הביצים והחוצפה

מייקי69

New member
רקמה אנושית אחת

קודם כל, מאחלת לך ש"תתקלי" בדילמה מהר מהר!
אני הגעתי למקום רע, וגם הבן שלי הגיע למקום רע כשהיינו תקועים זה בזה. אולי בגלל שיש לי רק בן אחד. אולי... בכל אופן "התרופה" המומלצת עבורנו היתה - הרחבת התא המשפחתי. לא בגלל זה פתחתי את הדלתות, ממש לא. אבל כשפתחתי, גם אם ראיתי את הקשיים שלו, כל הזמן שיננתי לעצמי, שאני עושה את הדבר הנכון. אני חושבת, בדיעבד, שהתרופה היתה מרה מדי, מבחינות מסוימות. מבחינות אחרות - אולי היתה טובה. כרגע, אני כמעט משוכנעת ששוב לא אכניס גבר הביתה, אל תוך החיים המשפחתיים שלנו. לא עוד. אבל האם אני משוכנעת שזהו הדבר הנכון לעשותו? לא. לא משוכנעת. לגמרי לא. בגדול, אני מאמינה שילד לעולם לא יסכין עם נוכחות של "הורה" חדש. זה תהליך כל כך קשה, עבור ילד. הוא אינו "מתוגמל", כפי שההורה שלו מתוגמל. הוא "משלם" מחיר לא קל. גם אם זה טוב ונכון... קשה לי להאמין שיוכל להבין לעכל ולהטמיע את הטוב שבזה. יש מקרים כאלה ויש אחרים, בודאי. אבל כרגע, ככה אני מאמינה. אני. מאד אישי שלי. לא איזו תורה מסיני או משהו. רק דיעה מאד אישית.

ככה חושבת

אם לא היית גרושה, אם היית מגדלת את הבן עם האב הביולוגי, ואז היתה יוצאת הדילמה הזו... האם גם אז זה היה עניין של בחירה בין הגבר לילד, או עניין של התמודדות?

תעתועים

New member
כל הדיאלוג...

נראה לי עקום לגמרי. לרוב מה שעומד בדרך בין חיבור טוב בין הילד וה"תוספת" הינו ההורה,,,ביודעין או שלא. תקוע שם כמו גזע...החיבור טוב, ההורה יעלב יסגר וינפנף,,,חיבור רע, והתמונה ברורה...טוב שיש ילדים, זה נותן במה לתרץ את מה שלבד לא כל כך נעים לעשות...

דואלי

New member
כבר גיליתי להן עינין התירוצים...

עם זה מסכים אבל לומר שכשי" החיבור טוב בין הילד לתוספת אז ההורה יעלב יסגר" עם זה לא מסכים אבל מי אמר שאנכנו צרכים להסכים על הבוקר ובכלל??!!

תעתועים

New member
יש תפקידים קלים בחיים...

שזורמים מעצמם.לא תמיד,אבל קורה...שהחיבור טוב,ללא הצורך להיות "מחנך". זה מאפשר קסם משלו. קסם שקל מאוד לכנות בו...קסם שנכנס בין,בני הזוג,נוגס בלב, מכרסם,,,עד שהיסודות קורסים מעצמם.לעיתים טוב מידי,זה רע מאוד...

lali5

New member
וואלה סיבכתם אותי ובכול זאת:

למה משפטים כ"כ סתומים, לוקח לי המון זמן להבין על מה חלק מכם מדברים ובסך הכל מדובר בעניין מאד יום יומי, לא? פרק ב', לבנות מחדש משפחה שמורכבת מחלקי משפחה אחרים. משום מה, זה צץ שוב ושוב ודוקא בגלל שבגלל זה הגעתי לכאן, יוצא שאני המספרת במקום השואלת... הנישואים שלי הסתיימו לפני עשר שנים, אחרי שנה וחצי פגשתי את פרק ב', הוא היה רווק, צעיר ממני בשלוש שנים - אז זה נראה המון - וכדי לא לסבך את המצב עשיתי הפוך מניצת, לא הסכמתי לסכן את העניין במגורים משותפים, זה שב ועלה כסיבה/תרוץ לחוסר רצינות, רק בדיעבד הסכמתי להודות שכך הדבר. אחרי בדיוק יומיים ידעתי שבחיים לא הייתי בונה איתו בית וזהו. הסיפור הזה נגמר אחרי 3.5 שנים. היום אני כבר שלוש שנים לתוך פרק ג', אני לא אגיד שאנחנו חיים כמו משפחת בריידי ויחד עם זאת יש לנו משפחה שמתפקדת מצויין.הילדים שלי חשובים לי מאד אבל גם אני חשובה ואם לי טוב בביחד ורע בלבד אז גם לילדים שלי חשוב שלא אהיה במקום בו רע לי. הנקודה השניה באה ממקום הרבה יותר פילוסופי: ילדים לומדים ממה שהם רואים. אני מאד מאמינה שהדרך הטובה ביותר להעביר את החיים היא במערכת משפחתית שלמה ככל האפשר ולכן להתעקש לכאן או לכאן לא טוב להם. אם רע לך עם בן הזוג, הוא לא מתייחס לילדים שלך כמו שאת רוצה - שלום, לעומת זאת לת לילדים להכתיב מה ואיך תחיה אמא זה לא פחות מזיק. לסיכום, אין לי נוסחת פלאים אבל אני עדות חיה לכך שאפשר לבנות פרק נוסף שבדברים מסויימים טוב יותר ובאחרים פחות אבל בהחלט עושה טוב לשותפים בו. ודרך אגב, שיחה זו עלתה לא מעט פעמים עם הילדים ולפי דבריהם גם להם טוב. שמחה לחלק מנסיוני ללי

למעלה