הביקור אצל אבי

גלבועא

New member
הביקור אצל אבי

הייתי אצל אבי יחד עם בני לביקור הקבוע אצלו אחת לשבועיים. מייד כשנכנסנו בעודו עוטה על פניו הבעה טראגית: אתמול לפני שמונה חודשים היא נפטרה. כן כן, נכון נכון ענינו הנכד ואני. אחר כך החלפנו מילות נימוסין [בחיי], ואז הוא התחיל להאביס את הנכד וגם אותי, לצערו אני לא חובב גלידות, לא הייתי רעב במיוחד והסתפקתי במעט שבמעט. דבר שדי עצבן אותו, עד שאמרתי לו, שאני לא אורח "רגיל" אני הבן שלו עד כמה שידוע לי. משם התגלגלה השיחה למעשיו ביומיום. ואז הסתבר שהוא גרסה א: חוסף כסף כדי להגיע למכבסה אחת לשבועיים ולכן נוסע באוטובוס, כי אין לו כסף. גרסה ב: כך הוא שורף שעה. הג'ינג'י [ירושת אמי] עלה לי לראש [בעדינות כי הבן שלי היה שם] ונסיתי בהתחלה להבין איך הוא חוסך כסף, כי לפי הדברים שאמר לי הוא לא ממש חוסך. כאן, לפי ההסבר של הבן שלי, הוא כעס כי לכאורה אמרתי לו שהוא נותן לאחי הצעיר כסף, וזו התערבות בוטה בעניניו. אבל התברר שיש לו כסף, רק הוא שומר לעצמו כסף פנוי למקרי הצורך, ומונית למכבסה לא חושבה שם. בשלב השני נסיתי לברר מדוע הוא "שורף זמן". מדוע אינו נמצא בקשרים חברתיים מעמיקים יותר, מדוע הוא לא מזמין חברים/ות אליו לדירה, מדוע הוא לא יוצא לסרטים וכו' וכו'. אז בהתחלה הוא דחף לי את ענין "לא עברה שנה", דבר שלא מטריד אותי בכלל. אחר כך התברר שכל הגברים משחקים קלפים וזה לא "בשבילו" [את זה אני מבין], ולבסוף התברר ש: כל יום בין חמש לשש הוא יורד לאזור הציבורי ומנהל חיים חברתיים עשירים, כמו כן פעם בשבועיים מגיעה אליו עמיתה ותיקה מאוד והם מכילים זה את זו. היא על שלל בני הזוג הגרועים שלה והוא כנראה על חייו, ילדיו וכו' ופעם בשבועיים הוא נוסע אליה. אני עכשיו רגוע מאוד. האומללות אינה אומללות ממש. האיש אינו בודד כמו שהוא מעדיף להציג את עצמו. יש לו בעיה רצינית עם הבנים שלו, אין לי ספק בזה, אבל עד שלא יברר לעצמו מדוע הדברים הם כך, המצב יהיה כמות שהוא. והנכד. אה, הנכד החליט שאני לא "רשע" שמתעלל באביו, אלא אני מתקשה "להבין" אותו ו/או לא מוכן לוותר לו. שאלתי אותו, את בני, אם הוא מתנהג אחרת. היה מדליק לראות איך פתאום הוא קולט את המורכבות, איך הוא רואה את עצמו מתנהג כמוני.

mich78

New member
../images/Emo140.gif סלבנות מילת המפתח

לשבת ולהקשיב המבוגרים אוהבים לדבר על הכל, ובעיקר כמה קשה להם תפיקדנו (כך אני חושבת) להקשיב להם, כי זה מה שהם בעצם מחפשים, אוזן קשבת, מישהו שיהיה ויקשיב להם ... חזק ואמץ

גלבועא

New member
אין כאן בעיה

יש לו הרבה אוזניים קשובות. הבעיה נמצאת במקום אחר לגמרי, הבעיה נמצאת בתחום מערכות היחסים שלו אתנו, האחים.

alona 9

New member
אומללות שאינה באמת

אמי,נוהגת להגיד לעתים קרובות - "אני לבד" (מסיימת באנחה) אני מתקשרת אליה לעתים קרובות, והיא...מתנדבת בביטוח ליאומי,ויצו,נעמת, מועדונית,חברות בבריכה,סרט, בית קפה,הרצאות וכו..... אני מאושרת!.. אני רגועה! מזמן הפסקתי לכאוב על "בדידותה",כנראה שזו דרך מסויימת אצל קשישים, תשומת לב, גלבוע יקר,בקשר לבעיה עם הבנים שלו,אני מאמינה שאביך יתחיל להפנים ולהבין שיש בעיה,ויכול להיות שזה יקרה דווקא עכשיו כשהוא נמצא ב-"תקופה טובה".. לגבי הנכדים כנראה שאחת הוא,הם לא נותנים לנו להתלונן על ההורים,הם יותר "חסים" עליהם, הם לא עברו איתם את מה שאתה עברת,הם לא יודעים את מה שאתה יודע. וזה שהנכד החליט שאתה לא "רשע" אלא פשוט "לא מבין" זה כבר טוב לא??

גלבועא

New member
בוודאי כבר טוב

הבן שלי ביקורתי מאוד, כמוני, ואולי אפילו קצת יותר ממני. לכן, אני בעצם לומד ממנו הרבה על מערכת היחסים שלי עם אבי, כפי שהוא מהצד רואה אותה. הוא מבין שהתקשורת ביני לבין אבי רצופת מטעני עבר, שאני מסרב לספר לו עליהם. [הוא גם רואה שאחיי אינם "נחמדים" יותר] באשר לאבי ולאחיי - גם בביקור הזה הבהרתי לאבי שאין סיכוי שיזרקו אותו לרחוב, שאנחנו "האחים" לא נאפשר זאת.

alona 9

New member
לפעמים

נדמה לי שיש משהו יותר "וותרני" בדור של היום, או- שהם,למדו לדבר,להתנגד,לעמוד על הזכויות,להוכיח ולזעוק, ומה שבטוח לדעתי הוא, שאנחנו... "הורים אחרים" מנסיון העבר כמובן.

נקודת השקפה

חבל על הזמן.... לא תצליח להבין את ההגיון שלו, אני מכירה את המצב מקרוב, אבי (שאני אוהבת מאוד) גם כן טוען לפעמים שאין לו כסף (למשל כשצריך לקנות זוג מכנסיים חדש או גופיות לחורף) ובאותה נשימה נותן לי פתק עם איזה שם של חנות (שמצא באינטרנט כי הוא "זקוק" לעדשה חדשה למצלמה שלו (בעברו היה צלם וצילם גם אירועים) והוא זקוק מאוד לעדשה מיוחדת למצלמה שלו והעדשה לא יקרה סך הכל בסביבות 1600 ש"ח. (לא שיש לו מה לעשות היום עם המצלמות והעדשות שלו - אבל .... הוא בשלו) אם אביך החליט "לחסוך" כסף ולנסוע למכבסה עם אוטובוס במקום מונית - קבל את זה - מסתבר שעם הגיל - ההגיון עובד אחרת - ובנשימה אחת עם "החיסכון למכבסה" - הוא מוציא כסף ונותן לאחיך. ובקשר ללבד - זה סוג של בדידות שלא שייך לחברה מסביבו זו הבדידות של - לאבד את הנפש התאומה את הבעל או האשה - ולא השכנים ולא החברים ולא הילדים יכולים למלא את אותו חלל שנוצר, למרות חיי החברה ולמרות הביקורים התכופים של הילדים והנכדים, החלל הזה לא מתמלא...

alona 9

New member
יש הגיון ב "לבד" ..צודקת

כנראה שזו הכוונה,למרות חיי החברה הלבד הוא כשבין/בת הזוג אינם.

דיא

New member
זה גם אולי לבד

בלי העצמי החיוני והחיים החיוניים שהיו להם. סבתי היא די בודדה - חברות וחברי העבר או הלכו לעולמם או מתקשרים בקושי, אבל מה שחסר לה ולכן היא מרגישה לבד זה מי שהייתה בעבר, אפילו הלא רחוק. היא מתגוררת עם הורי ולכן למעשה היא אף פעם לא ממש לבד.

דיא

New member
מה שהתכוונתי לומר

היא לבד בהווה שלה, לא בחיים שלה

נץ666

New member
אני מסכים לקבל את כל מה שאת אומרת

אפילו ההסבר שלך ל"לבד". אני סולד מכך שמנסים להפעיל אותי בניגוד לרצוני. וזו בדיוק התחושה שהוא מעביר לי- הפעלת מניפולציות שמעוררות בי התנגדות. ענין ה"לבד" לא מוצג בהקשרו, אלא תמיד בהקשר לקורבניות ואומללות עקרונית. אבל הוא לא אומלל, הוא אדם אופטימי מטבעו, הוא אדם שמח שאין לו הרבה "רגשות אשם" או הרהורים מעמיקים על כובד החיים. לכן יש ב"הצגה" הזו תחושה מעיקה של מלאכותיות שנועדה להפעיל אותי, ואפילו שחס וחלילה לא אחשוב ש"טוב" לו, עוד לפני שעברה שנה ממותה. אני זוכר עדיין את החכמים מייעצים לי להיות "בוגר יותר מהוריי" כאשר כעסתי עליהם מאוד. אני לא מעוניין להיות "בוגר יותר מאבי". אני לא חושש מכך שבני יתנהג אליי אותו הדבר, אם זה יגיע לי, אז הוא יתנהג בצורה המתאימה לו. אבי הוא לא איזה חלוש שכל. הוא אדם ששולט בגופו ובמוחו היטב. הוא אדם בריא ופעיל, לא איזה מסכן שזרקו אותו ל"בית אבות" כדי להיפטר ממנו.

מבינה ומזדהה ../images/Emo60.gif

חזרתי. אחרי שבוע צפוף עם אמא שלי. (נסיעה לאירופה), לא לטיול שורשים.ניסיתי מספר פעמים להעלות בעיות המטרידות אותי, ולהסביר מה בדיוק הבעיה (מן הילדות ועד היום). התגובות היו אחידות. חוסר הבנה, חוסר נכונות להתמודד (אל תדברי אל זה יותר, או בכי). הסברתי לה שבכי לא עובד עלי (מכיון שכל השנים היה זה הנשק החזק שלה, ולגבי היתה כאן אינפלציה של הבכי). אני שותפה למסקנתך, גלבוע, שבמידה רבה יש כאן דו שיח של חרשים. כאשר אנחנו לא מסכימים לומר אמן, אלא מנסים להראות, כל אחד להורה שלו, את הצד שלנו, או להציג אופציה אחרת, אנחנו נתקלים בקיר אטום. אמי מתייחסת להתנהגויות שלה כאל האמת המוחלטת. התנהגויות שונות זוכות לכינוי "משונה". אני יודעת שלא אוכל לעמוד בכך ושאגלה קוצר רוח גם בעתיד, אבל מבחינה הגיונית אני מבינה שמדובר במקרה אבוד. הכאב שבהתמודדות עם ה"אמת" של האחר (במקרה הזה שלי) קשה מידי ובמידה רבה של צדק. הבנת הסבל שלי תצריך חשבון נפש ואולי גם הודאה שמשהו בדברים שאמי עשתה היו פוגעים, גם אם לא בכוונה.

alona 9

New member
ברוכה השבה הרמינה../images/Emo140.gif

מקווה שלמרות הכל...... נהניתן,

גלבועא

New member
גם אני מזדהה אתך מאוד

הגישה שלי, ואני רואה שהיא גם שלך היא, אלה הורינו ואנחנו מחוייבים להם, אפילו קשה לנו, אפילו הם לא רגישים אלינו, אפילו לא נצליח להגיד להם באמת את מה שאנחנו חושבים. התקווה שלנו, כך אני מרגיש, נמצאת אצל ילדינו - אצלם אנחנו מקווים עשינו ותיקנו, ואפשרנו.

goost1

New member
מזדהה איתך. אבל בנסיון להבין את

"המסכנות" של אביך- בגלל שאימך לא בחיים , לא נעים לו להיראות מאושר בלעדיה במיוחד בפני ילדיו. אני מבין את התסכול שלך , לדעת שאתה דואג לו ובביקורים הוא מקטר ולא מעריך את מאמציך אבל תנסה לחשוב חיובי ולראות את הכצד השני. נאמר "דומא זקן לילד" אז...תוותר לו...

גלבועא

New member
לדעתי, עמדה כזו

מעליבה ומשפילה את הזקנים יותר מכל גישה אחרת. הוא לא דומה לילד, הוא לא במצב שכלי של שטיון, נהפוך הוא.

למעלה