הביצים והחוצפה

מייקי69

New member
הביצים והחוצפה

היום לראשונה, תחקרתי את גיסתי. היא גיסתי בערך מאז שאני זוכרת את עצמי והסיפור שלה פשוט אך מורכב: אמא שלה מתה כשהיתה בת 14. שנה אחר כך אביה התחתן עם אלמנה שהיתה אמא לבן. עוד שנה עברה ונולד בן נוסף, משותף. היום שאלתי אותה שאלות כואבות, אודות חייה של ילדת-פרק-ב', שידעה ימים קשים בתוך המערכת ההיא החדשה. טוב, אז, לא היו טיפולים זוגיים והרבה מודעות. אצלה העניינים התדרדרו לקנאה גדולה מצד האם החורגת, בעיטות קשות מצידה, כלפי האם החורגת... ואיזה תא שנבנה מאבא-אמא-שני-בנים, ולא הותיר לה מקום. סיפור קשה. אני בספק אם היום יימצא בקלות סיפור דומה, אבל הקווים הגסים בטח משרטטים עצמם לא אחת, בחיי כל משפחה-בעלת-חוצפה, שמעיזה לפצוח בפרק ב'. גם אני חוויתי פרק ב'. גם אצלי הדברים נפלו, בעיקר בגלל חוסר היכולת של בן זוגי, להכיל את הבן שלי. זה נשמע נורא, אבל לדעתי זה טרוויאלי. בתוך המערכת הזוגית החדשה, מצאתי עצמי עדיין חד הורית. אם היתה בעיה בבית הספר, אני היא זו שרצתי באמצע העבודה. אני זו שטיפלתי, שהגנתי, בלעדית, על הבן שלי. איכשהו, לא הצלחתי להכניס אותו לתוך המשוואה. עיקר השבר בא, בגלל המקום שנתתי לבן שלי, בהחלטות המשפחתיות. מתי נצא לטיול והאם בכלל, איפה נגור, איך תראה שגרת היום שלנו. כל אלה נעו על פי הצרכים של בני, ולאו דווקא של המערכת החדשה. והעסק קרס. לא הצלחתי לשחרר מגיסתי, מידע אודות התנהגות אביה בסיטואציה. איפה הוא היה? שאלתי אותה. למעשה, ידעתי היטב איפה הוא היה. יש לי חברה שנשואה לאלמן עם שני ילדים. הרבה רעש ודאגה היא עשתה סביב ילדיו, אבל תמיד תמיד, כשצצו הסדקים - הבעל היה לטובת... אשתו החדשה. לא להיפך. ואני, אני בתוך פרק ב', חודשים נקרעתי בין הרצון להצליח לבנות זוגיות מוצלחת, כזאת שתמחק את הכשלון הזוגי הקודם, לבין הרצון לשמור על הצרכים של בני, ועל שלומו הנפשי. במי לבחור? באיש החדש והאהוב שלי? או בבן היחיד שהוא בשר מבשרי? לא אחת זאת היתה השאלה שטירטרה לי במוח. מה בא קודם: הבן שלי... או אני? אז יקומו נא, כל בעלי הביצים והחוצפה כאן, ויענו לי. איך אתם מסתדרים בקטע הזה? הכל ורוד ומופלא? או אולי זה דורש סוג של "עבודת השרדות" יומיומית?

Lonely In Blue

New member
אהיה חצוף...

ואענה לך בתור בעל ביצים ( ארבע - במקרר ) וסליחה אם זאת לא תהיה עבודת דוקטורט וזה יצטמצם למשפט אחד בבחירה בין האיש החדש והאהוב לבין הבן שלך, הבחירה ברורה : הבן שלך. ואין כלל בחירה בין הבן שלך ל"את", כי את והבן שלך זה אחד. הרי איך תוכלי להיות מאושרת עם מישהו, ויהיה חדש ואהוב ככל שיהיה, בידיעה שזה על חשבון הבן שלך.

מייקי69

New member
אמת

וכך אמנם פעלתי. ובכל זאת, הייתי רוצה לדעת איך זה הלך אצל אחרים. אצל אלה מכאן שחווים את פרק ב' (4 ביצים במקרר לא מספיקות
לי יש כרגע 16, בדרך לטיגון...)

הילדים שלי

תמיד אבל ת מ י ד יהיו בראש מערכת השיקולים שלי זה לא אומר שמוותרת על עצמי , בכלל לא , אבל כל זוגיות שתהיה לי חייבת לשים אותם במקום הראשון ויותר מכך מייקי - גם ילדיו הוא חייבים להיות במקום הראשון לפני ,אני מתייחסת אליהם בדיוק כאילו והיו שלי. הזוגיות הקצרצרה שכללה מגורים משותפים בעברי קרסה בדיוק בגלל הסיבה הזו - יחסו לילדים שלי ... הוא לא הצליח להבין שאני והם זו עיסקת חבילה וברגע שחשתי בחוסר הנוחות שלהם הפסיק להיות לי טוב. נכון ניסיתי להסביר לו, ניסיתי ללמד אבל לא נתתי לזה יותר מדי זמן , אחרי ארבעה חודשים סגרתי. לאחר הנסיון הזה , מהמקום של הילדים , רק קיבלתי אישור לגישה שלי שהזוגיות הפעם תהיה בבתים נפרדים , כדי למנוע מראש את הקרע הזה בעצמי, את הקרע שלו בעצמו. הבחירה שלי היא בחירה בילדי ובאיש החדש והאהוב עם מינימום נקודות חיכוך!

מייקי69

New member
ה ו פ ה !!! תפסתי אותך!

וכשאני חושבת על זה, אז יכול להיות שכבר ניהלנו את הויכוח הזה. יקירתי, אני לוקחת את המילים שלך קצת צפונה, יענו - קרוב לקוטב. תגידי לי, זה חכמה, זה? "אני נאמנה לילדים שלי" <אפקט דלת פלדה שצונחת מהתקרה ונחבטת לרצפה. > בום! שקט! אין יוצא ואין בא. בפנים - את והילדים והנאמנות. בחוץ - החיים. תשמעי, אני לא מתווכחת איתך בקשר להחלטה של "פרק ב' בבתים נפרדים". אחלה סבבה, גם אני כבר הגעתי למסקנה. א ב ל מה את אומרת? על מה את מוותרת? את מוותרת על הזכות לבנות משפחה-משפחה, את יודעת, כמו משפחת בריידי, לעולמים? את בעצם מ ו ד ה שלדעתך אינך יכולה לקיים את מצוות פרק ב' כהילכתו? אין חיה כזאת, אלא על גב הילדים? האם אין אופציה כזאת של גם הילדים יהיו מאושרים וגם אמא שלהם? מה אני אומרת, בעצם? ממרומי הקוטב אליו הלכתי לצורך הדיון, אני אומרת שברגע שאת קובעת חד משמעית: הילדים במקום הראשון! הרבה פעמים המשמעות היא - שהזוגיות ובן הזוג הם במקום השני (איזה חכמה, מייקי
) או שאינם יכולים להתקיים כלל. (בינינו, איזה ילד רוצה אבא חדש או אמא חדשה?) כשאת מביאה גבר הביתה - זה כמעט תמיד נ ו ג ד את האינטרסים של הילדים. לפחות ברמת המודעות שלהם. וזה תמיד יותר ב ש ב י ל ך מאשר - בשבילם! דהיינו - מראש, את מציבה מחסומים - שספק אם ניתן לעבור מעליהם. טוב, נו, מישהו בטח יכול היה לומר את כל זה בשני משפטים וחצי....

לא יקירתי

החיים הם בפנים ובחוץ... האמהות שלי מייקי היא טוטאלית מן אמא אווזה כזאת אולי (לא אולי ,בטוח) בגלל שאצל אמא שלי תמיד היינו במקום אחרון ,אחרי עצמה, אחרי אבא שלי ואחרי חיי החברה שלה. כבר כילדה הבטחתי לעצמי שביום בו אהיה לאם ,ילדי יהיו במקום הראשון גם אם לפעמים זה יהיה על חשבוני - זו הבחירה שלי למרות שחייבת להדגיש כי במקרים המועטים שזה בא על "חשבוני" זה מגיע מתוך מודעות מלאה וויתור מרצון. לא מייקי אני לא מוותרת על הזכות לבנות משפחה משפחה כי כבר בניתי כזאת, אנחנו משפחה מושלמת מי אמר שמשפחת בריידי היא המשפחה האולטימטיבית??? מי אמר שנשואים הם פסגת הזוגיות? מי קבע שזוגיות יכולה להתקיים רק תחת קורת גג אחת בערבוב וחיכוך תמידי? אפשר גם אחרת. מה אני בעצם אומרת מייקי? החֶברה הציבה לעצמה כללים , ערכי מוסר, ציפיות , חלומות מן תמונה של מושלם ורובנו נוהים אחר הכללים הללו שהומצאו אבל אני מייקי חיה את חיי כפי שאני רוצה, כפי שאני רואה לנכון, אולי המחשבה שלי אינה שיגרתית , אולי החלומות שלי קצת שונים אבל זו אני. ואפרופו מחסומים, כל מה שאני אומרת נכון לעכשיו, לרגע זה, מאוד יכול להיות כי ביום מן הימים אשנה את דעתי, יכול להיות כי פתאום יופיע איש מיוחד שהראש שלו יפעל בדיוק כמו הראש שלי ואז אולי אשנה את דעתי... שכחת מייקי? אני נעה כל הזמן נעה לא מתביישת לומר ששיניתי את דעתי לא מתביישת להפתח לרעיונות ודברים חדשים מקשיבה ,מרגישה , מתחברת נכון לי? קונה לא נכון? עוזבת יש?

מייקי69

New member
לא התכוונתי לקבל מקלחת

ובטח לא לרמוז שאת חיה נכון או לא נכון מאחרים. או שהמשפחה שלך לא מושלמת. גם אני חושבת בדיוק כמוך. וגם ציינתי את זה. אבל נורא רציתי לבחון את הקטע של הויתור. כי יש ויתור. ועוד איך! גם אם נסתיר אותו בהר של "אני מאמין" טוב, אבל לא בא לי להכנס לעוד מונולוג ארוך. בא לי להקיא מעצמי. מבטיחה שאחרי דיאטה קלה (2 קילו, 2 קילו) וקצת התעמלות - אני אחזור להטריד אותך. מוווווווווכרחה להטריד אותך <אוי, אני לא נושמת מרוב קציצות...>

שיווווווווו

ואני בכלל לא התכוונתי להתיז מיים
בטח שיש ויתור מייקי בכל בחירה שלנו בדבר אחד מן הסתם אנחנו מוותרים על כל שלל האפשרויות האחרות , זה מובן מאליו (עבורי ,רק שוכחת שאולי מה שמובן לי לא מובן לאחר ובגלל זה מייקי אני כל כך אוהבת אותך כי את גורמת לי להסביר גם לעצמי
) תטרידי הרי את יודעת שההטרדות שלך מתקבלות בברכה כמה שיותר יותר עדיף

מייקי69

New member
טוב, אני אנסה שוב ../images/Emo13.gif

וזה הולך להיות עמוק (אפרופו שפריצים) אז תזהרי...
חומות. את אמרת משהו שם, לפני המקלחת, שהעיר לי את המילה הזאת. חומות. אז היינו איפה שהיינו (פרק א') ועכשיו התרוממו החומות. לדוגמא: חומת העצמאות - "אני יכולה לבד, חביבי. לא צריכה גבר כדי לשרוד" חומת האומץ - "לא מפחדת מכלום, מותק. תבוא, תלך, רק אל תאיים עלי" אלה מילים שמחזיקות אותנו כנגד כל העולם ואשתו. ועכשיו לשאלה הקשה... האם גם הילדים שלנו מהווים סוג של חומה? זאת כבר שאלה שלא קשורה לסוגיה שהעלתי. לא ישירות. אבל זה קשור למה שאמרת. את אומרת שכל בחירה בדבר אחד, משמעותה ויתור על משהו אחר. נכון, אבל המילה ויתורים היא מילה כוללנית מדי, ל-מה שאני מנסה לברר. השאלה היא, במקרה הזה, האם ויתור אינו שווה ערך לאיזו הגנה או הרמת ידיים מראש. כמו זה שאומר: "כזה אני. אני לא משתנה. תרצי - תאכלי, לא תרצי - בעיה שלך". ככה גם האמירה של: יש לי ילדים ואני לא זזה משם! האם זה לא סוג של הגנה? מחסום? עכשיו שתי הבהרות חשובות: הראשונה - אני שואלת גם אותי, לא רק אותך. השניה - כן, כן, בטח שהילדים קודמים. אין ספק. בסדר. זאת אקסיומה. אני חיה לפיה. ובכל זאת, מתחת מתחת לאקסיומה.... ממש מתחת... לא אימצנו את זה כחלק מאיזה מנגנון הגנה? <אפרופו חיטוט - איפה עפרה כשצריך אותה
>

לא

פשוט ככה מייקי , זו אינה חומת הגנה , לפחות לא אצלי כיוון שיודעת, מכירה את עצמי וגם הזכרתי למעלה, אם יבוא יום ואפגוש איש שבדרך המחשבה שלו,בדרך ההתנהלות שלו בחיים וברגש יתאים כמו כפפה ליד וארגיש שאין קוצים שיהיה צורך להסיר כל הזמן יכול להיות שאשנה את דעתי. לא מתביישת לומר אתמול חשבתי כך והיום אחרת...

יהודה א

New member
מייקיייייייייייייייייייייי

הרשי לי לומר לך שיש גם יחסים אחרים מהדוגמא שהבאת יש לי אחות למחצה שמתייחסת לאימי שהיא לא האמא שלה כמו בת אמיתית נכון שהיו גם מאבקי כח בניהן בשנים עברו אבל....... כבר מספר רב של שנים זה פשוט סיפור אהבה חג שמח לכולם

מעניין

הזכרת לי יהודה נקודה שכלל לא התייחסתי אליה... אבי נשוי בשנית , נכון אישתו אינה אם עבורי אבל היא בפרוש חברה אני אוהבת ומכבדת אותה מעריכה את האהבה בינהם ומודה לה על האושר של אבי ילדי אגב מתיחסים אליה כאל סבתא וכך גם היא אליהם בנה הוא בנו של אבי לכל דבר ,גם מבחינת יחסו של אבי אליו וגם מתוך שיחות שלי איתו (גם אליו אמנם איני מרגישה כאח אבל בהחלט כחבר ). אני יודעת שאחי מרגישים קצת אחרת אך גם הם מאושרים לראות שלאבי טוב והם מאוד מפרגנים לזוגיות הזאת.

דואלי

New member
כיון שאין לי ביצים....

במקרר --- (לקחתי אותם וטיגנתי בתוספת פטריות,בצל,פרוסות דקיקים של תפו"א שבושל מראש פלפל מלח+יין טוב..) אז תרשי לי להשתמש במעט החוצפה הישראלית שאימצתי לעצמי עם השנים.. -הבעיה שלכן הנשים זה שאתן מכניסות כל דבר לאיזה נישה בלתי ניראית כאן לדוגמה השתמשת בנישה של בחירות מה פתאום נידמה לכן שבן הזוג רוצה שתבחרו בינו לבין ילדכם? (לרב בפרק ב' גם לו יש ילדים ובחירה מסוג זה לא עולה על דעתו ). כן ,בתקופה הראשונית כאשר אתן מכניסות אותו ללבכן ,גופכן,ולדלת אמותכן, הבית , לילדים וגם לגברים לרב, כמו בגו'נגל יש את עינין בדיקת הטריטוריות ,מבחני תשומת לב למינהם ..אבל מכאן ולפרשנות שלכן, מי במקום הראשון ..השביל כבר מתחיל להתעכל ולהגיע לדרך --ללא מוצא ובשביל העקלקל הזה ,אם את מרגישה שאת צועדת בחחש שלא לידרוך על ביצים של ילדיך ואו של בן זוגך אז...סופם של הביצים להתפוצץ אתן הנשים ניכנתן בתכונה, שלנו הגברים גם יש, אך לא ממש נתנו לזה דרור -- נתינה טוטאלית ,לבן זוג אהבה ללא תנאי לילדים אתן יודעות לחלק עצמכן גם לאלה וגם לאלה ולכן אם נפלת על בן זוג שלא נותן מעצמו, לא מתחלק בנטל,ונותן לך להרגיש חד הורית בתוך מערכת אז משהו בזוגיות שלכם דפוק ! וזה בכלל לא עינין של "במי לבחור ואו מי במקום הראשון?" טוב עכשיו שסימתי להשתמש בחוצפה הרשי לי בכל זאת להשתמש בביציי היקרים לי מפז .. ולספר לך שאכן אנו הגברים הפנויים לפרק ב' לפעמים.. לעיתים.. מידי פעם .. משתמשים בילדכם כסיבה לפירוק שותפות ,חברות, זוגיות פעם כי הם קטנים מידי , פעם כי הם גדולים מידי ולא מקבלים אותנו ופעם כי הם ילדים טובים שמקבלים אותנו וההתקשרות מפחידה ,מבהילה אותנו אז אם נפלת על גבר כזה שעימו יש בסיס טוב לבניית מערכת זוגית טובה והוא לא יכול או לא ממש רוצה להתמודד עם פחדיו ועם המציאות שהזוגיות מביאה עימה העיפי אותו לכל הרוחות ! (מגבר עם ביצים שהועף לכל הרוחות ,הצטער,-- אך קיבל שיעור מאלף)

גם לי אין ביצים.

ברגעים שהצלחנו לקלף קצת את "הזוגיות" שלנו הוא אמר בגילוי לב שהוא לא יעזוב את הבית בגלל הילדים. אז זה רק שבר לי את הלב. האמירה הזאת ששמה אותי שוב ושוב בתחתית הרשימה. היום אני יודעת שזה הוא. הילדים הם "תירוץ". כשאין ביצים ואומץ לנסות לבנות את חייך כמו שמתאים לך לחיות מתחילים עם הסברים בלתי אפשריים ומניפולציות אכזריות. בלב בפנים כולם יודעים. זה הכל עניין של אומץ. להסתכל לאמת שלך מקרוב ולהחליט. ככה אני רוצה לחיות. ולקחת בחשבון תקופות לא קלות של התמודדויות של כל הלקים בפאזל הזה שנקרא אהבה/זוגיות/משפחה.

ואני חושבת אלפא

שהדבר הכי חשוב שלמדת בחיים אחרי הקשר הזה הוא לא להכניס ראש בריא במיטה חולה הווה אומר - לא נשוי אפ'פם צודקת?

אה ותוספת קטנה

אני לא ממחלק המוסר לא אומרת את זה ממקום של שיפוט כי אם ממקום של למה בעצם להכניס עצמך לכרוניקה של מוות ידוע מראש...

הדבר

הכי חשוב שלמדתי מהקשר הזה הוא שאני אוהבת את עצמי. או לפחות מוכנה לתת לעצמי צ'אנס לאהוב את עצמי. ולנסות לא לשכוח אותי בשום מקום. אז אני במסע הארוך לשם. במסע הכואב. כשאני אסלח לעצמי ואביט לאחור ולא בזעם אני אדע לאיזו מיטה להכניס את עצמי עם הראש הבריא.

תעתועים

New member
זה לא הוא...

זו את, שאפשרת,,,כמו שזה נראה מכאן,הוא קיבל בדיוק מה שהיה צריך...אולי גם את...

עוף כנף

New member
לא בדיוק מקבוצת הנשאלים...

אבל ה-X שלי אמור להשתייך. הוא עשה את הבחירה. הוא בחר בזוגיות, בבת זוגו ובילדיה על ילדיו. והפגיעה בילדים עצומה. כן. יש לו בת זוג. ויש לו ילדים פגועים וכועסים. כואבים את העדפותיו. מייקי,- הבחירה שלך לוותר על הזוגיות לטובת צרכי בנך היא בעיני הבחירה הנכונה. אם אפשר למצוא את "דרך המלך" של זוגיות שאינה פוגעת בילדים, מה טוב, אבל אם יש או עלולה להיות פגיעה בילדים,- הבחירה שלי היא בהם.

לא הייתי בפרק ב'...אבל....

הבטחתי לילדים שלי....שאם יהיה לי בן זוג שלא יהיה טוב עבורם...אעיף אותו מכל המדרגות... ות'אמת? לא רק בשבילם אין כאן בחירה בין הילדים שלי וביני בסיטואציה כזו...כשיש כזה פער... הילדים שלי ואני אחד הם אם הם לא מאושרים...גם אני לא (כל עוד כמובן ההתנהגות שלהם אינה בבחינת ניצול)

למעלה