הבלשים נחשבים לסמויים מעיני כלל הציבור - לא בולטים ולא יודעים עליהם שהם שוטרים (לפחות לא מיד) מה שכן ידוע לי שבמקרים בהם המשטרה ממש רוצה וצריכה, היא משתמשת ברכבים שכורים, בבלשים מעיר אחרת, בתחפושות קיצוניות ואף נעזרת בפעילות לא שגרתית כדוגמת אמבולנס או משאית זבל עם בלשים וכמובן בציוד אלקטרוני מתקדם.

א י י ל 18

New member
תלוי איזה יחידה

יש את הימ"ר שהם משתמשים ברכבים משטרתיים מגוונים , הם למשל מבין היחידות שמשתמשות ברכבי חוץ - כלומר רכבים בבעלות משטרת ישראל שניקנו ללא הסכמי כמות מע"מ וכו' , כמו העסקאות של הסקודות שהשמטרה קנתה רכבים כאלו בהסכם פותר מע"מ מיסים וריבית על הייבוא למשל.. רכבים כמו הונדה, מאזדה ,פג'ו גו'יפים ואגב.. לא כל הרכבים לבנים.. כנ"ל לגבי אופנועים וקטנועים..כל אלו נרכשו על ידי משטרת ישראל כרכבים בשרות המדינה והם שייכים למשטרת ישראל ולא מושכרים, והבלשים של הימ"ר דווקא כן יותר "סמויים" מבלשי תחנה טריטורילית עד כמה שאפשר כמובן.. בילוש תחנתי מתמקצע היום יותר ויותר על פי פעולות מודיעין בתחומי שיפוט התחנה שלו , כלומר מופצצים בצווי חיפוש , מעצר , דרושי חקירה ופועלים על פי הצווים האלו להמשך חשיפות של אירועים שהיו ולא והתגלו , סמים שמוחזקים במקום , רכוש גנוב וכו'. הפעילות היזומה של הבלשים היא לאו דווקא בסיור עם הסקודה הלבנה , המון פעמים במיוחד בבקרים הלא חמים ובלילות כשיש כוח מסיבי של כוח בילוש הם מציבים תצפיות על חניוני רכבים שיש בהם פוטנציל לפריצות , על רחוב נגוע בעבריינות רכוש , ובכלל יושבים ברחוב על ספסל ופשוט מביטים על כל מה שזז ומדווחים בהתאם על פי רמת החשד שלהם , בלשים שתראה ברכב סקודה מסיירים יש סיכוי טוב שהם פשוט גיבוי מרוחק לתצפית שיש באיזור , או שכן הם מסיירים למצוא ולראות דברים שבניידת כחולה הם ישר ישרפו, למרות שהסקודות הלבנות כל כך שקופות ומייד אפשר להבחין שזהו רכב בילוש , עדיין אפשר הביא איתו עבודות יפות , למשל תראה רכב כזה חונה סתם ברחוב ויש בו שתי גברים שמעשנים סיגריה וסתם מנהלים שיחה בניהם לא מיד תחשוב שזה משטרה אם בכלל.. זה על קצה המזלג..

שלום30

New member
פעם היו רכבים שמספרם מסתיים ב 00 או 15

לפני איזה 12 שנה או יותר כמעט כל רכב שמספרו הסתיים בספרות 00 או 15 היה רכב בילוש, חוץ מיוצאי דופן שהיו רכבים ביבוא אישי ולא היו שייכים למשטרה כלל.

א י י ל 18

New member
גם היו נשארו כאלו

ואגב.. היום המספרים גם דיי ברורים 51 , 61 , 16 . לגבי יחידות הימ"ר הרכבים שלהם מסתיימים בספרות שונות וקשה לקשר אותם לרכבי משטרה

קרבינוש

New member
גם הימער והימען הולכים על אזרחי

והם עושים עבודה טובה בהתאם לתקציב ולכוחות שהמשטרה יכולה לפזר בשטח עם הסוואה

כן אני יודע ימ"ר זה משהו אחר

יש להם גם מאזדה 6 סובארו B4 ואפילו וולוו וג'יפים, אבל כפי שאני יודע בעיקר בחו"ל לא כל בלש הוא סמוי הם פשוט בלי מדים כי הם לא חייבים ורק לפעמים מתחבאים בפחי זבל ומתחפשים לקבצנים, בדרך כלל הם עם לבוש מהודר ומתחקרים אנשים הם יותר חוקרים מאשר עושי משימות, ואגב מה שנקרא בארה"ב chief detective זה מקביל למפקד ימ"ר?, ובקשר למפקדי ימ"ר אני לא רוצה לחפור יותר מדיי ולכפות אבל לדעתי אם הם כבר לא לובשים מדים הם צריכים להתלבש בצורה יותר מייצגת לא שילבשו חליפות של ארמני ווסאצ'ה אבל משהו יותר מכובד, וזו רק דעתי האישית אני לא כופה כלום וזה בעוד מוסדות במדינה.

ימער

New member
תודה לך כוכוב אפל,

החבר'ה מהימ"ר ישמחו לשמוע שאתה לא כופה אותם ללבוש ורסאצ'ה, במיוחד כי עם החליפות שאתה מציע הם ממש יתמזגו בין סוחרי הסמים בשכונת הרכבת בלוד ולא ימשכו תשומת לב ... אגב, הכותב הקודם התייחס לימע"ר, לא ימ"ר. מדובר ביחידה של המשא"ז המסונפת לבילוש, ופועלת על אזרחי.

חחח נהיה מצחיק פה

מה חשבת? התכוונתי רק ל"מפקד" ימ"ר לא צריך חליפה רק שיתלבש ייצוגי אבל זאת רק הצעה, קשה מאד לדרוש מישראלים דברים כאלה , אבל עכשיו לעניין אולי לא ממש קשור, אני שומע הרבה פעמים מאנשים שדורשים שהמשטרה תפסיק להתמקד בדוחות תנועה ותטפל בפשיעה העיקרית, אני גם חושב שעדיף ככה, והאם גם אתם מסכימים לזה?

קרבינוש

New member
חס וחלילה שהמשטרה תפסיק

המשטרה חייבת לשמור על חוקי התנועה ועל הסדר בכבישים כולל נתינת דוחות לעברינים עבריין קטן הוא עבריין תנועה עבריין גדול הוא אונס וגונב אבל הכל מתחיל מהעבריין הקטן שמזלזל בחוקי המדינה ובאזרחים אחרים שנוהגים לידו בכביש ועושה מה שהוא רוצה ומחר הוא יתחיל לזלזל בדלת הכניסה של הבית שלך ויפרוץ אותה כי ככה בה לו לעשות

למעלה