הבית התאילנדי

בולרו2

New member
הבית התאילנדי

מפגש עם חבר שחזר מעשרה ימים של שתיקה. לא מספיק ששותקים, גם לא מרבים לאכול - ארוחת בוקר מוקדמת, ארוחת צהריים ב-11, פרי לערב וזהו. לא הייתי מחזיק מעמד יום, בגלל מחסור באוכל כמובן. הוזמנו לראשונות: שייטל פרוס דק, ומעל סלטון של פרוסות פלפלים ירוקים חריפים(עם גרעינים, נימים וסיבים), גמבות, בצל ירוק, כוסברה ועגבניות שרי. מנה שפותחת דרכי נשימה, כמות ענקית של פלפל אך כמות הבשר די מועטת, האמת שהגיוני ביחס לתמחור המנה. טעים, אך לחלוטין לא מומלץ לרגישים לחריף. אטריות אורז עם שרימפס וירקות - מנה מעולה, בעיקר בגלל המרקם והטעם של השרצים, יצא לטבח יופי טופי. כשש יחידות, לפעם הבאה פתק לעצמי לנסות עיקרית עם שרימפס. סלט פאפיה - עדיין מנה טובה, הפעם ריגשה קצת פחות לא בדיוק ברור למה, אולי הפאפיה עצמה, פספוס קצת בתיבול או שפשוט התרגלנו. כנ"ל אני חושב שהקטינו את המנה, חבל כי כשזה טוב, אין הרבה דברים טובים מזה. עיקרית אחת - נתחי בקר עם פטריות וברוקולי ברוטב. אין כמו החיבור של ברוקולי טרי עם בישול אסיאתי. סה"כ מנה טעימה, בקר ככה ככה, פטריות יופי והרוטב טוב אבל לא מסעיר (קרוב לוודאי ששילוב סטנדרטי של סויה ורוטב צדפות\דגים). לקינוח מנת טאפיוקה עם פירות ותה ג'ינג'ר. היה לי טעים כרגיל, השתקן גם די אוהב את המקום אבל טורח להזכיר שבתאילנד סלט הפאפיה היה ככה ותה הג'ינג'ר היה הרבה יותר כהה וחריף (גם ד"א יעיל מאוד בפתיחת דרכי נשימה).לא אחדש, סה"כ המקום מקסים, והשירות של המלצריות לא ממש מעניין אותי, כשיש סימפטיה ואוירה לא מתקטננים על שטויות. למחירים, טענות ומענות - רסט.

בנקט

New member
גם אני נהנה שם

אוכל לפחות פעם בשבוע הבשר ופירות נים -לא ממש באיכות גבוה אבל שלוב הטעמים המוצלח מביא את הדברים להרמוניה קטנה. נסו סלט לבבות עוף,מנגו וסלרי (רק שהבעלים, יריב, נימצא במטבח)

ssyוM

New member
באמת מנות טעימות

קצת התאכזבתי שבמנה שנקראת עוף בחלב קוקוס היו 90% תפוחי אדמה ומעט מאוד עוף .

בולרו2

New member
כנ"ל במנת הבקר

כמות הבשר הייתה נמוכה, הרבה פטריות וברוקולי בכמות סבירה.. עדיין הסה"כ מתחבר לטעים ויש תחושה של תמורה סבירה למחיר, אף על פי שלא הייתי מתנגד לשלם יותר ולקבל יותר.

בולרו2

New member
שאלה בקשר למסעדות סיניות

שנים שלא ביקרתי בסינית באיזור המרכז. מה נחשבת כרגע הסינית הכי ראוייה לארוחה שחיתותית, כולל מנות מוצלחות במיוחד של ברווז? בדרך לעשות חיפוש בפורום, אשמח להמלצה.

mars4

New member
המסעדות הסיניות שאני אוהב הם:

יאן יאנג ההדשה (של אהרוני) בבנין המילניום ברחוב הארבעה בת"א. פת קואה בהרצליה (חובב אהרוני אנוכי). המכולת הסינית (פשוט , עממי זול וטעים) והסינית האדומה של בויקו , מרופטת משהו אבל האוירה בקירות של ת"א הקטנה והאוכל בהחלט סביר.

prizman

New member
אני מניח שאם הייתי מחפש כיום

סינית מפנקת הייתי בונה כאופציה ראשונה את ין יאנג, שנייה פת קואה, שלישית הסינית האדומה. מבחינת אותנטיות הייתי מתחיל דווקא בסינית שברחוב לוינסקי, אח"כ את החומה הסינית ואח"כ את המכולת הסינית. אלו שני כיוונים מנוגדים מבחינת הפינוק לעומת הקירבה למקור. ההחלטה שלך, נראה שהכיוון המתאים לך יותר לאור השאלה הוא הראשון. בעצם יש גם את דים סאם שעברה לאלנבי ואולי שם הפיתרון.

SSSSS2

New member
אודה לכתובת

לא מצאתי את המסעדה בפורום מסעדות-אולי יש לה שם אחר? היא על הים?

למעלה