הביקור החודשי

melancholy man

New member
הביקור החודשי

כן, היום היה הביקור החודשי בחנות ההפתעות של קצת אחרת, וזה הבציר החודשי שלי, מה חדש אצלכם? Darius- Darius II דריוס הוא סוג של דמות מיתית מיסתורית מהסיקסטיס, זמר ויוצר מאוד מוכשר שהוציא אלבום פולק פסיכדלי בודד (Darius -Darius) שלא עשה שום רושם מסחרי ונעלם כלעומת שבא, האלבום ההוא הוא אחד האלבומים היותר טובים שיש לי, עכשיו הוספתי את אסופת הקטעים הזו שלא יצאה קודם מעולם ומכילה קטעים שדריוס הקליט לאחר צאת אלבומו, אין לי מושג איך זה, כי עוד לא שמעתי, אבל אם זה אפילו מזכיר את האלבום ההוא, אז שיחקתי אותה. Bridget Saint John- Thank You For לא רציתי לקנות את האלבום הזה של בריג'ט סינט ג'ון, טוב זה לא נכון, לא היה לי מושג מי זאת בריג'ט סינט ג'ון כשנכנסתי לחנות, אבל אחרי איזו שניה וחצי שהייתי שם ושמעתי את זה ברקע, הבנתי שמצאתי את הג'וני מיטשל והג'קי מקשי החדשות שלי, כולן באישה אחת, פולק פסיכדלי מדליק ומענג בדיוק כמו שאני אוהב, יש לי אהבה חדשה!! חוץ מזה, אין כמו להכנס לחנות, לשמוע מוסיקה שאתה בכלל, אבל בכלל לא מכיר ולהתאהב עד קצות האוזנים. The Moody Blues- On the Threshold of a Dream כן 3 כבר אצלי ועוד 4 בדרך להשלמת השביעיה המרומסטרת של המודיז העצובים, שוב פעם צלילים קסומים שפעם היו חלק מהמרקם ועכשיו מקבלים מקום של כבוד מציפים את החדר, שוב אני נשבה מחדש בקסם המודיז המדליקים, שוב הנוסטלגיה והאהבה באים יחד עם חוות הגילוי מחדש. אגב, האלבום, למי שלא מכיר, בכל גירסא שהיא, מדליק.

Welsh

New member
חדש על הכונן

Light Years- The Very Best Of E.L.O החלטתי שאני רוצה להכיר יותר את electric light orchestra והאוסף הכפול הזה עושה את העבודה, שירים משלל תקופות שנעים בין פופ לפרוג (יש כזה ז'אנר פופ פרוגרסיבי?
), זה נחמד מאוד, Mr. Blue Sky הוא הפייבוריט שלי בנתיים. The Curchill's - S/T להקה שעד לא מזמן רק שמעתי את שמה ותמיד בהקשר חיובי. זה חתיכת פצצה, מזכיר הפסיכדליות מהסיקסטיז , אחלה גיטרות, אחלה קצב, ממש נהנתי. Jackson Browne - For Everyman יוצר ומבצע מהמוכשרים שיש באלבום נהדר שברובו המכריע laid back , אני כבר מחכה להמשיך לRunning On Empty.

psychodoodle

New member
תתחדש על הדריוס והמודיס

בחירות נאות,את בריג'יט אני לא ממש אוהב . חדשים אצלי על המדף : L' Enfant Assasin des Mouches של המוסיקאי והמעבד שעבד עם סרז' גינסברג על מלודי נלסון ,מר JEAN -CLAUDE VANNIER, אדיר ! FRED NEIL - DO YOU EVER THINK OF ME משהו חובה לכל מי שרואה את עצמו חובב של פולק-רוק אמריקאי . אני מעז לומר לכם שלדעתי הוא לא פחות טוב מבוב דילן ! PHLUPH הרכב פסיכדלי מבוסטון באלבום מקסים מ 1968. AMERICAN BLUES IS HERE אחד ההרכבים הטקסאנים מהם צמחה להקת ZZ TOP .בהרכב הזה שמגיע מדאלאס מנגנים דסטי היל ופרנק בירד . להרכב 2 אלבומים לי יש את הראשון שהנחשב יותר פסיכדלי, ונפתח בגרסת אסיד-רוק ל IF I WERE A CARPENTER של טים הרדין במקור . בתמונה : ז'אן קלוד ?

melancholy man

New member
תשמע הדריוס גדול

על ונייר כתבתי כאן לא מזמן אאל"ט אחד האלבומים היותר טובים שאני מכיר, בקשר לפרד ניל, אני נזהר תמיד מהשוואות לדילן, כי דילן זה דילן והרקורד שלו גדול על כל השאר, אבל ניל בהחלט חובה לכל בעלי האוזניים באשר הם שם. פולפ אם אני זוכר נכון, זה אחלה דבר גם (כאילו דה!?!) ואת האחרון אני לא מכיר, אבל טקסס, פסיכדליה ואסיד זה כל מה שצריך להגיד לי בשביל שאתעלם מה ZZTop שיש שם...

LadyG

New member
דודל תתחדש

L' Enfant Assasin des Mouches הוא מסוג האלבומים, שאני מרגישה שהם שלי. רק שלי. אבל אני כל פעם שמחה מחדש לשמוע, שעוד מישהו נשבה בקסמו של האלבום. ולגבי פרד ניל - אתה מה זה צודק, זה אלבום חובה.

bibi50

New member
וואו פטה מורגנה

Jackson Browne מוזכר בפורום והפעם לא על ידי... נהדר שמישהו מתחיל להעריך את אחד הגדולים באמת ! ושוב תן לי לנג'ס ולהמליץ על ה I'm alive שלו שהוא ממש פנינה

LadyG

New member
תתחדש תתחדש

אתה משתלט יפה מאד על נושא המודי'ס ברימסטר. הרגשתי קינאה קטנה אבל את היודע, בסופו של דבר אני תמיד מפרגנת. ודריוס - מעולה שבמעולים.

melancholy man

New member
דריוס סופני

ועדיין האלבום הכי טוב שרכשתי היום (ויסלח לי הדודל) שייך לגב' סינט ג'ון, תגלית השנה שלי עד עכשיו. תודה

Aeroguy

New member
צירוף מקרים! גם אני עשיתי שם קנייה

בדיוק היום... יצאתי עם: The Incredible Sting Band - Be Glad for the Song Has No Ending/Liquid Acrobat as Regards the Air שני אלבומים של להקת המיתר המופלאה. Ginger Baker's Air Force - אלבום הופעה לסופרגרופ שהקים מתופף הפלא אחרי Blind Faith, שכלל, למעשה, את כל חברי הלהקה למעט קלפטון, יחד עם מוזיקאים נפלאים אחרים כגון כריס ווד, נגני כלי נשיפה ועוד. אמור להיות אלבום מרתק Peter Green's Splinter Group - Time Traders עוד אלבום שרציתי לקנות הרבה זמן, אחד האלבומים האחרונים של גרין שאין לי באוסף. אוקיי - עכשיו הגיע הזמן לשמוע אותם ולהעלות אותם לאייפוד...

bibi50

New member
The Moody Blues- On the Threshold

האם יש שיפור משמעותי באיכות הצליל ? דווקא ה Threshold על LP נשמע מצוין לפי דעתי אנא פרט...

melancholy man

New member
תשמע שמעתי רק פעם אחת

את ה LP של זה שמעתי פעם אחרונה לפני עשור וכמה שאני זוכר באמת היה לו צליל מצויין, אז כל מה שיש לי להגיד זה מהזיכרון בלבד. מהזיכרון כן, אבל מחר ניתן לו כמה סיבובים נראה לאיזה מסקנה אגיע.

melancholy man

New member
מה שכן bibi

מאז שחזרתי הביתה אני שומע את בריג'ט סינט ג'ון (חוץ משעתיים לרדיו ואיזה כוס קפה), לא יודע למה, תחושה שלי, זה תפור עליך. מחר אנסה לתת חוות דעת קצת יותר משכילה על המודיז.

melancholy man

New member
גם אני לא שמעתי עליה

עד היום, מדהים כמה עוד דברים כאלה יש שרק צריך לגלות. גם עליה אני כנראה אכתוב משהו יותר ארוך בקרוב.

psychodoodle

New member
Bridget St. John

לא שמעתם עליה ? בודאי שלא .האלבומים שלה נחשבים נדירים ,והם יצאו בחברת תקליטים שנכחדה ממזמן . המדובר בחברת Dandelion של הדי.גי . John Peel והשותף שלו Clive Selwood . כמו עוד דברים משובחים אחרים, שלא הרבה אנשים שמעו עליהם גם בזמן שהם יצאו .לפני כ 7 שנים נתקלתי במספר ספרי אספנות מקצועיים למדי ,שחשפו בפני את העבודה שהעבר מכיל ערמות של מוסיקה משובחת שנעלמה מהמפה ,ולא מדובר רק בהקלטות אולטרה נדירות של הפקות ביתיות קטנות וחובבניות, אלה באלבומים שיצאו בחברות גדולות עם כל המשתמע מכך (הפקות מיקצועית ואכויות הקלטה טובות ) ,ולכן (בלי שמץ של התנשאות ,בה אני מואשם לפעמים בפורום אחר ) יש עוד המון דברים מצוינים שעליהם לא שמעתם כלל .אבל אל דאגה ננסה לחשוף בפניכם כמה שיותר אוצרות נסתרים מהעבר במהלך הזמן . ונחזור לבריג'ט ברשותכם .הגברת מקליטה את אלבומה הראשון ב 1969 באותה חברה שהוזכרה להלן .האלבום שה MM רכש לאחרונה הוא השלישי והאחרון שיצא בחברה הספציפית הזאת .מלווים אותה שם חברים ב 2 להקות בריטיות ,גם לא ממש מוכרות Mighty Baby ו Quiver ,והוא נחשב לטוב ביותר שלה .את בריג'יט ניתן גם למצוא תורמת קולות רקע באלבומים של ג'ון קייל וקוין איירס בין השאר (משם אני מכיר אותה ). עוד אמנים מענינים שהקליטו בחברת Dandelion בערך באותה תקופה : Medicine Head Tractor\The Way We Live Stackwaddy Kevin Coyne Siren Principal Edwards Magic Theatre Lol Coxhill Clifford T. Ward

למעלה